Groep 5c

Vogelperspectief

Tijdens de rekenles van vandaag hebben wij kennis gemaakt met het begrip vogelperspectief. De kinderen moesten in hun werkboek een vorm uitkiezen en deze in details versieren. Dit alles moest wel in vogelperspectief. Hierna hebben wij de school van bovenaf bekeken.

Even bewegen

Af en toe moet er tijdens de lessen door ook even bewogen worden. Vandaag dansten wij op waka waka van Just Dance.

De Schouwburg

De ouders en opa die de kinderen vanmiddag naar de Schouwburg gebracht en gehaald hebben, bedankt! Zonder jullie was deze middag niet mogelijk.

Vanmiddag hebben de kinderen een aantal dingen geleerd: hoe toon je emoties op toneel en hoe speel je een stuk uit. De kinderen vonden het erg leuk, maar soms ook wel een beetje gek om toneel te spelen.

Mees Kees

We zijn druk aan het oefenen voor de voorstelling die wij moeten gaan geven in de Schouwburg. De kinderen hebben allemaal een stukje tekst gekregen en deze moeten zij uit hun hoofd leren.

Samenwerken

Tijdens de verwerking van de taalles vandaag mochten de kinderen in drietallen de opdrachten maken. Dat is natuurlijk erg leuk, maar vooral erg leerzaam. Wij werken regelmatig samen, in tweetallen of in drietallen. De taalles ging over woorden in de alfabetische volgorde zetten.

Vriendschapsarmbandjes

Het thema van de kinderenboekenweek is vriendschap, daarom maken wij deze week vriendschapsarmbandjes. Ieder kind maakt er één voor een ander kind uit de klas.

Hunebedden

Tijdens de geschiedenisles van vandaag hebben de kinderen ervaren hoe de boeren uit de prehistorie hunebedden bouwden. Dit deden zij in groepjes van 5 kinderen. Per groepje kregen zij een bak met zand en keien. Zelf moesten zij potloden regelen. De opdracht: bouw een hunebed zonder dat je de keien met je handen op mag pakken.

Eerst mochten de kinderen zelf gaan experimenteren en daarna kregen zij een filmpje te zien waarin uitgelegd werd hoe de boeren de hunebedden bouwden.

Het eindresultaat is geweldig!

Tosca Menten

Vanmorgen kwam Tosca Menten bij ons op bezoek. In de speelzaal vertelde zij over haar boeken en zongen wij liedjes.

Jagers en verzamelaars

Bij het van geschiedenis hebben wij het over de jagers en verzamelaars. Wij hebben vrijdag net zoals de jagers en verzamelaars dat deden, een grotschildering gemaakt. De schilderingen vertellen een verhaal over de jacht of over het leven in die tijd.

Dansles

Vanmiddag kregen wij een gastles dansen van juf Kimberly van Omnia. Dit deden wij samen met groep 5D!

Groep 5c

Leerkracht

juf Chantal Karemaker

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.