Kerst

Gehoorbeschermers maken bij de natuurles!

Breuken leren met ontbijtkoek!

Sinterklaas 5 december 2019

Voorlezen bij de kleuters

Vandaag hebben alle kinderen een prentenboek over Sinterklaas voorgelezen aan de kinderen van de groep van juf Sonja. Wat was het leuk en wat hebben de kinderen hun best gedaan!

Meer foto’s van het scheepvaartmuseum

Het scheepvaartmuseum

Het scheepvaartmuseum

Vandaag zijn we bij het scheepvaartmuseum geweest.

Het was heel erg leuk. We konden in het schip: VOC. Daar waren heel veel activiteiten om te doen. Bijvoorbeeld testen zoals: een parcours lopen, samenwerking doorhet nepanker te hijsen, alweer samenwerking en acteren alsof het zwaar was. Want er zat geen anker aan. Een sterk test, dan moet je eerst 20 kilo optillen, dan 27kg, daarna 40 kg en dan 80 kg. Die 80 kg was heel zwaar. In het begin konden we vragen stellen over voorwerpen waar ze voor zijn bijvoorbeeld. Wat we nog meer deden was opletten of er iets gestolen was. Finn moest aan de mast (nep) vastgebonden met zijn linkerhand op z’n rug en zijn rechter daar ging een mes in. Dat was bij de kajuit van de kapitein. Jasper had last van zijn knie en toen zei de gids dat zijn been er af moest. Dat was grappig. Maar voor de rest was het heel leuk.

Groetjes, Wesley en Jayden.

We gingen met met de klas naar het scheepvaartmuseum. We werden in twee groepen verdeeld. Een groep ging met juf Monique en een groep ging met juf Linda met een gids. In het museum ging het brandalarm af, we schrokken heel erg hard. We gingen eerst naar de Gouden Eeuw en daarna gingen we naar het VOC-schip. Het was er super mooi en we mochten nog in de kamer van de kapitein.

Wij vonden het super leuk.

Van Noortje en Maud.

Juf Monique 50

Op dinsdag 5 november kwam juf Monique even langs om te trakteren. De kinderen verrasten haar ook.

Lekker lezen in de kinderboekenweek

Groep 6c

Leerkrachten

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.