Sint op school!

Vanmorgen was het dan zover, sinterklaas en zijn pieten kwamen op school! Het was een groot feest buiten. Er werd flink gezongen en gedanst. Ook tijdens het feest in de gymzaal deden alle kinderen enthousiast mee. De kinderen hebben zelfs een optreden voor Sint en zijn pieten gedaan. Na afloop ging er een piet mee naar de klas. De kinderen werden door hem verwend met pepernoten en cadeautjes. Het was weer een geslaagd sinterklaasfeest. Fijne pakjesavond allemaal!

Pietengym en voorlezen

Wat was het weer een leuke dag! De kinderen mochten in de ochtend pietengymmen: klimmen, klauteren, balanceren.. als een echte piet. Ze deden het allemaal hartstikke goed en hebben dan ook hun pietendiploma behaald!

In de middag kwamen de kinderen van groep acht voorlezen. Zij hadden zelf mooie sinterklaasverhalen geschreven. De kinderen uit de klas hebben aandachtig zitten luisteren.

Rekenen

Zo is rekenen ineens wel heel leuk! Met pepernoten wordt het splitsen ineens veel duidelijker.. of lekkerder?

Waaah strooipieten

We waren net begonnen met het leren van de EU en toen werden we een beetje afgeleid want wat zagen we daar op de gang? … jaa de kinderen zagen het goed: het waren pieten!!! Ze kwamen strooien en ze kwamen vertellen wat we morgen moeten doen: onze schoen zetten! Spannend hoor!

Ook hebben we galgje gespeeld in Sint thema met de letters die we al geleerd hebben. Rekenen met pepernoten kunnen we trouwens ook. Heerlijke tijd!!

Teamwork

Kleurplaat 2.0: ieder kreeg een eigen kleurplaat en kijk eens naar het eindresultaat van onze toppers!

Lezen met ouders

Afgelopen vrijdag hebben we voor het eerst gelezen met ouders. Wat heeft iedereen goed z’n best gedaan!

Spelletjes spelen

Vanmiddag hebben de kinderen spelletjes gespeeld met ouderen vanuit de Zonnebloem. Ze speelden de bekende gezelschapsspellen maar ook nieuwe spelletjes die de ouderen nog nooit eerder gespeeld hadden. Zowel de kinderen als de ouderen hadden er enorm veel plezier in.

Zoem spelletjes

Naast de leerzame werkboeken, leesboeken, spellingsmapjes en oefensoftware heeft Veilig leren lezen ook hele leuke en leerzame spelletjes. Nu we al een paar woorden kunnen lezen en al een heel aantal letters kennen, kunnen we aan de slag met de spelletjes van zoem. Een groot succes!

Buitenspel maar dan binnen

Bah wat een vies weer he?! Afgelopen vrijdag begonnen we ons spel buiten, maar al snel waaide alle kaartjes weg. Snel naar binnen dus. Gelukkig konden we daar rustig verder!

Schoolreis

Groep 3D heeft een geslaagde dag gehad in het linneaushof. We begonnen de dag met wat regen maar bij aankomst werd het gelukkig droog. De kinderen hebben heerlijk gespeeld en gezellig met elkaar gegeten. Ook kwam Bennie Broek nog een show geven waar met plezier naar gekeken werd.

Groep 3d

Leerkrachten

juf Ilse Meijer

juf Kim Prummel

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.