Groep 5b

Er is momenteel nog geen informatie beschikbaar.

Geschiedenis

Tijdens de geschiedenisles van vandaag, gingen de kinderen zelf onderzoeken hoe de hunebedden zijn gebouwd. Zij kregen een bak met zand, stenen en een aantal potloden. Hiermee moesten zij een hunebed gaan bouwen. Ze mochten de stenen niet met hun handen verplaatsen.

Tijdens de eerste poging leek het net alsof we allemaal sushi aan het eten waren. De potloden werden gebruikt om de stenen op te tillen. Dit was helaas niet de goede manier.

Hierna kregen zij een filmpje te zien over de manier waarop het waarschijnlijk wel gegaan is. Daarna mochten zij het nog een keer proberen.

Verjaardagskalender

De verjaardagskalender is af! Nu kunnen we iedere maand zien wie er jarig is.

Dobbelsteenlezen

Iedere dinsdag doen wij aan dobbelsteenlezen. De kinderen lezen woorden die wij op dat moment met spelling aan het oefenen zijn. Op een speelse manier, door middel van het gooien met een dobbelsteen, oefenen zij met de woorden van het thema.

Welkom in groep 5b

De deur is af!

Engels

Gisteren hebben we kennisgemaakt met het vak Engels. Alle kinderen kregen een wit blaadje. In het Engels vertelde ik wat zij moesten tekenen en welke kleuren zij daarvoor moesten gebruiken. De les sloten wij af met een dansje op head, shoulders, knees and toes.

Muziekles

Om de week krijgen wij op dinsdagmiddag muziekles van juf Maartje.

Klaar voor een nieuw schooljaar

De klas staat klaar. Tot maandag!

Groep 5b

Leerkracht

juf Chantal Karemaker

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.