Leespromotie

We zijn dinsdag gestart met het lezen van boeken van de schrijver Andy Griffiths. Hij is bekend geworden met de boekenserie “De waanzinnige Boomhut”. Naast die serie heeft hij ook andere boeken geschreven en die hebben we geleend bij de bibliotheek in Aalsmeer.

Tijdens de tekenles zijn wij in groepjes zelf een waanzinnige boomhut aan het ontwerpen.

Kerst surpriseboeken

Sinterklaas

Knutselen

Maandag hebben wij een knutselcircuit gehouden met het thema Kerst. De kinderen mochten binnen drie rondes kiezen welke knutselwerkjes zij gingen maken.

Opruim Piet

Vanmorgen kwamen wij de klas in en was niet Rommel Piet, maar Opruim Piet langsgekomen. Gisteren hebben wij een briefje gemaakt voor Rommel Piet dat hij de klas niet in mocht komen. Toen heeft hij Opruim Piet maar gestuurd. Opruim Piet vond dat we te veel spullen in de klas hadden dus die heeft hij toen in een andere klas gezet. Gelukkig hebben we alle spullen weer kunnen vinden en kan iedereen fijn op een stoel en aan een tafel zitten vandaag.

Kapla

Klokkijken

Deze week staan de rekenlessen in het thema van klokkijken. De kinderen leren 10 minuten en 5 minuten voor en over het hele en halve uur herkennen.

Het is fijn als dit thuis ook geoefend wordt. Dit kan op Ambrasoft, maar het is ook heel leerzaam om af en toe te vragen hoe laat het is.

Lampionnen

Dit jaar hebben we lampionnen gemaakt in het thema griezelen.

Aardrijkskunde

Spelling thema 2

Iedere week oefenen wij op de iPads extra met spelling. We maken de software van Taal Actief en daarnaast oefenen wij ook in Ambrasoft de spellingsregels die we die week aangeboden krijgen.

Mocht er thuis extra geoefend willen worden met spelling in Ambrasoft dan staan hieronder de aanwijzingen om er te komen:

1. Ga maar www.moo.nl en log in.

2. Ga naar mijn klas en klik op Ambrasoft.

3. Klik daarna op taal en vervolgens op pakkettrainer.

4. Kies bovenin woordpakketten 3e lijn, groep 5.

5. De regels die we dit thema leren zijn: eeuw, ieuw, uw, cht, ch, ei.

Groep 5d

Leerkrachten

Chantal Karemaker

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.