Eindejaarspel groep 7a

We hadden een heel gezellige dag vandaag in de klas! Voor de pauze hadden we de jaarlijkse Vossenjacht. Dit was heel leuk! De kinderen van groep 7 begeleidden de kinderen van groep 4. Na de pauze speelden we het eindejaarspel van groep 7a. Dit spel bestond uit 5 onderdelen. We startten met ‘De coole quiz voor knapperds’. Hierbij moest je vragen beantwoorden van de lesstof van groep 7 en over onze groep.  Het tweede onderdeel was ‘Het mega mooie mummie spel’. Hieronder zie je dat enkele kinderen prachtig werden gemummificeerd! 😉 Hierna kwam het onderdeel ‘De super sensationele songbattle’. Op het liedje ‘Altijd is kortjakje ziek’ maakten de teams prachtige liedjes over het afgelopen schooljaar. Hieronder zie je de songwriters aan het werk en daarna zie je de verschillende teams optreden. Vervolgens gingen we verder met ‘Het uitmuntende uitbeeldspel’. En we sloten het spel af met ‘De jolige juffen tekenestafette’.

 

Opruimdag

Op dinsdag 6 juni ruimden we de klas op: laatjes uitmesten, alle werkjes van de muren, veel uitzoeken en alle schriften mee naar huis! In mum van tijd was dit geregeld in groep 7a. Wat een aanpakkers zijn jullie! En het was nog gezellig ook!  😉

Verzetsmuseum op wielen

Dit jaar gingen we niet met groep 7 naar Amsterdam naar het Verzetsmuseum, maar kwam het Verzetsmuseum op wielen naar onze school. We stapten vanmorgen in een tijdmachine en hebben door de ogen mogen en kunnen kijken van 4 verschillende kinderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Leuk en leerzaam!

 

 

 

Lekker buiten lezen!

Praktisch verkeersexamen

Daar stonden we dan op dinsdag 18 mei! Klaar voor de start van het praktisch verkeersexamen! Gelukkig kon bijna iedereen aan het examen meedoen. En we ook hadden gelukkig ook nog eens mooi weer. Donderdag hoorden we dat iedereen was geslaagd! Gefeliciteerd allemaal! Goed gedaan toppers van groep 7a!

 

Foto’s Poldersport van Silas Bakker

Speciaal voor de leuke poldersportdag hebben we het voor elkaar gekregen om Silas Bakker, u kent hem die geweldige Nederlandse fotograaf, een dag mee te nemen. Hij heeft zichzelf wederom overtroffen. Zie hieronder zijn geweldige reportage:

 

Sportdag 2021

Het ging door! Dit jaar werden er 4 clinics georganiseerd: taekwondo, handbal, bootcamp en dansen. Alle spieren zijn getraind, zéker ook de lachspieren… Hieronder een impressie van dit gezellige en sportieve evenement….alle 50 foto’s staan in Teams.

Sportdag 2021

Het ging door! Sportdag 2021, met 4 clinics: taekwondo, handbal, bootcamp en dansen. Wat een feestje was het met groep 7a. We hebben alle spieren getraind, ook zéker de lachspieren…

De collage hierboven geeft een impressie van de sportiviteit en gezelligheid; alle 50 foto’s staan in Teams.

Schoolreisje naar Poldersport

Wat een topdag vandaag! We hebben heerlijk gesport bij Poldersport in De Kwakel. Iedereen deed enthousiast mee en veel kinderen overwonnen hun angsten. Het was heel leuk om te zien hoe kinderen elkaar aanmoedigden en hielpen. Er is veel gelachen, de sfeer was super! En gelukkig zat het weer ook nog eens mee. Kortom: een dag met een gouden randje! Groep 7a, ik ben super trots op jullie sportiviteit; niet alleen qua bewegen, maar zeker ook qua sportief gedrag! 🙂

 

Als je de foto’s van onder naar boven bekijkt, zie je ze op chronologische volgorde. 😉

 

Propjesdictee over woorden met een trema

Pfff… die woorden met een trema bij spelling vallen niet echt mee in groep 7. Na de instructie hierover deden we een propjesdictee om nog eens extra met deze woorden te oefenen. Weer eens wat anders!

 

Groep 7a

Leerkrachten

Miriam Steur

 

Karin Straathof

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.