Proefjes

Vanmiddag hebben de kinderen 4 verschillende proefjes gedaan waarbij ze verschillende zintuigen moesten gebruiken. Proefje 1: Kijken of je kunt zien hoe de truc werkt, proefje 2: proeven zonder neus, proefje 3: ruiken zonde ogen te gebruiken en proefje 4: illusies. En later tijdens de les hebben de kinderen nog in 3 verschillende voeldozen moeten voelen om hints te krijgen over een wereldster.

De kinderen hebben tijdens de les een idee gekregen hoe ze zintuigen kunnen gebruiken om het verhaal van hun wereldster te laten beleven.

Voorbeeld:

  • Wereldster: Johan Cruijff
  • Ogen: nummer 14
  • Oren: geluid van een juichend stadion
  • Voelen/ruiken: gras
  • Voelen: trofee, sokken

Portretten

Zilveren weken

De periode na de kerstvakantie wordt, volgens de regels van de groepsdynamica, ook wel de Zilveren Weken genoemd. Deze weken geven de mogelijkheid om elkaar opnieuw te leren kennen en op die manier aan een positieve groepssfeer voor de rest van het jaar te werken.

Na de kerstvakantie werden er 9 zilveren ballonen opgehangen en aan het einde van de dag wordt er een ballon lek geprikt. In de ballonnen zitten verschillende groepsactiviteiten. Vorige week hebben we al levend memory gedaan en vind iemand die gespeeld. Vind iemand die was gericht op de activiteiten van de kerstvakantie. Ook hebben we een spel gedaan waarbij de kinderen kenmerken van zichzelf moesten opgeschreven op een blaadje en dit blaadje werd vervolgens in een doos gedaan. De juf las de kenmerken voor en de klas moest raden om welke leerling het ging. Vrijdag zouden we de marshmallow challenge doen, maar hier hadden we te kort tijd voor dus werd het een potje plons. Vandaag was het dan tijd voor de marshmallow challenge. Zie hieronder het resultaat van de samenwerkingsopdracht:

 

Kerstontbijt

Het eindresultaat

Aan de kerstknutsels

Sinterklaasfeest

Wat hebben we een gezellige dag vandaag met elkaar gehad! Eerst kwam iedereen binnen met een mooi gemaakte surprise de klas in. Wat zagen ze er fantastisch uit:

 

Daarna hebben we in de ochtend het spel: Ik houd van Sinterklaas gespeeld. In 7 rondes (spellingsronde, quizvragen, uitbeelden, muziekronde, liedjes raden, moeilijke woorden omschrijven en tekenen) hebben de team tegen elkaar gestreden:

Had jouw team een ronde gewonnen, dan mocht iedereen van dat team zijn surprise zoeken, gedicht voorlezen en cadeautjes uitpakken:

Pietengym

EHBO-diploma gehaald!

Samenwerken aan een muurkrant over Thema 1 van aardrijkskunde

Groep 8b

Leerkracht

Jessica van Wieringen

Marieke van Veen

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.