Nog meer knutselen

Vanmiddag hebben wij een rendier getekend met wascokrijt en daarna hebben we de ruimte er om heen geverfd met ecoline.

De knutselwerkjes van het kerstcircuit zijn inmiddels ook allemaal opgedroogd en hebben een mooi plekje in en rondom de klas gekregen.

Kerstcircuit

Vandaag hebben de kinderen kerststukjes, licht houdertjes, glas in lood of kersttakken geknutseld. Ze hebben onwijs goed hun best gedaan en hele mooie dingen geknutseld.

Sinterklaasfeest

Het Sinterklaasfeest was ook dit jaar weer een groot succes. In het begin van de ochtend hebben wij geknutseld en na het eten en drinken mochten wij feest vieren in de gymzaal met Sinterklaas en de Pieten. We hebben liedjes gezongen en veel gedanst. Na het feest, kregen wij een cadeautje van twee Pieten en hebben wij ook Spaanse regen gemaakt (papier snipperen en in de lucht gooien). Het was een geslaagde dag.

Pietengym

Vanmiddag mochten wij van 14.00 tot 14.45 uur komen Pietengymmen in de Proosdijhal. Er was genoeg te doen en voor ieder wat wils.

Rommelpieten

Piet Mondriaan

Meten is weten

Gisteren hebben wij tijdens de rekenles geoefend met meten. Met een liniaal hebben wij verschillende wegen gemeten.

Proefjes

Tijdens de aardrijkskundeles van vorige week hebben wij het gehad over wolken en de waterkringloop. Tijdens de verwerking van de les hebben de kinderen een proefje gedaan: zelf regen maken.

Aardrijkskunde

Gisteren hebben wij kennis gemaakt met de 12 provincies en de bijbehorende hoofdsteden.

Lampionnen

Voor we het weten is het alweer Sint Maarten en mogen de kinderen weer langs de deuren met een lampion. Op 11 november kan het nog wel eens regenen, daarom maken wij dit jaar een waterbestendige lampion. Het begin is er!

Groep 5b

Leerkracht

juf Chantal Karemaker

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.