Mindmap maken

Een mindmap maken is een bekend middel om een stuk tekst gemakkelijker te onthouden. Vandaag is het thema: organismen.

Wonderplant

In de natuurles over de kenmerken van leven hebben we ons verwonderd over de Valse Roos van Jericho ( Selaginella lepidophylla). Juf vond de plant in de week voor de kerstvakantie in een oude proefjesbak in de school. Deze plant zou vele jaren kunnen overleven zonder water en grond.

Zie hier het resultaat van afgelopen donderdag en vrijdag… Er werd gekeken, gevoeld en geroken. Wat een verschil! We wensen dat onze leerlingen dit jaar net zo’n mooie groei door gaan maken!

Foto’s bij de spelletjesmiddag

Kerst in groep 7D

Kerst viel vroeg dit jaar… Gelukkig waren we er dit keer op voorbereid en had de ouderraad een heerlijk ontbijt geregeld en was er de Antonius Kerst Quiz. Online ontbeten Rosalyn en haar zusje met ons mee. We staken drie kaarsen aan, juf las het kerstverhaal voor en we zongen kerstliedjes. Toen startte de Grote Quiz en die wonnen we! Na een uurtje werken aan spelling en de weektaak was er ook nog een andere Grote Quiz: de dierenquiz van Noor, Romy en Ylana. Dat presenteerden ze erg goed en iedereen was benieuwd welk groepje het meeste van dieren afwist. Toen kwam voor sommige kinderen het hoogtepunt van de dag: het uur spelletjes doen, dat op Sinterklaas niet door kon gaan, haalden we nu in. Er werd vooral gegamed en Mees had zijn sjoelbak meegenomen. Tot slot moesten alle meubels aan één kant van de klas geschoven worden, want maandag start men met de jaarlijkse schoonmaak van de vloeren in groep 7. Met een prachtig gezongen “We wish you a Merry Christmas” hebben we elkaar een hele gezellige en ontspannen vakantie toegewenst. En voor wie zich in de loop van de weken gaat vervelen is er de code van Gynzy…

woensdag ochtend: kerst crea

Start van de dag in kerstsfeer

Wat vind ik dit altijd een lekker begin van de dag: lichtjes aan, kerstverhaal voorlezen, kinderen die lekker kleuren, kerstliedjes zingen! Fijn dat we dit in ieder geval nog een weekje zo kunnen doen dit jaar!

Quiz door Romy P, Noor en Ylana

Sint cadeautjes onder de kerstboom

Ja, als je klas om 12.00 uur tijdens het Sinterklaasfeest naar huis wordt gestuurd om in quarantaine te gaan, dan kan het gebeuren dat de Sint cadeautjes voor de klas nog niet zijn uitgepakt! Ze staan onder de kerstboom op jullie te wachten! 😉 Veel plezier morgen als je weer naar school gaat!

 

Online les tijdens quarantaine

Sinterklaas ochtend

Wat hadden we er zin in gisteren: eindelijk surprise ochtend op school. Er was met veel inzet geknutseld en een gedicht bedacht en toen. Vanochtend bleek dat vijf kinderen uit onze klas via Teams de ochtend zouden volgen. De kinderen die op school kwamen, waren blij gespannen: wat zou er voor hun gemaakt en gekocht zijn en hoe zou hun surprise ontvangen worden?

Groep 7d

Leerkracht

Miriam Steur

 

Karin Straathof

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.