Periodeafsluiting ‘generale’

Nog een laatste keer oefenen voor de periodeafsluiting!

Saar wint de gouden griffel!

In de Kinderboekenweek hebben alle kinderen een verhaal geschreven. De opdracht was: schrijf een interview met iemand met een gek, leuk, grappig, niet-bestaand beroep. Wat hebben de kinderen hun best gedaan! De meest bijzondere beroepen kwamen er voorbij: een bonbon-hockeyer, een niksdoener, een snottenbakker, een snoepeter en nog veel meer! Uiteindelijk heeft Saar de gouden griffel gewonnen met haar verhaal over een weerbestuurder! Gefeliciteerd Saar!

Saar leest haar winnende verhaal voor.
Saar wint een gouden pen en natuurlijk een oorkonde!
We juichen voor onze winnaar Saar!

Opening van de Kinderboekenweek

Vandaag hebben we de opening van de kinderboeken week gevierd

We zaten in groepjes van 6. We zaten in het kinderboekenrestaurant. Bij binnen komst kregen we een woordzoeker.het hoofdgerecht was dat we boeken moesten kijken en lezen. Het toetje was een boeken wurm snoepje.We werden geserveerd door chef kok Monique Frank.

Toen we aan het eten waren kwam een Franse schilder Megen Moen . Ze had een blauw schilderij gemaakt. Die staat de klas op de kast.Toen we klaar waren hebben we de boeken weg gebracht naar de bieb. Nu hebben we nieuwe boeken in de bieb. Nu hebben we nieuwe boeken in de bieb die leuker kunnen zijn. We hebben allemaal heel veel zin in de kinderboeken week!

Gemaakt door Feline en Saar

Drievliet

Dit jaar gingen we naar drievliet. Het was heel gezellig en de atraksies waren heel erg leuk bijvoorbeeld: het piratenschip en de achtbanen. En we hadden hele leuke groepjes gemaakt. De formule x die ging heel snel. En er was een schip en die ging bijna over de kop ging. En er was ook een blauw ding die ook bijna over de kop ging, echt heel eng. En er was op het einde een piraten show. En we kregen een ijsje.

Groetjes van 6a!

Geschreven door: Evi, Fienna, Liva en Lola

Bezoek aan het kunstlokaal

We gingen vandaag als eerste naar de auto en naar Amstelveen rijden. Daarna gingen we naar het kunstlokaal. Daar hebben we muziek beluisterd. Toen hebben we uitleg gekregen van van wat we gingen doen. Daarna hebben we planeten gemaakt. We hebben verschillende dingen gemaakt op de planeet zoals bomen, eilanden en bergen. We mochten ook sterren en hele kleine planeten maken en ook meerdere grote planeten. Daarna mochten we de tekeningen meenemen. We gingen naar school en hebben de tekeningen opgehangen.

Geschreven door: Tess, Koen en Raúl

Openingsviering

Vandaag wandelden we met de klas naar de kerk voor de openingsviering. We hebben gezongen, geluisterd naar de pastoor, naar verhalen, naar wensen van de kinderen en nog veel meer.

Opening bibliotheek groep 6

Vandaag heeft meester Eric de bibliotheek van de groepen 6 officieel geopend. Na een mooi woordje knipte hij het lint door waarna alle kinderen een boek konden uitzoeken. Er is door veel juffen en meesters gewerkt aan het uitzoeken van nieuwe boeken, labelen, inrichten enz. Wat zullen we gaan genieten van al die prachtige, interessante, mooie, spannende en informatieve boeken!

Wij zijn er klaar voor!

Groep 6a

Groep 6a

Leerkracht

Monique Frank

Megan Moen

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.