Start van 2022

Beste ouders,

Na de kerstvakantie was het heerlijk om deze week weer te mogen beginnen met jullie kanjers! De kinderen kwamen maandag allemaal enthousiast binnen.

Woensdagochtend hadden we onverwacht een dierenochtend. Roos en Saina namen hun puppy even mee de klas in en Fien haar wandelende tak heeft een dagje meegedraaid achter in de klas. Alyssa heeft deze dag ook nog uitgedeeld voor haar verjaardag.

Gisteren was juf Simone er voor het eerst. De kinderen en de juf hadden er heel veel zin in en ik heb gehoord dat het een hele leuke dag was. Fien heeft uitgedeeld, de kinderen hebben een proef gedaan over hoe wolken en regen ontstaan én onze nieuwste aanwinst Damian kwam even meedraaien in de klas. Vanaf maandag zal Damian echt beginnen bij ons! Juf Simone vertelde dat de kinderen hem heel lief hebben opgevangen en geholpen.

Iedereen alvast een fijn weekend!

Kerst!

Lieve ouders,

Het is deze week allemaal een beetje anders gelopen dan gepland, maar desalniettemin hebben wij er een fantastische dag van gemaakt met elkaar!

Wij hebben van 08:30 tot 09:30 een lekker kerstontbijt met elkaar gegeten. Wat zagen de kinderen er fantastisch uit allemaal! Er waren heerlijke verse broodjes van de bakker en kerstbrood. Om 09:30 begon de Antonius kerstquiz digitaal in de hele school. Met dank aan de directie die dit super leuk heeft opgezet. Wij zijn 2e geworden en daar was de klas heel trots op. Na de quiz hebben heeft de groep gymles gehad van meester Mathijs.

Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Bedankt voor alle lieve kerstkaarten en lekkernijen. Na de kerstvakantie weer fijn op school, met 1 dag juf Simone voor de groep!

Sinterklaas

Beste ouders,

Wij hebben zo’n gezellige dag gehad met elkaar. In de ochtend kwam Sinterklaas aan op school. Wij hebben hem met de hele school opgewacht. Daarna was het tijd voor de surprises. De kinderen hebben hun best gedaan op de surprises en waren allemaal zo dankbaar. Complimenten! In de middag hebben wij met onze surprises en spelletjes gespeeld.

Ohja, gisteren hebben de kinderen ook pietengym gehad van meester Bart. Dat was ook al zo’n feestje!

Geniet van de foto’s en veel plezier dit weekend met pakjesavond!

Klokkijken

Beste ouders,

Op dit moment zijn wij tijdens de rekenlessen bezig met klokkijken. De kinderen oefenen verder met het aflezen van hele, halve uren en kwartieren (analoog en digitaal tot 12:00, dus nog niet 13:00 etc).

Deze week leren de kinderen ook iets nieuws; klokkijken met 10 minuten over en voor de hele en halve uren. Op de foto’s is te zien hoe de kinderen dit aangeboden krijgen. Ook hebben wij samen een stappenplan gemaakt om het aflezen van de klok makkelijker te maken. Vanaf morgen gaan wij ook klokkijken met 5 minuten over en voor de hele en halve uren.

Ik merk dat veel kinderen het klokkijken nog lastig vinden. Wij oefenen in de klas, maar het zou fijn zijn als de kinderen thuis ook kunnen oefenen met klokkijken. Dit hoeft niet met werkbladen, maar zo af en toe eens vragen hoe laat het is, is al voldoende! Ook voor de kinderen die al kunnen klokkijken is herhaling fijn.

Groetjes, Lichelle

Griezelen

Beste ouders,

Wij zijn ondertussen alweer 4 dagen op school na een weekje vakantie. Het was fijn om jullie vrolijke kinderen allemaal weer te zien!

Zaterdag is het Halloween. In de klas hebben wij de “leespromotie-tafel” griezelig gemaakt. Op deze tafel staan nu boeken die passen bij dit thema. Ook bespreken wij schrijvers van griezelboeken, zoals Paul van Loon. Uiteraard lees ik deze week ook voor uit een griezelboek. Ik heb de kinderen gevraagd om de tafel aan te kleden en dat is goed gelukt!

