Periodeafsluiting

Het was een hele andere periodeafsluiting dan wij gewend zijn, maar de optredens waren net zo goed! Ook hebben een aantal kinderen geholpen met het licht, geluid en de presentatie.

Groep 8 begon A capella met het liedje Halleluja en daarna hebben de kinderen in vier groepen verschillende Afrikaanse dansen laten zien. De dans van de mijnwerkers, de dans van de Masai, van de Touareg en de Baka dans. Het optreden werd afgesloten met Waka Waka van Shakira.

De kinderen hebben het onwijs goed gedaan. Wat een enthousiasme! Hieronder wat foto’s:

We zijn klaar voor de optredens:

 

Techniek, presentator en presentatrice zijn klaar:

Afrikaanse dansen:

Waka waka:

 

 

 

Week tegen pesten

Deze week was de Week tegen Pesten. Aan het begin van de week hebben we het Jeugdjournaal gekeken met een item hierover en vandaag een klokhuisaflevering gekeken over pesten. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het praten over elkaar respecteren zoals we zijn, welke kwaliteiten iemand kan hebben en vervolgens hebben we Het kwaliteiten stickerspel gedaan. Eerst moest iedereen van zichzelf vijf kwaliteiten noteren en vervolgens moesten de kinderen in groepjes aan elkaar kwaliteiten(stickers) uitdelen en erbij vertellen waarom iemand deze kwaliteit heeft. Volgende week gaan we hiermee verder!

Gruffalo kleien

(Bijna) elke vrijdag hebben we creatief. De vorige keer hebben we eerst geluisterd en gekeken naar de Engelse versie van het verhaal van de Gruffalo. Daarna gingen we de Gruffalo kleien. Zie hier het resultaat:

Proefjes

Afgelopen woensdag hebben de kinderen spullen meegenomen om drie proefjes te doen van aardrijkskunde. Het thema is Afrika. Ze hebben geleerd over het klimaat, bodemschatten, Afrikaanse dansen en over de veranderingen van landschappen. Bij dit laatste hebben de kinderen proefjes gedaan met aarde, water, wind en zand. Een proefje liet zien dat begroeide grond water vast houdt, een proefje liet zien hoe verwoesting ontstaat en het laatste proefje liet zien hoe het proces van erosie ontstaat.

 

What’s app

Vandaag hebben wij tijdens de sova-les gesproken over what’s app. Eerst gingen de kinderen voor hun zelf 5 belangrijke afspraken bedenken voor de groepsapp van de klas:

Daarna gingen ze in groepjes van 4 de afspraken vergelijken en noteren in het schema: what’s wel en what’s niet. In elk kolom mochten ze er drie noteren:

Tot slot hebben we klassikaal de belangrijkste regels die gelden voor de hele klas besproken en opgehangen in de klas:

Afrikaanse dans

Met aardrijkskunde zijn we met een thema over Afrika bezig. Vandaag hebben we het over de cultuur gehad en we gingen in deze les naar verschillende soorten dansen kijken. De kinderen hebben ook zelf een stukje van een Afrikaanse dans geleerd:

Verjaardagskalender

Zo gaaf zijn de verjaardagskalender geworden!!

 

 

 

 

 

Groepjes 8A

Hieronder de groepjes in de klas. Zo hebben jullie allemaal een beetje een idee waar de kinderen zitten en hoe de klas eruit ziet.

 

Groep 8a

Groep 8a

Leerkrachten

Marieke van Veen

 

Jessica van Wieringen

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.