Paasontbijt en 1 april grap

Wat hebben we een super gezellig paasontbijt gehad met elkaar. We hebben heerlijk gegeten en daarna natuurlijk nog eitje tik. Charlotte was dit jaar onze echte eierkoningin. Helaas had juf Simone na al deze gezelligheid toch nog een minder leuk nieuwtje. Ze was een Cito toets vergeten en die moesten we vandaag nog even snel maken, zodat de resultaten s middags nog met het rapport mee naar huis konden.

Er stonden toch wel hele gekke vragen op de toets, maar als je de 1e vraag goed had gelezen stond er : Lees eerst alle vragen door. Na het lezen stond dan als laatste opdracht dat het een 1 april grap was. Morris en Thijn waren de enige jongens die niet in het grapje trapte en hadden de grootste lol. Tijdens de toets klonk er vooral veel gezucht en gesteun van de rest van de klas. Toen de juf ook nog vertelde dat de klas nog maar 5 minuten had, schoot de stress er helemaal in bij sommige kinderen. Na een aantal minuten waren er steeds meer kinderen klaar en kreeg ik als juf een heleboel “boze” blikken maar klonk er ook een hoop gelach. Wat was dit een leuke 1 april grap en wat hebben we een top dag gehad met elkaar.

Pinquïns

Wat worden we blij als er weer een nieuwe pinquïnknutsel binnen komt! Zo creatief, divers en superleuk!!

 

Spullen ophalen

Wat was het fijn om jullie vandaag weer in het echt te zien. Jullie waren ook weer blij om in de school te zijn. Weer even op je vertrouwde plekje in de klas zitten. Wat missen we dit toch enorm. En wat was het fijn om ook je klasgenootjes weer even te zien. Hopelijk mogen we snel weer naar school!

Fijne feestdagen en een gezellige vakantie!

Lieve toppers van groep 5D,

Wat fijn dat we elkaar vanmorgen nog even online gezien hebben! Jullie hadden mooie kersttruien, jurken, kerstmutsen; helemaal gezellig! Als afsluiting werd de kerstquiz gedaan, helemaal leuk!!
Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gezellige vakantie. We zien elkaar weer online op 4 januari!

Kerstgymmen

Vandaag de laatste gymles van dit jaar. We hebben allemaal kerstspelletjes gedaan. Een tikspel in een levensgrote kerstboom waarin we de kerstballen moesten stelen. Mastermind met kerstplaatjes en een estafette “kerstboom maken” van stokken en hoepels. Kortom weer een leuke gymles met elkaar.

Kerstknutselcircuit

We hebben vandaag vooral heel veel geknutseld. In elke groep 5 was er wat leuks om te knutselen om de klas helemaal in kerstsfeer te brengen. Wat zijn de resultaten mooi geworden!

Sintfeest

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Sinterklaas kwam bij ons op school. Maar wat bleek, Sint had vannacht in onze eigen gymzaal geslapen. In zijn pyjama kwam hij naar buiten en vierde het feestje met ons mee. Daarna weer snel naar de klas. Eerst een Sintbingo met echte prijsjes, en toen juf Sharon er was begonnen we dan ook eindelijk met de surprises. Wat heeft iedereen onwijs z’n best gedaan op de surprises en gedichten! Als afsluiting van de dag nog een echte Sint challenge met allemaal moeilijke puzzels om op te lossen. Kortom een top dag!

Pietengym

Vandaag hadden we weer pietengym in de proosdijhal. Wat was dit weer ontzettend leuk! De tijd vloog voorbij!

Hieronder wat leuke foto’s van deze top middag!

Rommelpieten

De rommelpieten zijn weer geweest op de Antoniusschool. De pieten hadden in onze klas een stoomboot gemaakt van de tafels en stoelen, de schoenen als een slinger aan de kapstok gehangen en verder een enorme bende gemaakt. Gelukkig hadden we het met elkaar snel weer opgeruimd en vonden we al snel onze cadeautjes. Een heerlijke grote chocolademunt. Daar hebben we meteen een lekker stukje van gegeten.

Wachtwoord filmpje: Antonius5d

Pieten in de klas

De Pieten zijn op bezoek geweest! Wat een feest. Lekker dansen met de Pieten. Op donderdag 26/11 mogen de kinderen hun schoen zetten op school!
We hebben nu een heerlijke grote zak lekkers gekregen!

Groep 5d

Leerkrachten

Sharon Wijsman

Simone van der Hoek

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.