Sportdag 2021

Dit jaar was de sportdag heel anders dan normaal door de corona maatregelen. Om 08:45 gingen de groepen vier en drie donderdag naar RKDES om 12:00waren ze uit. Om 11:15 ging groep zes op de fiets naar RKDES

En groep vijf ging om 10:45 lopend naar RKDES. De volgende dag gingen de groepen een en twee hier op het schoolplein allemaal leuke activiteiten doen. Op dezelfde dag om 10:00 op de fiets gingen de groepen zeven en acht naar RKDES. De groepen drie tot en met acht gingen bij RKDES spelletjes doen zoals : handbal, dansen, bootcamp, taekwondo. Het waren super leuke activiteiten en iedereen heeft er lol in gehad.

Heel erg bedankt voor deze superleuke sportdag. (Geschreven door Dennis en Demi)

 

Poldersporten in de Kwakel

Wat een geweldige dag hebben we met elkaar beleefd: poldersporten in de Kwakel. ’s Ochtends deden we eerst een zeskamp en na de lunch was het tijd voor het échte werk. Grenzen en angsten werden overwonnen! Helemaal droog bereikten we de overkant niet, maar we moedigden elkaar aan en hadden veel plezier. Het was een schoolreis om nooit te vergeten!

Schooltuin dag 2

Direct na de meivakantie mochten we weer naar de schooltuin. We waren benieuwd hoe de tuintjes eruit zagen en wat we vandaag weer zouden leren. De handen moesten uit de mouwen worden gestoken, want we hebben munt, rode biet, sperziebonen, ui en rode kool in de grond gezet. Dat belooft veel lekkers van de schooltuin!

 

Foto’s eerste bezoek schooltuin

Het alweer een hele tijd geleden dat we een bericht op de klassensite hebben gezet. Gelukkig hebben we een aantal leuke activiteiten in het vooruitzicht en zullen we dus ook weer meer foto’s op de website plaatsen .

Hierbij wat foto’s van afgelopen dinsdag. De maandag na de vakantie gaan we kijken hoe het met onze tuintjes gaat.

Kerstknutselen

Afgelopen woensdag hebben we de hele ochtend gezellig geknutseld met elkaar voor kerst.

 

 

Werkstukken

We zijn begonnen met de werkstukken. Iedereen heeft een dier uitgekozen om zijn/haar werkstuk over te maken. We hebben ons ingelezen over het dier en hebben ons voorwoord geschreven en getypt. Na de kerstvakantie beginnen we met het maken van woordspinnen voor de hoofdstukken waarna we de hoofdstukken uitschrijven. Hard werken dus, maar ook heel leuk!

 

Pietengym

Sintfeest

Wat was het een geslaagd Sintfeest vandaag. Voor het eerst mochten de groepen 6 lootjes trekken, gedichten schrijven en surprises maken. Op onderstaande foto’s zijn de resultaten te bewonderen. We hebben er een gezellige dag van gemaakt met de aankomst van Sint op het plein, pepernoten eten in de klas, surprises openmaken en gedichten voorlezen en tot slot een stuk film kijken.

Voorlezen bij de kleuters

Vandaag hebben we ons eigen Sinterklaasverhaal in groep 1/2G en 1/2F voorgelezen.

 

Knutselcircuit Sinterklaas

Chocoladeletter kleien 

Sint of Piet tekenen

Sinterklaas van een papierenbord knutselen 

Schoorsteen van een wc-rol 

Deze pakjesboten hebben we vorige week in de klas gemaakt

Groep 6d

Leerkracht

Lisa van Veen

Linda Mäki

 

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.