Rommelpieten

Het was weer zover.. de rommelpieten waren langs geweest. Nog heel even wachten tot alle kinderen er waren en toen met z’n allen de klas in. Wat een chaos!! Alles lag overhoop en de schoenen en cadeautjes waren verstopt. Na lang zoeken, werden ze gevonden: een heerlijke chocolade munt. De meeste kinderen aten de munt uiteraard meteen op. Ook vonden we de schoen van sint op het bureau. Alle kinderen kunnen (opnieuw) hun veterstrik diploma halen als zij de schoen van de Sint kunnen strikken. Wat een feest!

Pieten in 4b! :)

Gisteren waren de Pietjes in de klas! Het was gezellig, we hebben gedanst en we mochten de Pietjes vragen stellen! Vandaag hebben we de schoen gezet!

Sinterklaas BINGO!

Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news

Vandaag hadden we een Sinterklaas BINGO in de klas! En Brigita had gewonnen:) 

Groetjes, juf Ilse & meester Ron

Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news – Breaking news

 

 

 

 

De Nationale Opera & Het Nationale Ballet in de klas!

Het was mooi, ontroerend en erg leerzaam: Ballet en Opera in de klas! Professionele docenten hebben onze kinderen meegenomen in de wereld van Ballet en Opera. Ze hebben les gekregen in deze disciplines en een uitvoering ten tonele gebracht voor hun docenten en de juffen en meesters van onze school.

Periode Afsluiting 2020!!!

Beste ouders van groep 4b,

Vanmorgen was een historisch moment voor onze school: we hebben de periode afsluiting kleinschalig gevierd in de kleutergymzaal… Maar het was leuk, intiem en we hebben genoten! Bekijk de foto’s voor een sfeerimpressie!

Allemaal een heel fijne herfstvakantie en rust goed uit! De kinderen hebben hard gewerkt deze periode;)!

Groetjes, juf Ilse & meester Ron

 

 

 

Op de IPad

In groep 4 gaan de kinderen geregeld op de IPad. Vandaag zijn ze aan de slag gegaan met spelling wat aansluit bij de methode. Ook hebben ze het klokkijken geoefend, zowel analoog als digitaal. Hier zijn veel leuke apps over te vinden, ook leuk en leerzaam om thuis te doen!

Professor Grijsbol!

Vandaag kwam Professor Grijsbol in de klas een proefje met de kinderen doen! Ze hebben geleerd dat koolzuurgas (CO2) in spa rood zit en dat deze stof lichter is dan water. De gasbelletjes “kleven” aan de rozijnen vast. Met genoeg gasbelletjes nemen ze de rozijnen mee naar het wateroppervlak. Wanneer de gasbelletje ploppen, zinken de rozijnen weer naar de bodem. In het glas “dansen” de rozijnen als het ware op en neer.

Samenwerken met rekenspelletjes!

Omdat we deze week wat ruimer zaten in ons rekenprogramma, hadden we mooi tijd om samen te werken met diverse rekenspelletjes. Hoe krijg je tijdens “Rush Hour” de witte auto zo snel mogelijk de stad uit? De prins wilt de tovenaar bereiken, help hem de juiste weg te vinden zonder de draak tegen te komen. Bouw een ontwerp na met kraaltjes. Leg de rekenpuzzel, we timen de tijd of maak 4 op een rij. Allemaal rekenspelletjes waarbij ruimtelijk inzicht wordt getraind. En het is leuk. Dus, daarom! 🙂

 

Openingsviering in de kerk.

Beste ouders van groep 4b!

Vanmorgen hebben we de openingsviering in de kerk gevierd. Dit jaar helaas zonder jullie, maar het was alsnog een gezellige opening.

We hopen jullie het gevoel over te brengen dat je er toch een beetje bij bent geweest door de foto’s op onze site te plaatsen.

Groetjes, juf Ilse en meester Ron

De eerste dag in groep 4

Toch wel spannend zo’n eerste dag in groep vier. Na het ontvangst beneden liepen we naar boven. Jassen en tassen ophangen en op zoek naar de plekken in de klas. Vervolgens zijn we in de kring gegaan om naar elkaars vakantieverhalen te luisteren. Zo te horen heeft iedereen een leuke vakantie gehad! Daarna zijn we aan de slag gegaan met rekenen en spelling in nieuwe boekjes, spannend maar wat ging het goed. Toen was het alweer tijd voor pauze; even wat eten en drinken en lekker buiten spelen. Daarna heeft iedereen een eigen boek uitgekozen om in te lezen. Nog even gespeeld en toen was het overblijftijd. In de middag is er hard gewerkt aan taal en hebben we een begin gemaakt aan de verjaardagskalenders. We hebben de dag samen afgesloten met de vraag: “Wat vond je van vandaag?”. Daar kwamen alleen maar positieve antwoorden op dus volgens mij was het wel een geslaagde eerste dag!

Groep 4b

Leerkrachten

Ron van Moorsel

Ilse Meijer

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.