Deze week in 6D

Klassendienst groep 6d

We krijgen elke dag een pluim van de dag.

Maandag hadden we gym en deden we fortbal en dat is dat je een fort maakt en daarna speel je trefbal.

En Thierry had de pluim van de dag en dat was stil zijn.

Dinsdag hadden we een toets geschiedenis Karel kreeg de pluim van snel klaar zitten.

Woensdag hadden we gym en deden we parcours en bouncebal Denley van niet door de meester praten had de pluim en Koen van opruimen met gym.

We hadden ook een grej of the day en dat was Jacques Vriens.

Donderdag deden we in de middag microscopen biologie Berber’s moeder Susanne hielp ook met de microscoop kon je 40x vergroten 100x en 600x

We begonnen met kleurtjes onder de microscoop daarna met een sjalot het velletje deden we onder de Microscoop en we deden nog meer dingen eronder en dat was super gaaf.

Vrijdag, gingen de Spaanse kinderen Spaans doen met juf Anne we hadden ook een grej of the day het raadsel wal een vis op ’t droge ja ja wat is dat nou het antwoord was een slijkspringer.

Berber en Denley

Microscoop les

Wat een gave les vandaag, we leerden werken met een microscoop. Hoeveel keer kun je vergroten? Wie heeft de microscoop uitgevonden ? Maar vooral ook …hoe werkt de microscoop en je mag ermee werken. Leuk gaan we vast en zeker nog een keer doen, want 600 x vergroten is wel heel leuk.

Knutselcircuit

Vrijdagmiddag met de vier groepen zes knutselcircuit gedaan. Wat een leuke onderdelen waren er: brooddeeg uiltjes maken, koken, haken, linoleum gutsen, snoepjes tekenen, abstracte kunst maken en vogel voorhuisje zagen. Iedereen heeft zo leuk mee gedaan. Volgende week knutselen we verder.

Blijft mijn ei heel ?

Hoe kun je een rauw ei het best verpakken, in kranten, in rietjes, in noppenfolie, in een handdoek of …..we hebben het vandaag uitgeprobeerd. Eerst goed inpakken en daarna van de balustrade latten vallen. Wat een leuke les.

Feest op de Pipa polonaise school

Wat een gezellig feest in Poelgilderdam op de Pipa polonaise school, gezellig hossen, spelletjes, bingo, quiz een echt eng spookhuis. Een heel gezellig feestje vandaag … en wat zagen we er allemaal top uit.

Week 22

Maandag: hadden we een Grej of the day over carnaval. Met taal herhaalde we de woorden uit de toets.   En we hadden gym toen deden we hockey, springen met kunstje en touwslingeren.

Dinsdag: hadden we de toets van begrijpend lezen. Met taal hadden we zelfstandig naamwoord in het meerfoud zet. En i.p.v geschiedenis deden we stopdans

Woensdag: was een korte dag. met gym deden we jagertje en konijntje, korfbal en honkbal. En van taal hebben we de verleden tijd van de werkwoorden hebben, zijn, kunnen, zullen, mogen en willen

Donderdag: we hadden de natuniek toets en we hadden een stukje van een film gezien en knutselen en verkeer

Vrijdag: aadrijdrijkskunde we hebben de grej of the day over het zeepaardje en we hebben geknutseld

Lars en Thije

Week 21

Hoi dit weblog is gemaakt door Tygo en Seth

Onze grej of the day gaat over vogelbekdiertje en die gaat meester Danny vertellen en die van meester Ron ging over vuurwerk

Maandag: toen hadden we ge gymt en toen gingen we korfballen en daarna gingen we leespromotie en dat betekent dat we boeken gaan lezen we hebben in de middag cito rekennen gedaan.

Dinsdag: toen hadden we cito deel 2 gedaan en ook de grej of the day en dat ging over taj mahal dat is een paleis van marmer we hebben ook nog geschiedenis gedaan .

Woensdag: was een korte dag we hebben rekennen deel 3 gedaan en we hadden gegymt je mocht zelf kiezen je kon kiezen uit voetballen een parcourtje en uit land verrovertje.

Donderdag: hebben we getekent en we kregen info over de spreekbeurt en we hebben leesparade gedaan en spelling gedaan.

Vrijdag: moesten de spaans kinderen naar spaans en we kregen een topo toets en een taal toets en de grej of the day  dat ging over het bekdiertje en werkte aan het werkstuk een we konden typen.

Week 20

Maandag hebben we getekent en dat was een moeilijke wolf gelukkig mochten we het over trekken

En een hele belangrijke taalles  gehad.

Dinsdag hebben we een geschiedenis toets gehad best moeilijk

En Carlijn heeft getrakteerd en we hadden een grej of the day gehad over Taj Mahal.

Woensdag, gingen we gymen we deden verstoppertje in het donker de meester moest eerder weg dus de gym was ook korter dan normaal.

Donderdag, hebben we een andere tekening gemaakt een 3d tekening

Met rekenen hadden we een cirkeldiagram geleerd.

Vrijdag, we moesten ons werkstuk afmaken  of je mocht typen en daarna dee de meester zijn raadsel van de grej of the day en

dat raadsel is dit meisje komt op voor andere meisjes het was Malala  en we gingen ook knutselen en we maakten een masker.

Groet,

Thessa en Carlijn

2018

De eerste schoolwerk in het nieuwe jaar, de vakantie gaat snel, maar ook deze week ging heel snel. De hele week hebben we alle lessen weer goed gedaan en hebben we hard gewerkt. De vrijdagmiddag hebben we met creativiteit een mooie groepsopdracht gemaakt. De opdracht 2018, samen overleggen, puzzelen, knippen, plakken en ophangen. Het was best een klus maar de resultaten mogen er zijn.

Bijna kerstvakantie

Groep 6d

Leerkrachten

meester Ron van Moorsel

meester Danny Dollée

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.