Thuiswerken

Even een paar foto’s van het online werken.

Thuiswerken

Thuiswerken

Zo af en toe krijg ik een aantal hele leuke foto’s opgestuurd van werkjes die gemaakt worden of van kinderen die keihard aan het werk zijn. Vandaag hebben de kinderen de opdracht gekregen om een tekening te maken van een aantal woorden die in het au-verhaal voorkomen. Er zijn al een aantal kinderen hard aan de slag gegaan en hebben een foto gemaakt van hun tekening en naar mij gemaild. Dit soort leuke foto’s zal ik verzamelen en op de website plaatsen, zodat de kinderen ook van elkaar kunnen zien wat ze allemaal maken.

Leesboeken

De kinderen mochten van mij leesboeken lenen, zodat ze die kunnen lezen in de vakantie. Wat een enthousiasme van de kinderen. Ze hebben een aantal leuke boeken uitgekozen!

Kerstknutsel circuit

Circuit

In het circuit hebben wij gewerkt aan de placemat, de weektaak en piccolo. Ook hebben wij de tafels geoefend op de laptop.

Rekenspelletje

Ieder blok sluiten wij af met een rekenspelletje. Dit blok was het spel: wie komt er het dichts bij het doelgetal?

Alle kinderen hebben een kladblaadje, een pion en een dobbelsteen. Één iemand van het groepje kiest en doelgetal (100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900 of 1000). Daarna gooien alle kinderen 4 keer met hun eigen dobbelstenen. De getallen die zij gooien, schrijven zij op. Met die getallen moeten zij sommen bedenken en zo dicht mogelijk bij het doelgetal komen.

Sinterklaas

De afgelopen twee weken stonden in het teken van Sinterklaas en zijn Pieten. Op woensdag 25 november kwamen er twee Strooipieten langs in de klas. Wij mochten de dag erna onze schoen zetten. Op vrijdag 27 november was de klas overhoop gehaald door de Rommelpieten. Eén van de Rommelpieten was blijkbaar verkouden, want door de hele klas hing wc-papier. We hebben de klas snel opgeruimd en tijdens het opruimen vonden wij de chocolademunten. De hebben de twee weken afgesloten met de Pietengym en het Sinterklaasfeest. We hebben twee hele leuke weken gehad.

Surprises

Vanmorgen hebben wij Sinterklaas en de Pieten verwelkomd op het plein. Daarna zijn wij naar binnen gegaan en hebben wij alle surprises bekeken en we hebben alle cadeautjes uitgepakt. Wat heeft iedereen zijn best gedaan zeg!

We hebben ook een stoelendans gehouden en we hebben nog even spelletjes gespeeld. In de middag gaan wij nog een film kijken.

Rekenen

Deze week zijn wij blok 2 van rekenen aan het afronden. Ieder blok sluiten wij af met een rekenspelletje. Dit rekenspelletje ging over even en oneven getallen en over keersommen.

Groep 5a

Leerkracht

Chantal Karemaker

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.