Bedankt!

Lieve kinderen en ouders van groep 6a,

Wat is het schooljaar snel gegaan! Ik heb ervan genoten om les aan jullie te mogen geven. En wat hebben jullie een lieve verrassing gemaakt! Bedankt! Ik wens jullie allemaal een hele fijne vakantie. We komen elkaar volgend schooljaar zeker weer tegen!

Groetjes, juf Wendy

Voor de laatste keer naar de schooltuin in groep 6

De brandweer in de klas…

Vandaag kwam als verrassing de man van de juf in de klas om alles te vertellen over de brandweer. We leerden meer over het pak van een brandweer, wat er gebeurt als de pieper gaat, welke verschillende auto’s er zijn en nog veel meer. We mochten ook de verschillende onderdelen van het pak aan. Zwaar! Een interessante ochtend.

Drop it!

Opdracht: bouw een constructie, zodat een ei heel blijft na een val van drie meter. Materiaal: elastiek, boterhamzakjes, rietjes, klei, satéprikkers, plakband, wol, aluminiumfolie en kranten. De kinderen bedachten allerlei constructies om het ei zacht te laten landen, zoals een parachute en kussentjes. Wat was het spannend of het ei heel bleef!

Torens bouwen

Vandaag kregen de kinderen de opdracht om een zo hoog mogelijke toren te bouwen van spaghetti en marshmallows. Daarvoor bekeken we eerst stevige constructies die allemaal gemeen hadden dat er driehoeken inzaten. Daarna mochten de kinderen in groepjes aan de slag. Ze kregen 30 minuten de tijd. Wat was het spannend! Met rode wangen werd er gebouwd. De opdracht was soms ook een cursus omgaan met teleurstellingen als de constructie toch niet zo stevig bleek. Maar toch zetten de kinderen door. Knap! Uiteindelijk waren twee groepjes de winnaar en konden zij met de eer naar huis.

Schooltuin

Vandaag mochten we weer naar de schooltuin. Wat was alles goed gegroeid! De aardappelplanten waren flink omhoog gekomen, aan de trostomaten kon je de eerste tomaten al zien hangen en ook de prei was een stuk dikker geworden. We begonnen met het trekken van onkruid uit de grond. Daarna mochten we sla op de tuin zetten en was er een demonstratie hoe je eenvoudig zelf een insectenhotel kunt maken. Volgende week zijn er op dinsdag- en donderdagavond open tuin avonden en mogen ook ouders komen kijken bij de tuintjes van de kinderen. Informatie hierover volgt nog!

Scheepvaartmuseum

Op dinsdag 22 juni was het dan eindelijk zo ver! Onze lang uitgestelde excursie naar het Scheepvaartmuseum kon eindelijk door gaan! Om half 10 stapten we in de bus naar Amsterdam. Daar aangekomen, gingen we in twee groepen uiteen. Allebei de groepen kregen een gids die ons rond leidde door het museum. We bezochten natuurlijk ook het V.O.C.-schip. Wauw, wat indrukwekkend was dat! We wisten er al veel van, maar we hebben nog veel meer verhalen gehoord uit de 17e eeuw! Na anderhalf uur gingen we weer terug naar school met de bus. Bekijk de foto’s maar om nog even na te genieten van deze leuke dag!

 

Alleen maar winnaars! Trots!

Geluksdiploma

Deze week hebben we laatste les uit ons geluksboekje gedaan. In de laatste les leerden we dat je geluk kunt doorgeven. We hebben geluksklaverbolletjes geplant in een potje en een mooi kaartje eraan gemaakt. Nu maar hopen dat er mooie klavertjes 4 gaan groeien en dat ze ons geluk gaan brengen. Het potje mag over een tijdje mee naar huis en aan iemand gegeven worden die wel wat geluk kan gebruiken! Met het doorlopen van de lessen heeft iedereen een welverdiend geluksdiploma gehaald!

Aan de slag op de schooltuin

Vandaag mochten we weer naar de schooltuin. En wat een heerlijk weer hadden we daarbij. Sla en andijvie moest worden gezaaid en er ging nog een regel prei op de tuin. Ook moesten alle vuiltjes uit de grond worden gehaald. Genoeg te doen dus!

Groep 6a

Leerkracht

Wendy van Schie

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.