Thuis aan de slag

Er wordt ontzettend hard gewerkt in de Kudelstaartse woonkamers en slaapkamers. Helaas zitten we als gevolg van de schoolsluiting weer thuis en wordt er druk gebeld met Teams of Zoom (“Staat je microfoon aan?”) en worden werkboekjes en opdrachten volgeschreven. Groep 8b nam op 4 januari even de tijd om met elkaar een proost uit te brengen op een mooi jaar. Een zeer speciaal jaar zal het weer worden voor alle kinderen.

In de ochtend beginnen de klassen met een klassenmoment waarbij instructie wordt gegeven aan de hele klas. De klas gaat daarna aan het werk volgens het rooster. Nieuw is dat er daarna tijd is voor kleine groepjes of extra video bellen met de leerkracht. Groep 3 is nu net klaar met het leren van alle letters en één van de laatste letters is de letter ‘ei’. Een Antoniustraditie is dat de kinderen van groep 3 dan een eitje gaan bakken. Dit wordt al jaren gedaan, maar moest nu voor het eerst thuis gebeuren. Geen probleem voor sommige kinderen!

De kinderen van de groepen 1 en 2 zijn druk met het vullen van hun bingokaart. Ook zoomen zij met hun juf. Dat is natuurlijk wel even gek om op een beeldscherm al je klasgenoten te zien. Op de foto zien we de groep van juf Anouk en juf José. Allemaal even zwaaien naar de camera.

Juf Maartje heeft weer leuke muzieklessen voor de kinderen gemaakt. Ze komen op het YouTube kanaal van de school te staan.

Op school worden de kinderen van de ouders met een vitaal beroep (en geen opvangmogelijkheid thuis) opgevangen. Leerkrachten werken veel vanuit huis. Wij zien ontzettend veel ouders helpen bij het onderwijs aan hun kind(eren). Wij hebben enorm veel waardering voor wat jullie doen. Vaak naast een baan ook nog een som uitleggen of helpen bij het inloggen. Volgende week horen we meer van de regering, wij communiceren woensdag het vervolg. Houd vol en alvast een fijn weekend!