Kunstproject De Elementen

Openingsviering in de kerk

Op 9 september vierden we met elkaar de opening van het schooljaar in de katholieke kerk van Kudelstaart. Het thema dit jaar is ‘ elkaar terugvinden’. Vier kinderen mochten meedoen met het koor en we hadden ook twee geweldige voorlezers van de voorbede. Onze wensen voor dit nieuwe schooljaar zijn, dat we het gezellig hebben met elkaar, veel dingen samen kunnen doen en door mogen gaan, vertrouwen in elkaar en in onszelf. Het belooft een prachtig jaar te worden!

mmm… nog meer groente uit de schooltuin!

Vorige week donderdag waren de ‘piepers’ aan de beurt en afgelopen dinsdag de wortelen, de prei en de venkel. Eet smakelijk allemaal deze week!

Volgende week mogen we nog een keer langs op de schooltuin; er komt dan een imker om ons van alles te leren over bloemetjes, bijtjes en honing.

 

Oogsttijd schooltuin

verjaardagskalender knutselen

Op maandagmiddag gingen we lekker aan de knutsel. De verjaardagskalenders gaan heel leuk worden!

 

Waar gaan we heen op schoolreisje?

Wat jammer dat je er pas na het buiten spelen achter kwam waar het schoolreisje naartoe gaat dit jaar he?! 😉 Iedereen ging ijverig aan de slag om de puzzel op te lossen, om zo snel mogelijk achter de bestemming te komen. Groep 7d heeft er zin in!

 

geschiedenis: bondgenoten tijdens WO I

Vandaag had je de eerste les geschiedenis van groep 7. Het eerste hoofdstuk gaat over de Eerste Wereldoorlog. 2 groepen landen streden tegen elkaar tijdens deze oorlog: de geallieerden en de centralen. In deze les kwam je erachter welke landen bij elkaar hoorden, zij waren bondgenoten en steunden elkaar. Dit deed je door de info op de kaartjes te lezen en deze landen in 2 ‘teams’ te verdelen. Er werd goed samengewerkt in tweetallen!

 

Een goede start: samen afspraken maken

We willen een leerzaam, fijn en leuk schooljaar. Welke afspraken zijn hiervoor nodig? Je dacht eerst zelf na over afspraken, daarna besprak je dit met je groepje. In je groepje schreef je afspraken op die iedereen belangrijk vond. Vervolgens deed ieder groepje verslag aan de klas en uiteindelijk hebben we een lijst met klassenafspraken opgesteld. Iedereen zet deze week zijn handtekening hieronder. Op naar een mooi jaar!

 

Groep 7d

Groep 7d

Leerkracht

Miriam Steur

 

Karin Straathof

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.