Pasen

Afgelopen donderdag zijn we de ochtend begonnen met eieren zoeken op het plein. Daarna hebben we eitje tik gespeeld tegen elkaar. We hebben een eierkoning van groep 5b!

Fijne Paasdagen en geniet van het heerlijke weer!

Eindresultaat papier maché

Bezoek aan kaasboerderij van Veen

Vandaag hebben we de kaasboerderij bezocht. We hebben gezien hoe kaas gemaakt wordt en een stukje kaas geproefd. Ook hebben we boter gemaakt. Erg romig!

Daarnaast natuurlijk de dieren bekeken en geaaid! Tussendoor hadden we een wedstrijdje spijkerbroek hangen. Het was een leuke, leerzame ochtend. Het zonnetje maakte de dag helemaal compleet!

Papier maché

Na een week verzamelen van kranten, tijdschriften etc. was het eindelijk zo ver. We konden beginnen met papier maché. Eerst zijn we begonnen met het scheuren van kranten. Toen iedereen een berg had gescheurd, mochten ze beginnen met het plakken. Dit bleek nog best een klus.

‘Juf, alles plakt aan mijn ballon!’

‘Juf, de kranten die ik op de ballon pak, scheuren de hele tijd.’

‘Juf, ik heb nog maar één laag. Ik ga het nooit redden.’

En zo kan ik nog wel even doorgaan met uitspraken van die ochtend. Sommige moesten de volgende dag nog even wat ‘pleisters’ plakken op de scheuren die ontstaan waren door het drogen, maar nu staan er 19 mooie ballonnen te drogen. Klaar om volgende week geverfd te worden. Wordt vervolgd…

Carnaval

Vandaag hebben we met elkaar Carnaval gevierd. De ochtend begon met de opening via een livestream. Daarna hebben we een circuit gedaan. In ons lokaal hadden we allerlei verschillende spelletjes. Ook was er een onderdeel in de gymzaal met verschillende challenges. Daarnaast hebben we nog bingo gespeeld en in het laatste lokaal hebben de kinderen een kahoot quiz gedaan. De juffen en meesters hadden foto’s ingestuurd toen zij zelf kind waren en de kinderen moesten raden welke juffen/meesters op de foto stonden. Dat was best moeilijk! 😉

Kerstontbijt

Een week eerder dan gepland, maar zeker niet minder gezellig. We hebben vanmorgen heerlijk met elkaar ontbeten. Daarna nog een gezellige dag gehad met z’n allen.

Alvast fijne feestdagen 🎄

Sinterklaasfeest

Vanmorgen hebben we met z’n allen Sinterklaas en zijn pieten opgewacht op het schoolplein. Daarna zijn we begonnen aan de surprises in de klas. Wat een mooie creaties allemaal! We hebben een gezellige dag gehad met elkaar.

Wat zijn ze leuk geworden!

De bruine wol was niet aan te slepen. Bij de één de hele tijd in de knoop, de ander had er zo een bolletje omheen gedraaid. Maar het resultaat mag er bij iedereen zeker zijn!

Nachtbezoek van de opruimpieten

Afgelopen nacht hebben we bezoek gehad in groep 5b. Dat merkten we vanmorgen toen we de klas binnenkwamen. Het waren de opruimpieten geweest. Onze klas was he-le-maal opgeruimd. De schoenen die gezet waren, hadden de pieten allemaal opgehangen in het lokaal. Ze vonden de klas te vol, dus hadden ze wat tafels, stoelen en kasten verplaatst naar de gang en een andere groep 5. Opgeruimd stond netjes dachten ze. De opruimpieten hadden ook even pauze genomen, want de koffiekopjes stonden nog op tafel..

Er was wel enige verbazing. We hadden zo goed gezongen, maar onze schoenen waren niet gevuld. De pieten hadden een brief achtergelaten en we moesten een woordzoeker oplossen voor de volgende aanwijzing. Uiteindelijk vonden wij de mand met de schoencadeautjes. Een lekkere, grote chocolademunt. Gelukkig hebben we ook al onze spullen teruggevonden.

Kunstatelier

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan het kunstatelier in Amstelveen.

Groep 5b

Leerkrachten

Manouk Egberts

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.