Home » Blog » Les techniek, knutselmiddag en meer…

Les techniek, knutselmiddag en meer…

Wat hebben we deze week gedaan? Maandag gaf meester Tycho een les techniek. De leerlingen moesten een constructie maken, waardoor een ei heel zou blijven als zij deze van twee meter hoog lieten vallen. Voor de constructie kregen de kinderen maar enkele materialen. Zou het hun lukken? De kinderen gingen hard aan slag. Na 30 minuten had elk groepje een constructie bedacht. Vijf van de zes eieren sneuvelden helaas. Bij één groepje bleef het ei heel. Welk groepje kreeg het voor elkaar denkt u?

Verder hadden we deze week de verjaardagen van Nick en Jill. Nick had ook de koffer mee naar huis en mocht zijn boekbespreking houden. Ook Morris had zijn boekbespreking en Nora deed haar nieuwskring.

Deze week stond ook in het teken van Mediamasters. In de klas speelden we elke dag een uur lang een razend spannende game over mediawijsheid. Ook speelden de kinderen thuis veel Mediamasters, zodat de klas alle jokers kon verdienen. Vrijdag was de finale. Maandag horen we de uitslag. Nog even spannend dus!

Als afsluiting van de week had groep 7 op vrijdagmiddag een Sinterklaas creamiddag. De kinderen konden kiezen uit een pietje haken, een Sint en Piet krans maken of een plankje timmeren. Er werd druk geknutseld. De resultaten mochten er wezen. De klas ziet er weer gezellig uit!

 

Leerkracht

juf Wendy van Schie

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.