Juf Noa

Op maandag hebben wij een stagiaire in de klas, juf Noa. Juf Noa is een eerste jaars Pabo studente. Deze week had zij een stageweek en moest ook af en toe een les geven. Vandaag heeft juf Noa een les drama gegeven.

Kinderboekenweek

Gisteren is de Kinderboekenweek van start gegaan. De kinderen mochten verkleed naar school komen. Een aantal kinderen hebben dat gedaan en toen hadden we opeens Freek Vonk, een dierenarts, twee politieagenten en een dokter in de klas.

Tijdens het boekenspaarplan hebben we naar boeken gekeken en inspiratie opgedaan voor leuke, nieuwe boeken. De titels hebben de kinderen opgeschreven.

Vanmiddag hebben wij een boekendans gehouden. Wanneer de muziek stopt, ga je op de dichtstbijzijnde stoel zitten en ga je in dat boek lezen. Zo leren de kinderen andere boeken kennen en misschien zit er wel een heel leuk boek tussen.

Schoolreisje

Grottekeningen maken

Schoolfoto

Kunstatelier Amstelveen

Vanmorgen hebben wij het kunstatelier bezocht in Amstelveen. De kinderen hebben aan de hand van een geluidsfragment een beeld moeten vormen over een planeet. Deze planeet hebben ze daarna zelf met krijt getekend.

De tafel tafel

We afgelopen week kwamen er steeds meer kinderen enthousiast de klas in met het nieuws, thuis iets gevonden te hebben voor de tafel tafel. Heel goed!

Het is namelijk niet alleen belangrijk dat de kinderen de tafels automatiseren, maar ze moeten een keersom ook kunnen herkennen.

IPads

Iedere week oefenen wij op de iPads extra met spelling. We maken de software van Taal Actief en daarnaast oefenen wij ook in Ambrasoft de spellingsregels die we die week aangeboden krijgen.

Mocht er thuis extra geoefend willen worden met spelling in Ambrasoft dan staan hieronder de aanwijzingen om er te komen:

1. Ga maar www.moo.nl en log in.

2. Ga naar mijn klas en klik op Ambrasoft.

3. Klik daarna op taal en vervolgens op pakkettrainer.

4. Kies bovenin woordpakketten 3e lijn, groep 5.

5. De regels die we dit thema leren zijn: ng, nk, eer, oor, eur, aai, ooi, oei.

Openingsviering

Vanmorgen hebben wij de openingsviering gehad in de kerk. Het thema van dit jaar: elkaar terugvinden. We hebben liedjes gezongen en wensen voor dit schooljaar uitgesproken.

De tafel tafel

De vakantietafel is omgetoverd tot tafel tafel. De kinderen mogen thuis op zoek naar materialen waar een tafel in verstopt zit. Ik heb alvast twee voorbeelden op de tafel gelegd.

Deze week zijn we tijdens de rekenlessen druk bezig met de tafels herhalen. Ze zijn weer weggezakt en moeten dus weer veel herhaald worden. In de klas besteden we hier extra aandacht aan, maar dat is helaas niet genoeg. Ik heb voor alle kinderen in Muiswerk een taakmap aangemaakt voor de tafels. Wanneer de kinderen in moo.nl inloggen en klikken op muiswerk, komen zij bij het begin scherm. Hier moeten ze op rekenen en wiskunde klikken. Daarna klikken ze op tafels. Op deze manier kunnen ze de tafels op een afwisselende manier oefenen. Dit is een manier waarop ze geoefend kunnen worden. Andere manieren zijn natuurlijk ook prima.

Groep 5d

Leerkrachten

Chantal Karemaker

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.