Home » ICT

ICT

 

             Moo

  Gynzy Kids

Inlog: antoniusleerling3@gmail.com Ww: antonius

              StudyGo

Op de Antoniusschool werken de kinderen op de computers of tablets vaak met educatieve programma’s vanuit de methode. Sommige programma’s zijn niet methodegebonden. Momenteel werken veel programma’s via het internet. Een voordeel hiervan is dat de kinderen kunnen inloggen op de schoolomgeving, waar ze ook zijn. De resultaten zijn te bekijken door de leerkrachten. De leerkracht geeft aan of uw kind thuis mag werken aan deze online programma’s. De inloggegevens zijn bekend bij de kinderen.

Moo | Mijn Omgeving Online

Wij maken gebruik van Moo. Dit is een online omgeving waar leerkracht en leerling inlogt om direct toegang te krijgen tot methodesoftware, handige links en programma’s. Ieder kind kan met de verkregen inloggegevens thuis en op school aan de slag met het digitale werk.

iPad

De Antoniusschool maakt gebruik van tablets in de klas. Er is gekozen voor de iPad. In groep 1/2 worden de iPads ingezet in circuitvorm waarbij kinderen leren van en met de tablet. In groep 3 wordt de iPad gebruikt voor automatiseren van rekensommen en leren lezen door middel van de Veilig leren lezen app. Vanaf groep 4 worden de tablets gebruikt om actuele nieuwsthema’s te laten terugkomen tijdens het begrijpend lezen. We maken hierbij gebruik van de methode Nieuwsbegrip. Elke jaarlaag heeft de beschikking over voldoende tablets.

 

Schoolspot

Schoolspot (voorheen Surfspot) is voor het basisonderwijs de nieuwe naam voor SURFspot.nl. De webwinkel, voorheen gedeeld met het hoger onderwijs, is vanaf nu helemaal gericht op ouders van leerlingen en medewerkers in het basis- en speciaalonderwijs. Via www.schoolspot.nl kunt u tegen een gereduceerd tarief software aanschaffen. Hier zijn bijvoorbeeld Office programma’s en anti-virus software te koop. Meer informatie vindt u in dit bestand.