Groep 7d

Er is momenteel nog geen informatie beschikbaar.

Blink

Dit jaar hebben we voor de zaakvakken de methode Blink. Bij de foto’s is een korte impressie te zien van wat we doen bij het eerste thema van de vakken.

Bij geschiedenis is het thema:De Eerste Wereldoorlog. We hebben geleerd welke landen mee streden en op welke manier er gevochten werd (d.m.v. loopgraven). En wat de gevolgen waren van de oorlog voor soldaten.

Bij natuur en techniek zijn we bezig met een thema over wanneer iets levend, dood of levensloos is en welke kenmerken levende wezens hebben. Ook weten de kinderen tot welke vier rijken het leven op aarde kan indelen. Aan de cellen kun je zien tot welk rijk het behoort.

Bij aardrijkskunde leren we over de reis die Nederland heeft afgelegd en hoe het landschap is ontstaan door de ijstijd.

Eerste schoolweek

De eerste schoolweek zit er op. Wat een leuke en fijne start met de groep. Wij hebben kennis gemaakt met de kinderen en zij met ons, de vakantieverhalen zijn verteld en de klassenafspraken zijn bedacht met elkaar. Op creatief gebied zijn er al gave werkjes gemaakt. De verjaardagskalender is af en ook de eerste techniekopdracht was een feit. De groepjes in de klas zijn een uitdaging aangegaan. Wie bouwt de hoogste toren in 15 minuten met afplaktape, spaghetti, 1 touw en 1 marshmallow?

Het was een gezellige eerste week.

Groep 7d

Er is momenteel nog geen informatie beschikbaar.

Groep 7d

Leerkrachten

juf Miriam Steur

juf Jessica van Wieringen

Meest recente berichten

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.