Kinderboekenweek 2020

Vandaag, woensdag 30 september gaat de kinderboekenweek van start. Het thema is dit jaar “En Toen”. We startten de dag met het luisteren naar een voorgelezen verhaal. Het was een waargebeurd verhaal over de moord op Willem van Oranje. Bij het boekenspaarplan hebben veel kinderen vandaag een leuk boek uitgezocht.

Heel relaxed een boekje lezen

Rekenspel met QR codes

Maandag startten we de week goed met een leuke rekenles. Verspreid in de klas hingen sommen die je cijferend moest uitrekenen op je antwoordenblad: optellen, aftrekken en vermenigvuldigen. Na het maken van een som, scande je de QR code met je Ipad en daarmee kon je je antwoord controleren. Daarna ging je in de klas op zoek naar de volgende som. Het was leuk om te doen, lekker om even te bewegen en leerzaam!

 

 

 

Tutor lezen

Tot en met de kerstvakantie zijn de kinderen van groep 7a aan de beurt om het tutorlezen te doen met kinderen uit groep 4 en 5.

Dit doen we elke maandag om 13.00 uur en elke donderdag om 8.30 uur.

Na jaren de jongste te zijn geweest bij het tutorlezen zijn deze kinderen nu eindelijk aan de beurt om de ‘kleintjes’ te helpen bij het leren lezen.

De meeste kinderen vinden dit heel leuk om te doen! Wat grappig om te ervaren dat de kleinere kinderen best tegen je op kijken!

Jullie maken het lezen echt gezellig voor de kleinere kinderen. Top! Ga zo door!

Bodemonderzoek

Ons eerste thema van aardrijkskunde gaat over het ontstaan van Nederland. Daar hoort ook een bodemonderzoek bij….hoe voelt, ruikt en ziet kleigrond eruit? Vergelijk eens met veen- en zandgrond… En wat gebeurt er als je water over elke grondsoort giet? Juist…enorme bende in de klas.

Maar…we hebben het wél leuk met elkaar gehad en óók nog wat geleerd…

 

18 september Bij de imker

Lego Mindstorms

Op dinsdag middag mag er steeds een ander tweetal uit groep 7a aan de slag met Lego Mindstorms. Eline en Bram vormden het eerste tweetal dat hieraan mocht gaan werken. Ze mochten zelf gaan programmeren. Op het filmpje zie je het resultaat:

rekenles woensdag 2 september: oppervlakte

Als je de oppervlakte van iets wilt berekenen doe je dat door: lengte x breedte. Maar wat was ook al weer een cm2, een dm2 en een m2? Hoeveel kinderen zouden er kunnen staan op 1m2? Meer dan de meeste kinderen dachten! Tel maar eens!

Openingsviering 3 september 2020

(meer…)

Foto-impressie schooltuinen

Hi jongens en meisjes,

 

De eerste schoolweek zit er alweer op!

Wij vonden het leerzame en leuke dagen met jullie. Op de foto’s is goed te zien, dat jullie het heel prettig vonden om op de schooltuinen te werken. Helaas staat nog niet iedereen op de foto. Hopelijk kan en mag dat de volgende keer wel. We doen daar in ieder geval onze best voor.

Fijn weekend en tot volgende week!

juf Miriam en juf Karin

Groep 7a

Leerkrachten

Miriam Steur

 

Karin Straathof

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.