Drievliet

Beste ouders,

Wij hebben gisteren een fantastische dag gehad met elkaar in Drievliet! Ik ben zo trots op de kinderen. Ze zijn zelfstandig het park in gegaan, waren allemaal op tijd op de plekken waar ze moesten zijn, hebben er samen op gelet dat niemand alleen liep door het park en ook hebben ze allemaal gewacht op elkaar als dat nodig was. Wat een toppers zijn het!

Aangezien ik zelf ook druk was met in attracties gaan, heb ik weinig foto’s kunnen schieten.. Het kind in mij kwam ook weer even naar boven. Alleen in de bus en bij de ingang heb ik er nog even aan gedacht om een foto te maken. Hopelijk kunnen jullie een verbeelding maken van de dag door de verhalen van de kinderen.

Fijne middag!

Groetjes, Lichelle

Slopen maar!

Beste ouders,

Alles eerst: ik vond het gisteravond erg leuk om jullie te ontmoeten! Fijn dat een groot deel aanwezig was.

Vandaag hebben wij met de techniekles apparaten uit elkaar gehaald om te ontdekken wat er allemaal in een apparaat zit. Welke techniek zit er achter het apparaat? Wat een enthousiasme tijdens de les!

Bedankt voor al het gereedschap en alle apparaten die we mochten gebruiken voor deze les!

Groetjes,

Groep 5a!

Ipad spelling

Beste ouders,

Iedere week oefenen wij op de iPads extra met spelling. We maken de software van Taal Actief en daarnaast oefenen wij ook in Ambrasoft de spellingsregels die we die week aangeboden krijgen.

Mocht er thuis extra geoefend willen worden met spelling in Ambrasoft dan staan hieronder de aanwijzingen om er te komen:

1. Ga maar www.moo.nl en log in.

2. Ga naar mijn klas en klik op Ambrasoft.

3. Klik daarna op taal en vervolgens op pakkettrainer.

4. Kies bovenin woordpakketten 3e lijn, groep 5.

5. De regels die we dit thema leren zijn: ng, nk, eer, oor, eur, aai, ooi, oei.

Groetjes, Lichelle

Klassenregels 5A

Beste ouders,

Vrijdag heeft groep 5a klassenregels opgesteld met elkaar. Wat vinden we belangrijk in de groep? Waar zijn we tegen aan gelopen de eerste weken met elkaar ? En hoe beschrijven wij onze regels zo positief mogelijk?

Hieronder ons resultaat! Wij hebben allemaal onze “handtekening” erbij gezet. Met de hele groep zorgen wij voor een fijn en gezellig schooljaar.

Groetjes!

Openingsviering en hunebedden

Beste ouders,

Vanochtend hebben wij de openingsviering in de kerk gehad. De kinderen hebben prachtig gezongen. Fenna, Nick, Ise, Sophie en Madelon hebben meegezongen in het koor en Paskal, Fien en Elise hebben antwoord gegeven op de vraag: “Wat wij dit jaar niet willen missen is…” Het was erg gezellig met elkaar!

Ook hebben wij het vandaag met geschiedenis gehad over de hunebedden. Wat zijn hunebedden? Hoe zijn hunebedden gebouwd? Waar staan hunebedden? De kinderen hebben tijdens de les samen een hunebed gebouwd met stenen en daarmee ontdekt dat ze in die tijd de zware stenen konden verplaatsen door goed samen te werken.

Geniet van deze zonnige dag!

Groetjes 5A!

Eerste schoolweek

Beste ouders,

De eerste week op school zit er bijna op. Ik heb genoten van het enthousiasme van jullie kinderen! Ze hebben enorm hun best gedaan deze week en al veel geleerd.

Met taal hebben we herhaald wat werkwoorden, zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden zijn. Dit ging hartstikke goed. Na iedere taalles hebben we een spelletje gedaan om te controleren of we de doelen hebben begrepen. Het spelletje heet “mix en ruil”. De kinderen lopen door de klas met een kaartje en stellen vragen over hun kaartje aan een ander kind. Als ze het allebei goed hebben ruilen ze de kaartjes met elkaar. Over spelletjes gesproken.. de kinderen zijn dol op spelletjes! Tussen al het harde werken en de lessen door doen we vaak een kort groepsspel met elkaar.

Verder hebben de kinderen ook al gewerkt aan rekenen, spelling, schrijven en technisch lezen. Maandag was de eerste geschiedenisles. Tijdens deze les hebben we het gehad over jagers en verzamelaars en hebben de kinderen onderzoek gedaan: Hoe kwamen ze aan hun eten? Hoe kwamen ze aan kleding? Hoe sliepen ze? Veel kinderen kunnen niet wachten op de tweede les.

Ook zijn we creatief bezig geweest. We hebben de verjaardag-cupcakes afgemaakt door allemaal een verjaardagskaars te maken. Ook hebben wij boekenleggers geknutseld. Op de foto zie je hoe leuk ze zijn geworden. Volgende week, als wij boeken mogen gaan lezen uit onze gloednieuwe boekenkast, kunnen we de boekenleggers gaan gebruiken.

Volgende week maandag komen de luizenmoeders om 08:30 controleren. Het zou fijn zijn als de haren niet te ingewikkeld in elkaar gevlochten worden.

Ik kijk uit naar volgende week. Geniet van jullie weekend!

Groetjes, Lichelle

Eerste dag

Wij hebben onze eerste schooldag er alweer op zitten en wat was het leuk!

In de ochtend hebben wij onze vakantieverhalen met elkaar gedeeld en daarna een vakantiebingo gespeeld. Ook hebben wij onze eerste rekenles gehad. Na de pauze mochten wij lekker gymmen bij meester Mathijs. In de middag hebben we strips gelezen op, onder of voor je tafel en ook onze eerste geschiedenisles gehad. Wat een enthousiasme tijdens de geschiedenisles! Tussen de lessen door hebben we groepsspelletjes gespeeld om een beetje in beweging te blijven.

Het was een hele leuke eerste dag met elkaar. Ik kijk nu al uit naar morgen!

Ondertussen in de klas van 5a..

Beste ouders en kinderen van groep 5a,

Ik kijk er naar uit om alle kinderen in ons nieuwe klaslokaal te mogen ontvangen maandag! De tafels staan klaar voor jullie. Op iedere tafel staat een naamkaartje waardoor je kunt zien waar je zit. Dit blijft nog even een verrassing tot je op school bent. Ook ligt er een brief voor jullie klaar op tafel.

Ik ben alvast begonnen aan de verjaardagskalender voor onze klas. Wij gaan de kalender volgende week samen afmaken. Dan weten we precies wie, wanneer jarig is en we een feestje moet vieren.

Geniet van jullie weekend en tot maandag!

Groetjes, juf Lichelle

Groep 5a

Groep 5a

Leerkracht

Lichelle de Ree

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.