Periodeafsluiting

Afgelopen vrijdag hebben wij de periodeafsluiting gehad. De kinderen hebben het super goed gedaan en zagen er ook super mooi uit. Het filmpje hieronder laat ons leuke dansje zien.

Filmpje periodeafsluiting

Wachtwoord : groep5d

Bruidspaar op school

Wat een leuke verrassing!
Vanmorgen kwamen juf Sonja en haar man Gert-Jan op school. Op school werd het feest nogmaals gevierd. Wij mochten buiten staan om het schitterende bruidspaar te ontvangen!

 

 

 

Bruidspaar op school

Wat een leuke verrassing!
Vanmorgen kwamen juf Sonja en haar man Gert-Jan op school. Op school werd het feest nogmaals gevierd. Wij mochten buiten staan om het schitterende bruidspaar te ontvangen!

 

 

 

Leuke middag

Wat een gezellige middag in 5D.
De kinderen hebben vandaag geleerd wat een boekbespreking is. Eerst is het stappenplan besproken en daarna deed de juf een boekbespreking voor. “Oma ontsnapt!” Wat een leuk boek! Veel kinderen hebben nu al zin om dit boek zelf te gaan lezen. Het is de bedoeling dat alle kinderen een boek kiezen uit onze boekenkast. Binnenkort krijgen de ouders de indeling via de mail.
Daarna hebben we Engels gedaan. De kinderen kunnen steeds meer Engelse woorden en zinnetjes! Onwijs knap!!
Aan het einde van de middag hebben we gebouwd; Lego, Kapla, K’nexx en nog meer. Wat hebben we heerlijk gebouwd met elkaar!

Taal les

De afgelopen taallessen hebben we het gehad over het werkwoord, zelfstandig naamwoord en het bijvoeglijk naamwoord. Dit vinden de kinderen ontzettend lastig. Daarom hadden we vandaag een spelletje met deze onderwerpen. Alle kinderen mochten een blaadje pakken met woord uit 1 van de drie categorieën en gingen ook op drie verschillende plekken in een rij in de klas staan. Vervolgens lazen steeds de eerste van het rijtje hun woord voor. Zo ontstonden er af en toe hele gekke zinnen. De kinderen hebben enorm veel lol gehad en er ook heel veel van geleerd. Bij het 1e spel stonden er nog 5 kinderen in een verkeerd rijtje. Bij het laatste spelletje stond iedereen goed. Super knap gedaan!

Potten bakken

Vandaag alweer zo’n leuke geschiedenisles. Dit keer hebben we potten gemaakt van klei.

Lesje slopen

De kinderen keken er al dagen naar uit, maar vanmiddag was het dan eindelijk zo ver. De natuur en techniek les ging over het slopen van apparaten. Nou ja, eigenlijk meer bekijken uit welke onderdelen een apparaat bestaat en waar deze voor gebruikt worden. Naarmate het apparaat verder uit elkaar ging, werden de kinderen enthousiaster. Met een “juf, dit was echt de leukste les ever” sloten we de dag met elkaar af.

Grej of the day

Iedere donderdagmiddag krijgen de kinderen een raadsel mee naar huis waar juf Simone op vrijdag altijd wat leuks over verteld. Vandaag ging het over Pippi Langkous. Na iedere les mogen we in ons eigen Grej of the day Schrift opschrijven wat we van de les onthouden hebben en maken er ook nog een mooie tekening bij.

 

De eerste muziekles

Vandaag hebben we eindelijk onze eerste muziekles gehad van juf Maartje. We maakten muziek met spullen van school zoals onze kleurdoos en pennen. Tussendoor werd er ook nog even gedanst. Het was weer een top les!

Hunebedden bouwen

Vandaag ging de geschiedenisles over de hunebedden. Hoe zijn deze grote bouwwerken toch gemaakt? Was dit echt door reuzen gedaan? Wij hebben vandaag zelf ontdekt hoe dit gedaan is. Wat een gave les was dit en wat hebben we er veel van geleerd. Groep 8 kwam zelfs bij ons filmen voor het Antoniusjournaal en Nim en Morris werden daarna nog gevraagd voor een diepte interview.

Groep 5d

Leerkrachten

Sharon Wijsman

Simone van der Hoek

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.