Aardrijkskunde: dierentuin met 6 klimaten

Op maandag 13 januari kregen de kinderen de volgende opdracht: Maak met je groepje een plattegrond van een dierentuinverblijf met een bepaald klimaat: mediterraan, land, woestijn, sneeuw/ijs, savanne, tropisch … Er werden bij elk klimaat 2 diersoorten opgezocht die daar konden leven. Er moesten aanpassingen bedacht worden om het de dieren naar de zin te maken, want het Nederlands klimaat zijn zij niet gewend. Bij elkaar werden de verblijven een dierentuin met 6 klimaten.

Hieronder zie je de kinderen druk in overleg:

Natuur: lichtkleuren mengen

Een leuk lesjes natuur deden we afgelopen maandag. Opdracht: maak met de 3 primaire lichtkleuren (blauw, groen en rood) een kleurendisco met verschillende kleuren.

Kerst crea middag

Een goed begin van een nieuwe lesweek: lekker bijna de hele middag aan de kerstknutsel. Het was een gezellige middag en de werkjes worden erg leuk!

5 december

Wat een gave surprises zijn er gisteren gemaakt. Tussendoor speelden we: Ik hou van Holland, helemaal in het thema van Sinterklaas. Het was een gezellige ochtend!

Workshop vloggen in bieb Aalsmeer

Op maandag 2 december vertrokken we ‘s morgens vroeg op de fiets naar de bieb. Daar gingen we als echte influencers aan de slag. De kinderen schreven een eigen script voor een fimpje, maakten opnames en als laatste moesten ze editen, zodat er een mooi filmpje ontstond. Later hebben we de filmpjes in de klas teruggekeken. De resultaten waren erg knap en grappig!

Geschiedenis: Anne Frank

We hebben ons verdiept in het leven van Anne Frank. In tweetallen hebben de kinderen foto’ s van gebeurtenissen uit haar leven op de juiste plek op de kaart geplakt. Een interessante, leuke les!

Sinterklaascircuit

De Nationale Voorleeswedstrijd |winnaar bepalen vd Antoniusschool

Deze week hebben alle groepen 7 vd Antoniusschool in de klas voorgelezen. Uit elke klas kwam er een winnaar. De winnaars hebben vandaag uit een boek voorgelezen voor alle groepen 7 en het publiek, de kinderen van de groepen 7, mocht een stem uitbrengen voor de beste voorlezer. Djoeke werd als winnaar gekozen.

Week tegen pesten

Dinsdag begonnen we de dag met de Heldengame op het digibord. De tafels gingen aan de kant, we beantwoordden vragen, discussieerden over stellingen en bedachten wat volgens ons echt niet kan en wat wel ok is om te doen, op social media of in de ‘echte’ wereld. Tussendoor volbrachten we de Powerproeven. Voor deze proeven moest je goed samenwerken, snel en slim zijn. En die kwaliteiten heeft groep 7d!

TechniekDriedaagse

Groep 7d

Leerkrachten

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.