Juffendag

Lieve ouders,

We hebben een echt feestje gevierd vandaag! In de ochtend begonnen wij met stoelendans om de sfeer er meteen in te brengen. Om 09:00 kwam juf Simone ook en zijn wij ontzettend verwend door al jullie mooie bloemen en cadeautjes. Wauw!

Vervolgens hebben wij bingo gespeeld en heeft uiteindelijk iedereen een prijsje gekregen. Tijdens het eten en drinken hebben de kinderen een plakje cake versierd en tijdens een filmpje lekker opgegeten.

Aan het einde van de ochtend zijn we naar de speeltuin gelopen en hebben we daar lekker buiten gespeeld. Het was een feestje met de kinderen vandaag! Bedankt voor alles!

Lieve groet,

Simone en Lichelle

Paasviering

Gender reveal

Beste ouders,

Eindelijk was het dan zover.. Zit er een jongen of meisje in juf haar buik? De meiden waren door de dolle heen toen ze de roze kleur aan de binnenkant van de taart zagen. De jongens hadden een jongetje wel erg leuk gevonden, maar het oppeuzelen van de taart maakte een hoop goed gelukkig 🙂

Kaasboerderij en de kas

Beste ouders,

Vorige week hebben wij 2 leuke uitjes gehad. Woensdag zijn wij naar Kaasboerderij van Veen geweest. Hier hebben wij geleerd hoe kaas gemaakt wordt en hebben wij de dieren op de boerderij gevoerd. Dit uitje past bij het thema waar wij met aardrijkskunde mee bezig zijn geweest de afgelopen weken.

Vrijdagmiddag zijn wij aansluitend op Roos haar spreekbeurt over de kas, naar de kas van haar ouders geweest. Roos en haar vader hebben een rondleiding gegeven en wij hebben ook een plantje gekregen!

Het was een erg gezellige week. Enorme dank voor alle ouders die hebben gereden!

Markt voor Oekranië

De kinderen uit groep 5a zijn ondertussen bezig met het maken van de armbandjes om te kunnen verkopen op de markt. Zien we jullie ook woensdag ?

Carnaval op “de pretfabriek”

Vandaag hebben we een super gezellige dag gehad met elkaar. We begonnen de dag met de livestream waarin de nieuwe naam van de school werd onthuld. We zaten voor 1 dag op “de pretfabriek”. Daarna een kahootquiz met foto’s van alle juffen en meester toen zij een jaar of 8 waren. Dit was nog een flinke uitdaging. Vervolgens door met de Bingo en een potje stoelendans. Even een hapje eten en met z’n allen naar de gymzaal voor de verschillende carnaval challenges. In de klas nog wat spelletjes gespeeld en film gekeken en toen was de dag alweer voorbij.

Op onderstaande foto’s is goed te zien wat een lol we hebben gehad. Wel hebben we juf Lichelle enorm gemist. Zij was helaas nog steeds ziek.

We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en tot snel weer!

Groetjes, juf Lichelle en juf Simone

Aardse extremen

Beste ouders,

Afgelopen weken hebben wij het met de lessen van Blink gehad over aardse extremen, zoals tsunami’s, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, lawines en tornado’s. Als afsluiting van de lessen hebben de kinderen in groepjes een poster gemaakt over 1 aards extreem. Tijdens het maken van de poster hebben de kinderen geleerd hoe ze met word kunnen werken. Ze hebben fantastisch samen gewerkt. Ik ben super trots op ze!

Start van 2022

Beste ouders,

Na de kerstvakantie was het heerlijk om deze week weer te mogen beginnen met jullie kanjers! De kinderen kwamen maandag allemaal enthousiast binnen.

Woensdagochtend hadden we onverwacht een dierenochtend. Roos en Saina namen hun puppy even mee de klas in en Fien haar wandelende tak heeft een dagje meegedraaid achter in de klas. Alyssa heeft deze dag ook nog uitgedeeld voor haar verjaardag.

Gisteren was juf Simone er voor het eerst. De kinderen en de juf hadden er heel veel zin in en ik heb gehoord dat het een hele leuke dag was. Fien heeft uitgedeeld, de kinderen hebben een proef gedaan over hoe wolken en regen ontstaan én onze nieuwste aanwinst Damian kwam even meedraaien in de klas. Vanaf maandag zal Damian echt beginnen bij ons! Juf Simone vertelde dat de kinderen hem heel lief hebben opgevangen en geholpen.

Iedereen alvast een fijn weekend!

Kerst!

Lieve ouders,

Het is deze week allemaal een beetje anders gelopen dan gepland, maar desalniettemin hebben wij er een fantastische dag van gemaakt met elkaar!

Wij hebben van 08:30 tot 09:30 een lekker kerstontbijt met elkaar gegeten. Wat zagen de kinderen er fantastisch uit allemaal! Er waren heerlijke verse broodjes van de bakker en kerstbrood. Om 09:30 begon de Antonius kerstquiz digitaal in de hele school. Met dank aan de directie die dit super leuk heeft opgezet. Wij zijn 2e geworden en daar was de klas heel trots op. Na de quiz hebben heeft de groep gymles gehad van meester Mathijs.

Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Bedankt voor alle lieve kerstkaarten en lekkernijen. Na de kerstvakantie weer fijn op school, met 1 dag juf Simone voor de groep!

Sinterklaas

Beste ouders,

Wij hebben zo’n gezellige dag gehad met elkaar. In de ochtend kwam Sinterklaas aan op school. Wij hebben hem met de hele school opgewacht. Daarna was het tijd voor de surprises. De kinderen hebben hun best gedaan op de surprises en waren allemaal zo dankbaar. Complimenten! In de middag hebben wij met onze surprises en spelletjes gespeeld.

Ohja, gisteren hebben de kinderen ook pietengym gehad van meester Bart. Dat was ook al zo’n feestje!

Geniet van de foto’s en veel plezier dit weekend met pakjesavond!

Groep 5a

Leerkracht

Lichelle de Ree

Simone van der Hoek

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.