Juffendag

 

Veel plezier met minivoetbal

Sportdag

Vandaag stond de sportdag op het programma. Dit keer in een aangepaste vorm vanwege de coronamaatregelen. We begonnen de dag op school waar we met elkaar allemaal gezelschapsspelletjes hebben gespeeld. Aan het eind van de ochtend lopend naar RKDES waar we eerst met elkaar hebben gegeten. Daarna stond de 1e clinic op het programma. We begonnen met dansen. In een half uur hadden we al meteen een heel dansje aangeleerd gekregen en wat deed iedereen goed mee. De 2e clinic was Taekwondo. Wat was iedereen enorm fanatiek en wat werd er goed en vooral ook hoog getrapt tegen de kussens. Voor clinic 3 verruilde we het kunstgras voor zand en gingen we handballen. Leuk om te zien dat er zo goed werd samengespeeld. De 4e en laatste clinic was een bootcamp. De kinderen moesten allerlei conditie en kracht spelletjes doen. Ondanks dat het de laatste clinic was, werd er ook nu nog steeds goed meegedaan door iedereen.

We hebben de dag afgesloten met een welverdiend ijsje en een mooi vaantje als aandenken aan deze te gekke dag!

De overige foto’s zijn via een wetransfer link naar alle ouders gemaild.

Schoolreisje naar De Kwakel

Woensdag 12 mei

We hebben een fantastische dag gehad bij de  Poldersport in de Kwakel. Nog voor 9 uur waren alle kinderen aanwezig. Groep 5D kreeg twee goede instructeurs en daarmee gingen we de polder in. We begonnen met een Zeskamp. In twee teams werden allerlei spelletjes gedaan. Superfanatiek en enthousiast werd er gestreden. Veel kinderen overwonnen hun angsten en deden met veel onderdelen mee! Wat een kanjers in groep 5D! Rond half 11 hadden we pauze en werden de vesten, lange broeken uitgedaan. Want het was heerlijk weer. En van al dat sporten werd je behoorlijk warm. De tweede ronde was de Poldersurvival! Palen in het water, touwbruggen, vlonders, klimnetten, kabelbanen en een heuse trapeze! Alle onderdelen werden door de meeste kinderen fantastisch gedaan. Regelmatig belandde iemand met een plons in de sloot. Maar lachend werden de kinderen dan weer op de kant getrokken door elkaar. Verder werd er fanatiek aangemoedigd door iedereen. Ook waren er soms tranen van geluk, maar ook soms wat angst en pijn…. Maar wat zijn we trots op jullie! Echt genoten van dit geweldige schoolreisje! Fijn (lang) weekend!!

 

Paasontbijt en 1 april grap

Wat hebben we een super gezellig paasontbijt gehad met elkaar. We hebben heerlijk gegeten en daarna natuurlijk nog eitje tik. Charlotte was dit jaar onze echte eierkoningin. Helaas had juf Simone na al deze gezelligheid toch nog een minder leuk nieuwtje. Ze was een Cito toets vergeten en die moesten we vandaag nog even snel maken, zodat de resultaten s middags nog met het rapport mee naar huis konden.

Er stonden toch wel hele gekke vragen op de toets, maar als je de 1e vraag goed had gelezen stond er : Lees eerst alle vragen door. Na het lezen stond dan als laatste opdracht dat het een 1 april grap was. Morris en Thijn waren de enige jongens die niet in het grapje trapte en hadden de grootste lol. Tijdens de toets klonk er vooral veel gezucht en gesteun van de rest van de klas. Toen de juf ook nog vertelde dat de klas nog maar 5 minuten had, schoot de stress er helemaal in bij sommige kinderen. Na een aantal minuten waren er steeds meer kinderen klaar en kreeg ik als juf een heleboel “boze” blikken maar klonk er ook een hoop gelach. Wat was dit een leuke 1 april grap en wat hebben we een top dag gehad met elkaar.

Pinquïns

Wat worden we blij als er weer een nieuwe pinquïnknutsel binnen komt! Zo creatief, divers en superleuk!!

 

Spullen ophalen

Wat was het fijn om jullie vandaag weer in het echt te zien. Jullie waren ook weer blij om in de school te zijn. Weer even op je vertrouwde plekje in de klas zitten. Wat missen we dit toch enorm. En wat was het fijn om ook je klasgenootjes weer even te zien. Hopelijk mogen we snel weer naar school!

Fijne feestdagen en een gezellige vakantie!

Lieve toppers van groep 5D,

Wat fijn dat we elkaar vanmorgen nog even online gezien hebben! Jullie hadden mooie kersttruien, jurken, kerstmutsen; helemaal gezellig! Als afsluiting werd de kerstquiz gedaan, helemaal leuk!!
Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gezellige vakantie. We zien elkaar weer online op 4 januari!

Kerstgymmen

Vandaag de laatste gymles van dit jaar. We hebben allemaal kerstspelletjes gedaan. Een tikspel in een levensgrote kerstboom waarin we de kerstballen moesten stelen. Mastermind met kerstplaatjes en een estafette “kerstboom maken” van stokken en hoepels. Kortom weer een leuke gymles met elkaar.

Kerstknutselcircuit

We hebben vandaag vooral heel veel geknutseld. In elke groep 5 was er wat leuks om te knutselen om de klas helemaal in kerstsfeer te brengen. Wat zijn de resultaten mooi geworden!

Groep 5d

Leerkrachten

Sharon Wijsman

Simone van der Hoek

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.