Rekenles met zaklampen: schaduw maken

Kerstdiner en kerstvoorstelling

Gisterenavond hebben we met elkaar het kerstdiner gehad. Iedereen zag er prachtig uit en er waren super veel lekkere hapjes meegenomen. Tijdens de avond waren er ook nog wat optredens van de kinderen. We hebben een super gezellige avond met elkaar gehad.

Vandaag hebben we de klas weer helemaal opgeruimd en zijn we naar een super grappige kerstvoorstelling geweest in het speellokaal. Aan het eind van de ochtend waren er nog een paar optredens en toen was het al weer 12 uur en hadden we eindelijk de welverdiende vakantie.

Vanaf deze plek wensen wij iedereen prettige kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2020! Juf Sharon en juf Simone

Surpriseboeken

We proberen het lezen bij de kinderen op verschillende manieren te promoten. Dit keer hadden we de surpriseboeken. We hebben eerst allemaal een lijstje ingevuld met onderwerpen waar je van houdt en wat je hobby’s zijn. Deze blaadjes zijn uitgedeeld in de klas van juf Nikita en haar kinderen hebben voor ons een passend boek uitgezocht, mooi ingepakt in kerstpapier en een mooie kaart geschreven. De cadeautjes hebben bij ons in de klas nog een tijdje onder de kerstboom gelegen en vandaag mochten we de cadeaus dan eindelijk uitpakken. Iedereen was ontzettend blij met het gekozen boek. Wij hebben ook voor de kinderen van juf Nikita boeken uitgezocht. Ook zij waren erg blij met de boeken.

Voorstelling de Notenkraker

We hebben een geweldige voorstelling bekeken van het Nationaal ballet. Met de bus naar Amsterdam! Eerst namen we een kijkje in de orkestbak. Wat een mooie instrumenten en een waanzinnig geluid. Na de introductie kon de voorstelling beginnen. Ongelooflijk mooie decors, geweldige dansen door internationale balletdansers; jong en oud ondersteund door het grote orkest. Tijdens de voorstelling (van ongeveer 2 uur) werd er dus niet gesproken door de spelers. Maar het verhaal werd verteld door dans en muziek. Superknap. Ook onze kanjers van groep 5 zijn echte knap! Want zij hebben zich heel goed gedragen en keken vol bewondering naar de Notenkraker. Trots!

(meer…)

Workshop ballet

Kerst crea circuit

Pietengym

Rommelpiet is langsgeweest

Strooipieten op bezoek

Wat gezellig! We kregen vandaag bezoek van de strooipieten. We hebben een dansje gedaan en gezongen voor Bo! Ook vertelden de strooipieten dat de kinderen morgen (donderdag 28/11) hun schoen mogen zetten.

Een verhaal breien

Op dinsdag besteden we aandacht aan leespromotie. We doen leuke activiteiten met leesboeken uit de klas of uit de bibliotheek. We zijn dan ook erg blij met de twee bibliotheekouders die voor ons boeken in de bieb halen en terugbrengen!
Vandaag hebben we een verhaal gebreid. De juf heeft een spannend fragment voorgelezen uit het boek Spekkie en Sproet en de gele kever. Na het fragment gingen we in de kring staan. Het kind dat de bol wol kreeg, mocht het verhaal verder verzinnen. Het werd een heel lang en spannend verhaal. Toen het web klaar was, mocht Pien het boek verder lezen. Gelukkig kon zij vertellen hoe het verhaal verder ging. Wat is lezen toch leuk!

Groep 5c

Leerkrachten

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.