Zeepkistenrace groot succes!

Met prachtige weersomstandigheden zoefden dinsdag 10 april 24 zeepkisten van de heuvel tussen de Antoniusschool en het Dorpshuis in. Aan veel karren ging maanden voorbereiding aan vooraf en dan was daar het moment van afdalen. Gespannen koppies, juichende klasgenoten en veel plezier waren zichtbaar bij de Zeepkistenrace van de Antoniusschool.

In de ochtend werden de karren vakkundig gejureerd door alle klassen. Er moest een top 3 worden gemaakt en dat bleek niet mee te vallen. Werd er gekeken naar de grootte van de kar? Letten we op technische hoogstandjes als sirenes en waterpistolen? Aan welke kar heeft het kind zelf hard meegeklust? Uiteindelijk was de winnaar de enorme racewagen waar zelfs Max Verstappen jaloers op is.

Dan de race. Kinderen, vaders, moeders, opa’s, oma’s maar ook mensen uit het dorp kwamen kijken wat er ging gebeuren. Meester Peter presenteerde de karren en na een interview door Jorn uit groep 8 kregen de karren een flinke zet. De snelheid werd gemeten door de snelheidsmeter van Jafrem en kinderen van groep 8 legden de afstand vast. Er volgden vele hoogtepunten; Bryan uit groep 1/2 in een prachtige Porsche, de kar van Romy, Donny en Joep die ondanks een andere afslag toch netjes op de weg bleven, een kar die met een wiel in de lucht een bocht kon maken; het was allemaal fantastisch.

Er ging zelfs een kar zo hard dat die omrolde. Jammer voor de jongens die als racende DJ’s naar beneden kwamen. Wat schrammen en veel schrik, maar uiteindelijke een dikke glimlach en de pechprijs voor Cas, Sven en Janou uit groep 6.

De snelste wagen was voor Sam die maar liefst 18 kilometer per uur ging op het snelste punt. De kar van de rollende YouTube’ers die kwam het verst, hij stond pas stil bij de schommels van ons eigen schoolplein. Na het uitreiken van de prijzen mocht meester Peter naar beneden. Dat vond hij best wel spannend!

Nagenieten kan met de foto’s van juf Kim en van huisfotograaf Stefan. Ook de onderstaande film geeft een mooi beeld van de gezellige dag. Een speciaal woord van dank aan kinderboerderij Boerenvreugd voor de strobalen en voor Ford garage De Hartog voor de stroomvoorziening. De juffen en de meesters gaan binnenkort vergaderen over de volgende datum voor de zeepkistenrace, dat zal vast geen 5 jaar meer duren!