Een kijkje in de gymles en bij de rekenquiz

Wij hebben de rekenles een keer in een quiz vorm gedaan. De kinderen waren per groepje hard aan het strijden om punten te verdienen door goede antwoorden te geven. Er zijn een hoop punten gescoord!

Verder leek het meester Menno en mij leuk om jullie een klein kijkje in de gymles te geven.

Bij deze.

Fijn weekend en tot snel.

Groetjes, juf Nikita

 

Carnaval, rekencircuit en kijkje in de klas…

Met enige vertraging, hier nog wat leuke foto’s van Carnaval, ons rekencircuit en een kijkje in de klas.

De kinderen zagen er fantastisch uit met Carnaval en wat hebben wij een leuke dag gehad!

In de klas zijn wij nu al een aantal keren bezig met een rekencircuit. Zo oefenen wij met maten en inhoud, herhalen wij de tafels weer en spelen wij rekenspelletjes.

Sinds vandaag zitten wij weer in groepjes!

Dankzij juf Elisha hebben wij nieuwe raamschilderingen op de deur. De kinderen mochten er ook een aantal uitkiezen voor op de ramen, dus 1 heb ik er al gemaakt. Tot slot maken de kinderen de klas nog mooier met mooie schilderijen. Spannend en leuk!

Groetjes, juf Nikita

Even voorstellen…

Vanaf vandaag loopt juf Elisha bij ons stage. Deze week is zij er de hele week en vanaf volgende week is zij er elke donderdag en vrijdag. Juf Elisha volgt de opleiding tot onderwijsassistente/ pedagogisch werker.

De komende tijd zal zij een aantal opdrachten vanuit haar opleiding in de groep uitvoeren. Verder zal zij veel ondersteunende taken verrichten. Een extra paar handen in de klas is altijd fijn! Daarom zijn wij erg blij dat Juf Elisha bij ons haar stage komt lopen.

Zelf even voorstellen:

Beste ouders/ verzorgers,

Ik ben Elisha, 17 jaar oud en ik woon in Kudelstaart. Ik heb altijd al heel graag met kinderen willen werken en daarom heb ik voor mijn opleiding gekozen. Ik heb er erg naar uit gekeken om aan mijn stage te beginnen en eindelijk is het dan zover. Ik heb er zin in om veel te gaan leren over groep 5. Ik hoop jullie snel te zien.

Groetjes, Elisha

Het eindresultaat…

Met samenwerken kunnen wij hele mooie dingen maken!

Bij deze laten wij met trots zien hoe mooi onze schilderijen zijn geworden. Wij zijn hier de eerste dag van het nieuwe jaar aan begonnen en inmiddels zijn ze klaar en heel mooi geworden. Iedereen kreeg 1 vakje om zelf te bedenken en te kleuren, maar iedereen moest rekening houden met zijn of haar buurvakje. Zo werd het toch een geheel. Net zoals wij… wij zijn allemaal anders, maar bij elkaar een hele mooie groep!

Groetjes, groep 5d

Een beloning was op zijn plaats…

Als je als klas twee weken lang:

– erg je best doet

– goed kan wennen met een nieuwe juf

– mooie klassenregels kan maken met elkaar

– leuke dingen met elkaar doet

– leert ruzietjes met elkaar op te lossen…

Dan verdien je een beloning van de juf. Vandaar dat wij vanmiddag na de gym een stukje film hebben gekeken met een chipje erbij.

Groetjes, juf Nikita

Verhaaltjes sommen oefenen met een Zweeds ren-spel…

Vandaag hebben wij, samen met de groep 5 van juf Linda Mäki, een Zweeds ren-spel gedaan.

Hierbij moesten de kinderen oefenen met verhaaltjes sommen. Nadat ze het antwoord hadden gevonden moesten ze op zoek gaan naar de volgende vraag. Meestal gebeurde het dat die “toevallig” aan de andere kant van het plein hing. Dit zijn sommen zoals de kinderen (natuurlijk ongeveer) kunnen verwachten op bijvoorbeeld de rekenen Cito toets.

De verbazing was des te groter toen ik dit na afloop in de klas vertelde. Huh? Maar dit was leuk! Ja, precies! Dus zo heel eng zijn die Cito toetsen helemaal niet. Wij kunnen dit! Rekenen & bewegen gaan heel goed samen.

Fijne avond!

Groetjes, Juf Nikita

Een leuke eerste dag…

Beste ouders/verzorgers,

De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Het was fijn om vanmorgen al een aantal ouders te kunnen ontmoeten.

Wij hebben een hele leuke en gezellige eerste dag gehad. Wij zijn vanmorgen begonnen in de klas met een klassenvergadering. Hierin gaven de kinderen heel goed aan wat er al goed en leuk gaat in de klas en waar wij aan moeten werken.

Vanmiddag zijn wij in groepjes kunstwerken gaan maken. Ze zijn nog niet af, maar wel al heel leuk aan het worden.

Groeten,,

Juf Nikita

Strooipieten

Sinterklaasfeest

Groep 5d

Leerkracht

juf Nikita van Ispelen

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.