Groep 5a

Er is momenteel nog geen informatie beschikbaar.

Openingsviering, aardrijkskunde en geschiedenis

Vandaag hebben we een hele mooie Openingsviering gehad. Dit jaar stond het thema bomen centraal. In de klas hebben wij nagedacht en gepraat. Wat hebben wij nodig om te groeien? Op de foto kunnen jullie allemaal lezen wat wij nodig hebben om te kunnen groeien.

Met geschiedenis hebben wij het gehad over hunebedden. Hoe maakten ze hunebedden met die enorme stenen? Gister en vandaag hebben wij het zelf geprobeerd. Dat is nog best lastig! Maar wel heel leuk 😊.

Met aardrijkskunde zijn we aan het leren over onze eigen aarde. Kunnen we een platte wereldkaart om een tennisbal geplakt krijgen? En als dat gelukt is, kunnen we dan alle landen nog zien? Hoe ziet de wereld eruit?

Ontdekkend leren op een hele leuke manier met onze nieuwe methodes van Blink… Natuurlijk wilden we dit wel met jullie delen.

Groetjes, Menno, Nikita en natuurlijk groep 5a

Onze eerste week…

Zo en dan zit ineens de eerste week er alweer op… Dat ging snel!

Op maandag zijn we (net zoals iedere maandag) gestart met een dag samen met meester Menno. We hebben elkaar en de klas alvast een beetje leren kennen en de eerste geschiedenis les ooit was er ook al. Heel erg leuk. De rest van de week was juf Nikita er. We hebben kennis gemaakt met Koekie (onze fluffy bal waar wij spelletjes mee doen in de klas). We hebben al lekker gedanst met Just Dance, liedje geluisterd en meegezongen tijdens het knutselen en onze eerste Engelse tekening gemaakt. Donderdag hadden we de eerste gymles van meester Mathijs en vrijdag de eerste gymles van meester Menno.

Vandaag hebben we de eerste Grej of the day gehad. Leuk om te merken dat jullie thuis ook zo enthousiast aan het mee raden zijn. Juf Simone van groep 5c had zelfs heel lief voor ieder kind een Sint Jacobsschelp meegenomen uit Frankrijk.

Meester Menno en ik hebben deze eerste week echt genoten. We kijken uit naar een heel leuk jaar!

Groetjes, Menno en Nikita

Groep 5a

Leerkrachten

juf Nikita van Ispelen

meester Menno Bosma

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.