Kerstontbijt

Een week eerder dan gepland, maar zeker niet minder gezellig. We hebben vanmorgen heerlijk met elkaar ontbeten. Daarna nog een gezellige dag gehad met z’n allen.

Alvast fijne feestdagen 🎄

Sinterklaasfeest

Vanmorgen hebben we met z’n allen Sinterklaas en zijn pieten opgewacht op het schoolplein. Daarna zijn we begonnen aan de surprises in de klas. Wat een mooie creaties allemaal! We hebben een gezellige dag gehad met elkaar.

Wat zijn ze leuk geworden!

De bruine wol was niet aan te slepen. Bij de één de hele tijd in de knoop, de ander had er zo een bolletje omheen gedraaid. Maar het resultaat mag er bij iedereen zeker zijn!

Nachtbezoek van de opruimpieten

Afgelopen nacht hebben we bezoek gehad in groep 5b. Dat merkten we vanmorgen toen we de klas binnenkwamen. Het waren de opruimpieten geweest. Onze klas was he-le-maal opgeruimd. De schoenen die gezet waren, hadden de pieten allemaal opgehangen in het lokaal. Ze vonden de klas te vol, dus hadden ze wat tafels, stoelen en kasten verplaatst naar de gang en een andere groep 5. Opgeruimd stond netjes dachten ze. De opruimpieten hadden ook even pauze genomen, want de koffiekopjes stonden nog op tafel..

Er was wel enige verbazing. We hadden zo goed gezongen, maar onze schoenen waren niet gevuld. De pieten hadden een brief achtergelaten en we moesten een woordzoeker oplossen voor de volgende aanwijzing. Uiteindelijk vonden wij de mand met de schoencadeautjes. Een lekkere, grote chocolademunt. Gelukkig hebben we ook al onze spullen teruggevonden.

Kunstatelier

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan het kunstatelier in Amstelveen.

Schoolreis Drievliet

Wat een leuke dag hebben we vandaag gehad in Drievliet! Tijdens de heenreis hebben we goed het maximum aantal decibellen bereikt. Eenmaal aangekomen bij het park, hebben we eerst onze verzamelplek opgezocht. Het idee was om eerst wat te eten en drinken, maar het enthousiasme was zo groot dat ze gelijk het park in gingen. Tussendoor even wat eten en drinken, maar dan snel weer verder. Ze hebben zich heel goed vermaakt vandaag en wat een geluk met het weer☀️

Natuur en Techniekles

Met natuur en techniek zijn we bezig met thema 4 over techniek. Elke dag hebben we met techniek te maken, maar we weten niet altijd (eigenlijk bijna nooit😉) wat er allemaal binnenin zit. Vandaag zijn de kinderen op onderzoek uitgegaan. Wat was het interessant!

Geschiedenis

We zitten helemaal in de tijd van de jagers-verzamelaars en de boeren. In de prehistorie hadden ze niet zoveel luxe die wij nu wel kennen. Een machine om een grote kei op te tillen was er niet. De kinderen hebben geprobeerd om een hunebed te bouwen, zonder dat ze de stenen mochten optillen. Dit bleek toch best lastig te zijn.

Vandaag hebben we besproken wat wij nu nog kennen uit de tijd van de boeren. Dit zijn onder andere de potjes waarin ze eten/spullen bewaarden. Deze hebben we gekleid.

Openingsviering

Afgelopen donderdag hebben we de openingsviering gehad in de kerk. We hebben samen geluisterd, gezongen en onze wens uitgesproken voor dit schooljaar.

De eerste 2 weken

De eerste 2 weken zijn voorbij gevlogen. Wat is het genieten met deze kinderen in de klas.

Naast de gewone vakken (rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen) die ze kennen uit groep 4, staan er ook nieuwe vakken op het programma in groep 5. De kinderen hebben al kennis gemaakt met Engels. Eerst een tekening gemaakt aan de hand van Engelse opdrachten en daarna nog in het werkboek gewerkt. Ook hebben ze al 2 lessen geschiedenis gehad. Reuze interessant! Ze hebben vreemde gewoontes in de prehistorie vonden ze.

De bibliotheek is geopend door meester Eric. Er staan mooie, nieuwe boeken tussen waar de kinderen hun leeskilometers in kunnen maken.

Tussen het leren door zorgen we ervoor dat er even tijd is voor een kort spelletje. We hebben al verschillende spelletjes gespeeld.

Geschiedenis
Gymles
Opening bibliotheek + taalopdracht in alfabetische volgorde gaan staan

Groep 5b

Leerkrachten

Manouk Egberts

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.