Week van het geld

Vandaag waren de moeder van Morris en de moeder van Tygo in de klas om de ‘Cash Quiz’ te spelen in het kader van ‘De week van het geld’. De kinderen streden in teams tegen elkaar en moesten vragen beantwoorden over omgaan met geld. Aan het einde van de quiz kreeg iedereen een mooie spaarpot om thuis ook goed te sparen. Een leuke en leerzame middag!

Excursie Den Haag

Vrijdag zijn we op excursie naar Den Haag geweest. Ter voorbereiding richtten de kinderen in de klas zelf politieke partijen op en werden er verkiezingen gehouden. De MVP kwam als winnaar uit de bus. 

In Den Haag bezochten we Madurodam, waar we het spel ‘Democracity’ speelden. Vervolgens mochten we het park in om een speurtocht te doen met een tablet. Daarna gingen we naar het Binnenhof. We moesten eerst langs de beveiliging. Toen iedereen gecontroleerd was, mochten we de Tweede Kamer in. Toch bijzonder om dat eens in het echt te zien! En… sommige kinderen hadden het geluk om met onze minister-president Mark Rutte op de foto te mogen!

 

 

WNF

Woensdag was de officiële overhandiging van de cheque aan het WNF. De kinderen hebben een prachtig bedrag opgehaald met de Stroopwafelactie. Als klap op de vuurpijl mochten ze ook nog even met de tijger op de foto!

Talentmiddag

De eerste talentmiddag in groep 7-8 was een enorm succes! VR-filmpjes maken, spelen in een band, creatief, techniek, yoga, bootcamp, koken, verzorging… De kinderen namen deel aan allerlei leuke activiteiten en hadden veel plezier!

Scheepvaartmuseum

Omdat we het met de geschiedenislessen hebben over de Gouden Eeuw in Nederland zijn we vandaag naar het Scheepvaartmuseum geweest. We kregen een rondleiding over het VOC schip ‘De Amsterdam’, beleefden een virtuele zeereis en werden meegenomen door de tentoonstellingen in het museum. Een leerzame dag!

 

Carnaval

Wat was het vandaag een geweldig feest op school. De kinderen waren leuk verkleed. Er werd druk gegokt in het casino, bingo gespeeld, spelletjes gedaan en ook het spookhuis werd bezocht. Hieronder een impressie van carnaval 2018 voor groep 7a!

 

 

Foto’s presentaties, stroopwafelactie en meer…

Hieronder de foto’s van:

 • De nieuwskring van Aik
 • De grej van Fleur en Sabien over eenhoorns
 • De kofferpresentatie van Tygo
 • De boekbespreking van Michelle
 • De grej van Tristan en Morris over de Bermudadriehoek
 • De boekbespreking van Maarten
 • De kofferpresentatie van Tom
 • De boekbespreking van Luuk Z.
 • De verjaardag van Kevin
 • De nieuwskring van Tom
 • En… De start van de stroopwafelactie.  Een vrijwilliger van het WNF kwam meer vertellen over bedreigde dieren. De kinderen zijn alvast goed van start!

Verslag

Maandag:

We hadden de grej van Tony en Luuk Z. over het dodelijkste bos ter wereld. We hadden de koffer van meester Tycho en de boekbespreking van Sophie. Maandag hadden we ook cito spelling deel 1 en meester Tycho was voor het laatst, dus we hebben bingo en een kahoot quiz gedaan.

Dinsdag:

Dinsdag begint met cito begrijpend lezen deel 1 afmaken. ’s Middags gingen we een onderwerp kiezen voor het tweede werkstuk. Iedereen had met de Engels toets een voldoende of hoger.

Woensdag:

Op woensdag begonnen we aan het pi dictee en we hadden muziek.

Donderdag:

Donderdag hadden we cito spelling deel 2 en we hadden het tweede deel van het pi dictee. We gingen bij de gym het spel admiraal trefbal spelen.

Vrijdag:

Vrijdag hadden we de boekbespreking van Tygo. We deden ook het einde van het pi dictee en we hadden de cito begrijpend lezen. ’s Middags hadden we handvaardigheid.

Geschreven door Nora en Naut

 

Weekverslag

Maandag hadden we de koffer van Sabien en Nikolai trakteerde.

Noa had haar boekbespreking en we begonnen weer met tutorlezen.

Dinsdag hadden we gym van meester Menno zoals gewoonlijk.

We kregen huiswerk mee van Engels.

Woensdag gaf meester Tycho weer een keertje schrijfles.

We hebben muziek gehad van juf Maartje met de ukelele.

Katelijne ging trakteren.

Donderdag was Roxy jarig. Met natuniek deden we allemaal soorten proefjes over lucht.

Vrijdag hadden we de boekbespreking van Justin. We hadden ook een dramales van meester Tycho.

Geschreven door Roxy en Tony

 

 

Kerstdiner

Wat was het een geweldig Kerstdiner! Een gezellige sfeer, heerlijk eten en geweldige acts! Hieronder een impressie van de avond. Iedereen fijne feestdagen gewenst!

Groep 7a

Leerkracht

juf Wendy van Schie

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.