Gastles over water

Vandaag kregen we een gastles over water. Stefan vertelde ons heel veel bijzondere weetjes. We kregen allemaal pen en papier om mee te schrijven. Wist je bijvoorbeeld dat er maar heel weinig water geschikt is om te drinken? En dat er wel 8000 liter water nodig is om een spijkerbroek te maken? We beseften ons wel dat het belangrijk is om zuinig met ons water om te gaan…

Lessen in geluk

In de klas zijn we begonnen met ‘de gelukskoffer’. Elke week krijgen de kinderen een les in geluk, want een groot deel van je geluk kun je zelf beïnvloeden. Des te belangrijker dat je daar les in krijgt! In les 1 hadden we het over: wat is geluk en wat maakt jou gelukkig? De kinderen hadden daarvoor allemaal een geluksvoorwerp meegenomen. In les 2 leerden we dat je zelf kan kiezen of je dingen door een roze of een zwarte bril bekijkt. We hebben ook een gelukskoffer gemaakt, waarin we dingen verzamelen over ons eigen geluk. Waardevolle lessen!

Voorstelling Kerst

Op de laatste dag voor de kerstvakantie werden we nog getrakteerd op een voorstelling. Op een hele grappige wijze werd het kerstverhaal verteld. De kinderen lagen dubbel van het lachen. Sommige kinderen uit de klas mochten zelfs op het podium komen om mee te doen. Een goede afsluiting van het jaar. Allemaal hele fijne feestdagen gewenst. Geniet van de vakantie!

Kerstdiner

Wat hebben we een gezellig kerstdiner gehad met elkaar. Iedereen zag er schitterend uit en had zijn best gedaan om wat lekkers mee te nemen. Het kerstverhaal werd uitgespeeld, er werd gedanst en zelfs muziek gemaakt! Genoten!

Kerstknutselen

De glitter zit overal, want we hebben geknutseld voor Kerst. Rendieren, sneeuwpoppen, kerststalletjes en boomhangers zijn gemaakt. Zie hier de resultaten!

Sinterklaasfeest

Wat hebben we een gezellig Sinterklaasfeest gevierd! Iedereen had zijn best gedaan om een mooie surprise te maken. En wat waren de kinderen blij met de surprises die zij kregen! Een kijkje in de klas…

Pietengym

Voorlezen bij de kleuters uit een Sinterklaasprentenboek

Lekker bezig!

Scheepvaartmuseum

Vandaag bezochten we het Scheepvaartmuseum om meer te weten te komen over de VOC. We werden in twee groepen rondgeleid door een tentoonstelling over de 17e eeuw met veel echte schilderijen van zeehelden en zeeslagen, kanonnen en kaarten uit die tijd. Daarna bezochten we het schip ‘De Amsterdam’ en zagen we hoe zo’n boot er uitzag. We hoorden verhalen over kielhalen, scheurbuik en het leven aan boord. Iemand die nog mee wil met de VOC?

Groep 6b

Leerkracht

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.