Heldengame

In de week tegen het pesten speelden we de Zapp Heldengame van de Anti-Pestclub. Stoelen en tafels gingen aan de kant. Persoonlijke vragen, spannende stellingen en bloedstollende challenges wisselden elkaar af. Tussen de serieuze gesprekken door deden we ‘powerproeven’ waarin we goed moesten samenwerken. Met elkaar wisten we de game tot een goed einde te brengen.

Spelen op de ukelele

Met muziekles leert juf Maartje ons allerlei liedjes te spelen op de ukelele. We leren noten lezen en de juiste snaren gebruiken. Er werd druk geoefend!

Bezoek aan de watertoren

Vandaag bezochten we de watertoren van Aalsmeer. De afgelopen week hadden we in de klas daar al meer over geleerd. In groepjes maakten we watertorens van kosteloos materiaal. Nu mochten we de echte watertoren eens van dichtbij zien. Wat hoog! Na de uitleg over de werking van een watertoren klommen we helemaal naar boven. Met de verrekijker was Schiphol goed te zien, net als je eigen huis of die van opa en oma. Toen we beneden kwamen zongen we nog het watertorenlied en ontdekten de galm in de toren. Nog een laatste groepsfoto en we fietsen weer naar school. Het was een leerzame en leuke excursie!

Net als Escher

Betoog over kauwgom

Deze week leerden we een betoog schrijven. Met sterke argumenten probeerden de kinderen in een brief de juf te overtuigen waarom ze voor één keer kauwgom zouden mogen kauwen tijdens de les. De kinderen mochten het internet gebruiken om goede argumenten te vinden. Die argumenten werden ook gevonden: meer concentratie, goed tegen stress… De juf kon niet anders dan de kinderen het eens te laten testen onder de aardrijkskundeles…

LEGO BOOST

Deze periode krijgen alle kinderen in de klas de kans om in tweetallen een robot te bouwen en te programmeren met LEGO BOOST. De eerste robots zijn klaar!

De Mars-proef

Met aardrijkskunde leren we over gebergten. Hoe ontstaan bergen eigenlijk? Dat ontdekten we vandaag aan de hand van de Mars-proef, waarbij aardplaat Mars tegen aardplaat Snickers botste. Een geslaagde proef: leerzaam en heel lekker!

Openingsviering

Vandaag was de openingsviering in de kerk om het schooljaar goed te starten. Het thema van de viering was: ‘Op weg’. We zongen liedjes, luisterden naar het verhaal over Mozes en spraken wensen uit voor het komend schooljaar om goed met elkaar op weg te gaan.

Eerste schoolweek

De kop is eraf voor groep 6a. De week is voorbij gevlogen. Kwamen de kinderen maandag nog wat onwennig het klaslokaal binnen, inmiddels begint alles alweer vertrouwd te voelen. We praatten over de vakantie, bekeken elkaars vakantiefoto, bedachten klasafspraken, werkten in nieuwe schriften, vierden een verjaardag, deden spelletjes en leerden vrijdag bij de eerste Grej over wandelende takken. Natuurlijk moesten we daar ook even mee op de foto. Het belooft een gezellig schooljaar te worden met elkaar!

Groep 6a

Groep 6a

Leerkracht

Wendy van Schie

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.