Thuiswerken week 2

Lieve jongens en meisjes,

Wat vind ik het toch leuk om foto’s via de mail te krijgen van wat jullie allemaal doen in de week. Ik zie dat er weer hard gewerkt is aan de bingokaart en ook de zoomlessen gaan steeds beter. Niet alleen voor de juf is het een beetje wennen, maar voor jullie is het soms ook best spannend!

Ik ben heel trots op jullie hoe hard jullie allemaal werken, en hopelijk weer tot snel in de klas!

Groetjes juf Marlous

Thuiswerken week 1

Lieve jongens en meisjes,

Wat hebben jullie weer hard gewerkt deze week! Ik heb weer veel foto’s mogen ontvangen en wat ben ik trots op jullie zeg.

Gelukkig hebben we elkaar deze week op de zoom allemaal gezien, best wel gek zo’n ‘online’ klaslokaal. Ik zie jullie toch allemaal liever gewoon in ons eigen lokaal, op jullie eigen stoel op school hoor!

Pietenochtend

Vandaag hebben we een hele leuke en gezellige pietenochtend gehad. In 3 verschillende klassen en op de gang stond een leuke activiteit voor ons klaar. We hebben leuke spelletjes gespeeld, een lekkere rijstwafel versierd en opgegeten, stoelendans gedaan en op de gang pakjes in de schoorsteen gegooid en een pepernotenparcours afgelegd.

Na afloop stond er nog een leuke poppenkastvoorstelling op ons te wachten met Jan-Klaassen en Katrijn. Jan-Klaassen was wel heel hebberig met Sinterklaas en had een heeeeeel lang verlanglijstje. Piet heeft toen een fopcadeautje in zijn schoen gedaan en daar was Jan-Klaassen best verdrietig over. Gelukkig heeft hij uiteindelijk wel een mooie raceauto van Sint en Piet gehad.

Voorlezen groep 6

Vandaag kwam groep 6 bij ons in de klas om voor te lezen. Ze hadden leuke boeken over Sinterklaas bij zich. we hebben erg genoten!

Pietengym

Rommelpieten

En wat hadden de pieten er weer een rommel van gemaakt! Hoe graag de juf ook wilde dat het een jaar netjes zou blijven, het is weer niet gelukt. Gelukkig hebben we goed met elkaar opgeruimd en was het daardoor snel weer netjes in de klas.

Strooipieten

Joepie!!! We mogen onze schoenen zetten!

Kabouterwandeling

Vandaag hebben we een wandeling door Kudelstaart gemaakt. Toen we vanmorgen op school kwamen stond er een boodschap van Vader Langbaard op ons te wachten. Hij had een kabouterwandeling voor ons uitgezet waarin we langs bomen, dieren, gras en paddenstoelen zouden komen. Door goed te kijken naar de foto’s van Vader Langbaard en de omgeving konden we de weg vinden.

Toen we pas net onderweg waren, was het al raak! Een mooie ganzenfamilie stond ons op te wachten bij de sloot. We zijn er heel rustig en stil langs gelopen, zodat ze niet van ons zouden schrikken. Wat een grote en mooie dieren zeg!

Ook kregen we van Vader Langbaard nog verschillende opdrachten; hoeveel verschillende kleuren zie je allemaal buiten, wat horen we allemaal als we helemaal stil zijn en hoeveel verschillende blaadjes kunnen we vinden. Ook hebben we het liedje van Kabouter Spillebeen gezongen en eigenlijk kon de Kabouter Plop-dans ook niet ontbreken.

Wat boffen we toch weer! Onderweg kwamen we nog een leuke speeltuin tegen waar we even mochten spelen.

Toen we weer bijna bij huis waren, zagen we ineens paddenstoelen in het gras! We hebben even goed gekeken of Vader Langbaard misschien thuis was, maar helaas. We denken dat hij even boodschappen aan het doen was..

Thema ridders en jongkvrouwen

Vanwege de Kinderboekenweek hebben we gewerkt over ridders en jonkvrouwen. We hebben veel geleerd en gemaakt. Aan het begin hadden we een leuke opening in de buitenkans op het plein. In de klas hebben alle jongens mooie ridderhelmen gemaakt en de meiden jonkvrouwmutsen. Ook hadden we een mooi kasteel in de klas en hebben we de letter ‘r’ geleerd.

Vanaf maandag gaan we werken over de herfst en leren we de letter ‘h’.

Periodeafsluiting

Iets anders dan we gewend zijn op school, maar de periodeafsluiting ging gelukkig wel door. Veel kinderen uit de klas hadden dit nog nooit gezien, dus het was best wel heel erg spannend. Het was helemaal donker in de zaal en er waren hele felle lichten. Ook keken er nog andere groepen naar ons optreden, maar wat ging het goed zeg!

Groep 1/2e

Leerkracht

Marlous Speksnijder

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.