Schooltuinen

Woensdag 20 april zijn de kinderen naar de schooltuin gegaan om uien en aardappelen te poten. Ze hebben met hun groepje allemaal een “eigen” stuk tuin gekregen, waarin ze werken. De komende tijd zal hier nog meer aandacht aan geschonken worden. Deze dag was al een groot succes!

Pasen

Donderdag 14 april vierden wij Pasen op school. De kinderen hadden allemaal een ei meegenomen. Die eieren werden verstopt op het schoolplein. Fanatiek hebben de kinderen gezocht naar de eieren en ze zijn allemaal gevonden! Hierna werd er enthousiast eitje tik gespeeld in de klas. De winnaar van eitje tik in de klas was: Rosa Burgers! Als klap op de vuurpijl was zij ook nog eens de winnaar van heel groep 6! Gefeliciteerd, Rosa! Het was weer een top dag!

Carnaval

Kerstfeest

We hebben naast vriendinnen en naast vrienden gezeten. En we hadden lekker gegeten. Het was erg gezellig.

Er was kerstmuziek. En lampjes. En er was heel veel sfeer. En er was een quiz ,die was heel leuk.

Geschreven door: Erin en Vajèn 

 

wachtwoord: groep6b

 

Wij wensen jullie ook allemaal hele fijne feestdagen en hopen jullie na de vakantie weer op school te zien!

Linda & Lisa 

Het sinterklaasfeest 

Beste ouders,

Het sinterklaasfeest begon zo, we kwamen allemaal binnen met onze jassen aan en daarna gingen we naar buiten om sinterklaas welkom te heten.  Het was koud maar door het dansen kregen we het lekker warm. En toen kwam postpiet met een lekke rubber boot daarna kwam sinterklaas achter een auto op een speedboot toen gingen we weer naar binnen en toen gingen we een spel in groepjes spelen en in dat spel moesten we ook de surprises uitpakken dat was heel gezellig en we hebben ook een film gekeken en in de middag hebben we onze knutsels afgemaakt. En toen gingen we naar huis met al onze mooie surprises 

Geschreven door Laura en Bor 

 

Scheepvaartmuseum

Beste ouders en kinderen. 

We gingen naar het scheepvaartmuseum. Het was daar heel groot. We gingen met groep 6d. We gingen met de bus er heen. We werden in drie groepen verdeeld. We gingen kijken in het VOC schip en naar de schilderijen. 

Omdat we in het VOC schip hebben gekeken hebben we geleerd hoe het was om in het VOC schip te leven. 

Geschreven door Prudence en Hannah 

Schimmels

Met natuur en techniek was er een nieuwe opdracht: schimmels maken! Dit werd gedaan met eten: fruit, groenten of andere eetbare producten. Eerst elke dag een schimmeldagboek bijhouden en kijken of de schimmel veranderd. Bijvoorbeeld: Wat heb je erbij gedaan? Hoeveel schimmels heb je al? Enz. Op een bepaalde dag neem je je schimmels mee naar school en bewonder je ook de schimmels van andere kinderen. Je vulde in welke je de mooiste of bijzonderste schimmel vond. Op de nummer 1 stond Hugo, op de nummer 2 Liz en op de nummer 3 stond Vajèn. 

Geschreven door: Esmee en Esmee  

Bezoek schrijfster

Sanne de Bakker die kwam langs op 5 oktober. Ze las voor uit: Alles wat je moet weten over scheten. Sanne de Bakker is ook scheten deskundige. We gingen ook een quiz doen over scheten. De winnaar kon een boek winnen. Je moest dan alle vragen goed hebben. Er waren veel kinderen die alle vragen goed hadden beantwoord. De kinderen die nog over waren die moesten allemaal een getal zeggen onder de 20. Het was heel spannend want daarna moest iedereen een getal zeggen onder de 15. De winnaar was iemand uit 6c. De show was heel leuk en leerzaam. Sanne de Bakker deelde om 12:00 handtekeningen uit. 

Geschreven door Fenna en Tjalling.

  

Schoolreisje!

We zijn dit jaar met schoolreisje naar Drievliet geweest. Het was echt super leuk! Eerst gingen we met de bus erheen. We gingen uit de bus en we liepen het park in. We gingen verzamelen bij de bankjes die er stonden en we aten toen even wat. Als je klaar was met eten mocht je met je groepje het park in. Alle attracties en achtbanen waren heel leuk! Later om 2 uur moesten we weer naar de bankjes en toen gaven mensen met piraten kostuums een kleine show. Als afsluiting gingen we met zijn allen een ijsje eten en we reden toen weer met de bus terug. Het was dus een heel leuk schoolreisje!

Groetjes uit  groep 6b!

Gemaakt door Rosa en Mason 

Kijk eens hoe mooi dat klinkt

 Liefste vaders en moeders van 6b. 

We zijn naar een kunsthal geweest in Amstelveen. We moesten allemaal een eigen planeet bedenken en maken. 

Het was heel leuk want je mocht het met krijt doen. En daarna moesten we weer naar huis. Alles is heel mooi geworden. 

Groetjes 6b 

Gemaakt door Hugo en Luna 

 

Groep 6b

Leerkrachten

Lisa van Veen

Linda Mäki

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.