Sinterklaasfeest 2019

Aankomst Sinterklaas

Vanochtend kwam Sinterklaas op bezoek op de Antoniusschool. Met alle kinderen stonden we te wachten om te kijken hoe Sinterklaas dit jaar weer zou komen. Sinterklaas had dit keer allemaal verschillende vervoersmiddelen. Er was iets verkeerd gegaan met de cadeautjes maar gelukkig hadden ze een mooie gele pick-up zodat alle cadeautjes achterin konden!

Straks gaan we naar de zaal en mogen we optreden voor de Sint , spannend hoor !

Pieten orkest

Ons Pietenorkest is klaar !! Wat hebben jullie er ontzettend hard aan gewerkt en wat is het mooi geworden!!

 

Pietengym

Vanochtend hadden alle kinderen van groep 3 een speciale gymles in de Proosdijhal.
Veel kinderen waren ook als Pietje verkleed want we hadden “Pietengym”  Helaas is meester Menno geblesseerd maar meester Ron heeft hem prima vervangen.  M.b.v. een aantal stagiaires was de gymzaal omgetoverd tot een heel klim en klautercircuit! Bedankt allemaal!

 

Rommelpieten!

Woensdag kregen we bezoek van de Pieten. De Pieten vertelden ons dat we op donderdag onze schoen mochten zetten.

Vanochtend kwamen we op school en inderdaad er waren Pieten geweest……. en wat voor!  Dit was zeker de rommelpiet! Gelukkig kunnen jullie heel goed opruimen en was alles zo weer netjes! De Pieten hadden de schoenen in de zak gestopt en in een gedicht gaven ze ons een tip waar we konden zoeken.

We kregen chocolade euro’s , lekker hoor! Bedankt Sint en Piet en tot volgende week donderdag. Wij hebben er zin in!

 

Lezen met ouders

Vanochtend mochten we weer lezen met ouders. Jullie doen zo goed mee dat alle vaders en moeders weer graag komen om met jullie te lezen! Hier zijn wij heel blij mee. Het broertje van Sanne was er vanochtend ook bij. Hij speelde zo stil dat we niet eens door hadden dat hij er was! Knap hoor Stan! Zo kon jouw mama ons fijn helpen.

 

Knutselen voor Sint en Piet

Wat een gezellige tijd op school! Gister hebben jullie heerlijk geknutseld aan jullie Piet.  Sinterklaasmuziekje op de achtergrond en jullie waren lekker bezig. Ze worden al zo mooi! Volgende week gaan we ze afmaken, allemaal nog een instrument en ons pieten orkest is klaar! Tussendoor ook nog steeds maar nieuwe letters leren, knap hoor! Kern 4 is bijna weer klaar. We zijn trots op jullie!

 

Lezen met hulpouders

Vrijdag hebben we voor het eerst gelezen met ouders. Gelukkig hebben veel ouders zich opgegeven zodat we in kleine groepjes kunnen lezen. Jullie deden het meteen perfect. Iedereen deed goed mee en we hebben weer veel lees “kilometers “ kunnen maken! Bedankt voor jullie hulp, wij zijn er blij mee!

(meer…)

Gezelschapsspelletjes spelen met ouderen.

Vanmiddag kwamen er bijna 20 ouderen op school. Deze ouderen kwamen via de Zonnebloem om gezelschapsspelletjes met onze kinderen te spelen.  Eerst hebben ze met zijn allen koffie gedronken in de teamkamer. Grappig was dat er ook veel “oud “ouders van de Antoniusschool bij waren. Daarna zijn ze alle groepen in gegaan om de kinderen te helpen met de spelletjes. Het was heel leuk om te zien dat zowel jong als oud er van genoot! Wij vonden het erg gezellig en wat ons betreft mogen ze best nog wel een keer komen!.

Bedankt namens groep 3

Filmpje periodeafsluiting

Groep 3c

Leerkrachten

juf Jolanda Eveleens

juf Erica Hermans

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.