Bezoek aan de watertoren

Moos en Tjerk hebben voor ons een verslag gemaakt over het bezoek aan de watertoren.

Watertoren                                                                                                                                                                                                                                                                                                      We hebben zelf torens gebouwd, de torens hadden een dak en ingang en ze moesten van binnen hol zijn. Er moest een lego poppetje door de ingang heen passen. We moesten het met verschillende speelgoed bouwen zoals: Lego, Knex en Kapla. Het dak moest dicht zijn omdat er geen water doorheen mocht. En we moesten het watertorenlied leren uit ons hoofd omdat het geluid in de watertoren best wel bijzonder is. De watertoren heeft primaire kleuren dus rood, blauw en geel en die kleuren kunnen weer nieuwe kleuren maken zoals oranje groen en roze. En ze krijgen bijna alles te weten over de watertoren. Maar hoeveel traptredens heeft de watertoren? Dat zijn er 214, best wel veel traptredens, maar als je boven bent dan heb je wel een mooi uitzicht. Zit er wel water in de watertoren ? Ja, er zit wel water in de watertoren. Maar waar zit het water dan ? Dat zit in een best wel grote kern waar niemand mag komen omdat het gewoon drinkwater is en er mag geen stoffen in komen want anders kunnen mensen heel erg ziek worden omdat er dus misschien wel ziektes en nu met corona wel virussen in kunnen . Maar helaas wordt de watertoren in Aalsmeer niet meer gebruikt en de gemeente wilde er een hotel van maken maar de bewoners waren daar niet mee eens ze wilde het laten staan de bewoners wilde stukje geschiedenis houden van Aalsmeer en de gemeente koos er voor om het te laten staan en nu kun je er ook naar binnen als uitje en nu is het best wel toeristische toren van Aalsmeer . Maar hoe hoog is de water toren? Hij is 50 meter hoog. Waarom zit het water van de watertoren zo hoogOmdat het water dan beter loopt het. 

Geschreven door Moos en Tjerk  

Watertorens bouwen

Ter voorbereiding op de rondleiding bij de watertoren, zijn wij in de klas zelf torens gaan bouwen.

Het resultaat is hier te bewonderen.

Groetjes, Lisa en Nikita

Een dagje in groep 6

Geschreven door: Noor en Romy

Inloop – weektaak  

We starten iedere week met de weektaak: de weektaak zijn minimaal vier opdrachten die je in één week af moet krijgen. En we hebben een lijst waar de kinderen af moeten kruisen wat ze gedaan hebben. 

Taal – taalspel 

Er waren veel kinderen die het lastig vonden bij de toets, daarom gingen we een taalspel doen. De kinderen moesten in een kring staan en de leerkacht zetten een bepaalde tijd aan en de kinderen kregen kaartje waar een woord op staat en dat moesten ze verwoorden of uitbeelden. De meisjes mochten alleen het woord van de andere meisjes raden. En de jongens bij de andere jongens. 

IPad – topomaster 

De kinderen werken hier aan op de IPad. Dat is een app waar je leert over heel Nederland. En als je bij drie levels drie sterren heb gehaald dan mag je de oefentoets doen.  

Pauze Moos + Tjerk 

Moos heeft zijn drie middenvoetsbeentjes gebroken, dus heeft Moos Tjerk gekozen om met hem binnen te blijven. En toen hebben ze deze mooie tekening gemaakt. 

Middag – Aardrijkskunde + Geschiedenis 

Met Aardrijkskunde hebben we het over vulkanen en daarbij moeten de kinderen het profiel van een zelfgekozen vulkaan maken: ze zoek op internet in welk land de vulkaan leeft, het hoogste punt en of het een strato of een schild vulkaan is. En met Geschiedenis hebben we het over de tachtig jarige oorlog. Daarbij moesten de kinderen een persoon kiezen uit de tachtig jarige oorlog in een groepje: Ketter, Filips ll, Willem van oranje, spaanse soldaat of vrouw uit Alkmaar. Toen moesten ze een tabel invullen en daarin staan vragen over de persoon die je hebt gekozen. En daarna moest je er een samenvatting van maken en presenteren aan de klas.

Een dagje in groep 6

Openingsviering

Afgelopen 3 september hebben wij met elkaar de openingsviering gehad.

Ondanks dat het jammer was dat er geen ouders bij konden zijn, hebben wij een fijne viering gehad.

Bij deze laten wij graag wat foto’s zien. Met de klas hebben wij een mooie openingswens bedacht, die prachtig is voorgelezen.

Groetjes,

Lisa en Nikita

Groep 6d

Beste ouders,

Door alle Corona omstandigheden hebben jullie nog helemaal niet de kans gehad op een kijkje in de klas.

Bij deze laten we jullie graag wat foto’s zien van de klas. Want alle kinderen die dit wilden, hebben zelf de raamversieringen gemaakt dit jaar! Wij zijn er erg blij mee en ook zeker trots op!

Ook zijn we weer begonnen met de eerste twee Grej of the days. Heeft iemand van jullie thuis al een leuk weetje gehoord over de iglo of de Anemoonvis???

Wij gaan het jaar beginnen met een gezellig klaslokaal en lieve kinderen. Wij hebben er zin in!

Groetjes, juf Lisa en juf Nikita

Groep 6d

Leerkracht

Lisa van Veen

Nikita van Ispelen

 

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.