De Smikkeltuin

Vandaag zijn we weer op de fiets naar de schooltuin geweest. We hebben weer hard gewerkt! De schooltuinbordjes die we zelf gemaakt hebben, zijn bij elk tuintje geplaatst. We hebben munt, sperziebonen, sla,bladkool en aardappelen in de grond gezet! Volgende week gaan we weer!

Eitje tik

We begonnen de dag met een zoektocht naar alle versierde eieren op het schoolplein. Daarna hebben we in de klas eitje tik gedaan. Chloé had het sterkste ei van groep 6a en is naar huis gegaan met een mooie oorkonde. Helaas heeft ze niet gewonnen van de andere groepen 6. De paashaas heeft ons nog verwend met een heerlijk chocolade ei.

Kaasboerderij van Veen

Vandaag zijn we met de klas naar Kaasboerderij van Veen geweest. Het was een leerzame, smaakvolle en leuke dag op de boerderij. We hebben kaas geproefd, boter gemaakt en lammetjes, schapen, koeien en paarden gezien.

De pruikentijd

Afgelopen dinsdag hebben we in de geschiedenisles geleerd over de pruikentijd. Wie droegen er pruiken en waarom? We hebben in groepjes pruiken gemaakt. Zie hier het resultaat!

Carnaval

Wat was het een feest vandaag. Geknutseld, gebouwd, spelletjes gespeeld, een muziekbingo gedaan en nog veel meer!

Kerstontbijt

We hebben vandaag genoten van een heerlijk kerstontbijt! We hebben gesmuld van het kerstbrood, de croissants en de broodjes! Daarna speelden we met de hele school een superleuke kerstquiz!

Natuurles over geluid!

We hebben vandaag in de natuurles veel geleerd over geluid. We hebben allemaal in groepjes iets geknutseld waarmee je geluid kunt tegenhouden. Kijk maar naar onderstaande foto’s!

Kerstknutselcircuit

Vandaag hebben we heerlijk geknutseld en de klas in kerstsfeer gebracht!

Sinterklaasfeest

Excursie naar het Scheepvaartmuseum

Groep 6a

Leerkracht

Monique Frank

Megan Moen

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.