Sportdag 2022

Na 2 jaar ‘blessuretijd’ kon de sportdag dit jaar gelukkig weer als vanouds plaatsvinden.

De weergoden hadden het goed met ons voor, want we begonnen met een lekker zonnetje en een prima temperatuur.

Op de website staat een geweldig leuk filmpje over deze geslaagde dag, maar ik heb ook wat foto’s gemaakt van de kinderen van groep 3c. Ik heb puur willekeurig foto’s gemaakt, dus zal het ene kind misschien 2 keer op de foto staan en een ander kind niet…

Met water kliederen is altijd leuk…
Soms moet de beker water bovenlangs worden doorgegeven…
En soms onderlangs…
Lunchtijd!
Een heerlijke gezonde lunch!
Jong Oranje!
Aanmoedigen is ook heel belangrijk!
Kletsnat! Maar Stella blijft vrolijk dansen!

Klokkijken

Met rekenen zijn we volop bezig met de hele en halve uren. We hebben een stuk van de rekenles buiten gedaan.
 

Goede vrijdag in groep 3c

De paashaas kwam langs in de klas en had voor ieder kind een heerlijk chocolade-ei in zijn mandje!
Daarna gingen we eieren zoeken. Binnen…
En buiten! Alle eieren werden gevonden!
En toen natuurlijk Eitje-tik!
We eindigden met een eierprinses: Feline!
Volgens traditie moesten de Eierprinsen en -prinses van de groepen 3 daarna buiten tegen elkaar strijden om zo te bepalen wie er Eierkoning of Eierkoningin van 2022 zou worden. En jawel! Het werd onze eigen Feline!👸🏼
De dag werd afgesloten met spetterende optredens tijdens de periode afsluiting. Tijdens de Coco Loco dans van groep 3c was het één groot feest!
Wij wensen iedereen gezellige paasdagen toe!

Supertrots op dit prachtige kippenhok!

Flessenactie groep 3

Wat een toppers! Deze week hebben de kinderen flessen verzameld voor de actiedag. Iedere dag werden de flessen geteld. Zouden we 100 flessen ophalen……  (meer…)

Bibliotheekbezoek

We hebben een leuke les gehad in de bibliotheek Aalsmeer. Biebjuf Corrie heeft een quiz gedaan over kinderboeken. De kinderen herkennen al veel hoofdpersonen. Daarna las de biebjuf een mooi verhaal voor “de ongelooflijke bijzondere boekeneter”. Daarna mochten de kinderen zelf 3 boeken uitkiezen; een prentenboek, een informatieboek en een leesboek. De kinderen gingen enthousiast aan de slag. Daarna mochten de kinderen een opdracht maken over een boek. Alle kinderen mochten ook nog een boek uitkiezen om te lenen met de schoolbiebpas.
Voor veel kinderen was deze les een (hernieuwde) kennismaking met de bibliotheek. Wist u dat alle kinderen (tot 18 jaar) gratis lid zijn van de Bibliotheek Amstelland? Als ze nog geen pasje hebben, kunnen ze dat gratis ophalen in de bieb en gelijk (10) boeken lenen.  De bibliotheekmedewerkers kunnen u en uw kind ook wegwijs maken in de bibliotheek en helpen met het kiezen van de juiste leesboeken. Veel leesplezier!!

 

Carnaval 2022

Ook dit jaar kon het carnaval niet doorgaan zoals we dat op de Antoniusschool gewend zijn, maar er was een goed alternatief! Er waren in verschillende klassen onderdelen uitgezet en met de hele groep draaiden we door.

Wat zagen alle kinderen er prachtig uit! Geweldig om te zien hoe trots ze op hun outfit waren.

We wensen iedereen een heel fijne vakantie toe!

Foto’s letterfeest

Letterfeest

Op dinsdagmiddag 25 januari hebben we een letterfeest gevierd in groep 3. Dit feest is gevierd omdat we (bijna) alle letters hebben geleerd. Wat een kanjers!!
We hebben een letterbingo gedaan. Wat was het spannend. Buiten hebben we een Zweeds Renspel gespeeld. We moesten allerlei letterpuzzels maken in tweetallen. Ook hebben we een echte letterpet geknutseld! Het was erg gezellig!

Tweetekenklanken

Bijna alle letters van het alfabet zijn de afgelopen maanden aan bod gekomen. Daarnaast ook de ‘lange klanken’ (aa, ee, oo, uu) en een aantal ‘tweetekenklanken’. De ‘ijsjes-ij’, de ‘o-tjes ou’, de ui, de oe…

Vorige week hadden we ineens een groot drama in de klas. Ieder kind had zich bezeerd en ik blééf maar pleisters plakken! En wat zeg je als je pijn hebt? ‘AU!!!’ En dat stond ook op deze pleisters…

Vandaag was de ‘ei-tjes ei’ aan de beurt. En hoe kun je dat beter inoefenen dan met het bakken van een EI!

AU!!!
Eitjes bakken

En nog meer eitjes bakken…

En smullen maar!
En ook thuis, bij de kinderen die in quarantaine zitten, werd er druk gekookt en gebakken! Goed gedaan allemaal!

Groep 3c

Leerkrachten

Sharon Wijsman

 

Mieke Keessen

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.