Home » Geen categorie » Een dagje in groep 6

Een dagje in groep 6

Geschreven door: Noor en Romy

Inloop – weektaak  

We starten iedere week met de weektaak: de weektaak zijn minimaal vier opdrachten die je in één week af moet krijgen. En we hebben een lijst waar de kinderen af moeten kruisen wat ze gedaan hebben. 

Taal – taalspel 

Er waren veel kinderen die het lastig vonden bij de toets, daarom gingen we een taalspel doen. De kinderen moesten in een kring staan en de leerkacht zetten een bepaalde tijd aan en de kinderen kregen kaartje waar een woord op staat en dat moesten ze verwoorden of uitbeelden. De meisjes mochten alleen het woord van de andere meisjes raden. En de jongens bij de andere jongens. 

IPad – topomaster 

De kinderen werken hier aan op de IPad. Dat is een app waar je leert over heel Nederland. En als je bij drie levels drie sterren heb gehaald dan mag je de oefentoets doen.  

Pauze Moos + Tjerk 

Moos heeft zijn drie middenvoetsbeentjes gebroken, dus heeft Moos Tjerk gekozen om met hem binnen te blijven. En toen hebben ze deze mooie tekening gemaakt. 

Middag – Aardrijkskunde + Geschiedenis 

Met Aardrijkskunde hebben we het over vulkanen en daarbij moeten de kinderen het profiel van een zelfgekozen vulkaan maken: ze zoek op internet in welk land de vulkaan leeft, het hoogste punt en of het een strato of een schild vulkaan is. En met Geschiedenis hebben we het over de tachtig jarige oorlog. Daarbij moesten de kinderen een persoon kiezen uit de tachtig jarige oorlog in een groepje: Ketter, Filips ll, Willem van oranje, spaanse soldaat of vrouw uit Alkmaar. Toen moesten ze een tabel invullen en daarin staan vragen over de persoon die je hebt gekozen. En daarna moest je er een samenvatting van maken en presenteren aan de klas.

Leerkracht

Lisa van Veen

Nikita van Ispelen

 

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.