Ook zijn de kinderen vandaag begonnen met hun griezellampion. De lampionnen hang ik in de klas tot 11 november. Wellicht willen de kinderen de lampionnen in de avond gebruiken voor Sint-Maarten. Bedankt voor alle statiegeld flessen die zijn meegegeven voor de knutsel!

Morgen is er een studiedag. Dit betekent dat de kinderen vrij zijn. Geniet allemaal van een fijn weekend!

Drievliet

Beste ouders,

Wij hebben gisteren een fantastische dag gehad met elkaar in Drievliet! Ik ben zo trots op de kinderen. Ze zijn zelfstandig het park in gegaan, waren allemaal op tijd op de plekken waar ze moesten zijn, hebben er samen op gelet dat niemand alleen liep door het park en ook hebben ze allemaal gewacht op elkaar als dat nodig was. Wat een toppers zijn het!

Aangezien ik zelf ook druk was met in attracties gaan, heb ik weinig foto’s kunnen schieten.. Het kind in mij kwam ook weer even naar boven. Alleen in de bus en bij de ingang heb ik er nog even aan gedacht om een foto te maken. Hopelijk kunnen jullie een verbeelding maken van de dag door de verhalen van de kinderen.

Fijne middag!

Groetjes, Lichelle

Slopen maar!

Beste ouders,

Alles eerst: ik vond het gisteravond erg leuk om jullie te ontmoeten! Fijn dat een groot deel aanwezig was.

Vandaag hebben wij met de techniekles apparaten uit elkaar gehaald om te ontdekken wat er allemaal in een apparaat zit. Welke techniek zit er achter het apparaat? Wat een enthousiasme tijdens de les!

Bedankt voor al het gereedschap en alle apparaten die we mochten gebruiken voor deze les!

Groetjes,

Groep 5a!

Ipad spelling

Beste ouders,

Iedere week oefenen wij op de iPads extra met spelling. We maken de software van Taal Actief en daarnaast oefenen wij ook in Ambrasoft de spellingsregels die we die week aangeboden krijgen.

Mocht er thuis extra geoefend willen worden met spelling in Ambrasoft dan staan hieronder de aanwijzingen om er te komen:

1. Ga maar www.moo.nl en log in.

2. Ga naar mijn klas en klik op Ambrasoft.

3. Klik daarna op taal en vervolgens op pakkettrainer.

4. Kies bovenin woordpakketten 3e lijn, groep 5.

5. De regels die we dit thema leren zijn: ng, nk, eer, oor, eur, aai, ooi, oei.

Groetjes, Lichelle

Klassenregels 5A

Beste ouders,

Vrijdag heeft groep 5a klassenregels opgesteld met elkaar. Wat vinden we belangrijk in de groep? Waar zijn we tegen aan gelopen de eerste weken met elkaar ? En hoe beschrijven wij onze regels zo positief mogelijk?

Hieronder ons resultaat! Wij hebben allemaal onze “handtekening” erbij gezet. Met de hele groep zorgen wij voor een fijn en gezellig schooljaar.

Groetjes!

Openingsviering en hunebedden

Beste ouders,

Vanochtend hebben wij de openingsviering in de kerk gehad. De kinderen hebben prachtig gezongen. Fenna, Nick, Ise, Sophie en Madelon hebben meegezongen in het koor en Paskal, Fien en Elise hebben antwoord gegeven op de vraag: “Wat wij dit jaar niet willen missen is…” Het was erg gezellig met elkaar!

Ook hebben wij het vandaag met geschiedenis gehad over de hunebedden. Wat zijn hunebedden? Hoe zijn hunebedden gebouwd? Waar staan hunebedden? De kinderen hebben tijdens de les samen een hunebed gebouwd met stenen en daarmee ontdekt dat ze in die tijd de zware stenen konden verplaatsen door goed samen te werken.

Geniet van deze zonnige dag!

Groetjes 5A!

Groep 5a

Leerkracht

Lichelle de Ree

Simone van der Hoek

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.