Alternatieve schoolreisdag

Vandaag zouden we op schoolreisje gaan. Helaas kon dat vanwege de huidige beperkingen niet doorgaan. Toch hebben we er een geweldige feestdag van gemaakt. Wat was het gezellig!

We begonnen met het โ€˜springkussenfestijnโ€™ in de Proosdijhal. Er waren wel 4 springkussens, waarvan er 1 een glijbaan en een ander een stormbaan was. Daarna waren er nog leuke opblaasspellen waar je met ballen in kon gooien en was er een voetbalveld. Een uur lang konden we helemaal los. Op de terugweg naar school lag het looptempo dan ook merkbaar lager dan op de heenweg. ๐Ÿ˜„

Nadat we op school tot rust waren gekomen met wat eten en drinken, hebben we levend memory gespeeld en konden we daarna nog heerlijk zelf spelen.

Na de lunch hadden we een circuit met gezelschapsspellen, iPads, kleuren, stoepkrijten en bouwen. 3 van de 5 onderdelen konden we kiezen. Tot slot hadden we nog een ijsje, want die hoort er tenslotte bij op schoolreisdag! Het was echt een feest!

Felicitatieknutsel voor Mirte

Zoals u eerder heeft kunnen lezen is voor de vakantie het zusje van Luka geboren. Om Luka en zijn zusje Mirte samen met hun familie te feliciteren, hebben we met de klas geknutseld aan een beschuit met muisjes.

๐ŸผHoera, Luka heeft er een zusje bij! ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ง๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘ฆโ€๐Ÿ‘ฆ

Luka heeft op 17 april er een zusje bij gekregen! Ze heet Mirte! Luka kon dat heel lang geheimhouden voor ons. In maart ontdekten we dat de mama van Luka een baby in haar buik had, maar het liefst had Luka dat tot de bevalling geheim gehouden. Zelfs op maandag in de kring kon hij nog heel goed zijn mond houden, maar toen kwam het hoge woord eruit; zusje Mirte is geboren!

Luka heeft nog een zusje, Bente, zij zit in groep 4 en een broertje Guus die nog niet op school zit. Luka is dus nu de grote broer van 3. Hij leest ze heel graag voor en leert ze van alles. Hij leert ze vooral hoe ze druk kunnen zijn, aldus Luka. Het minst leuk aan babyโ€™s vindt Luka dat ze huilen. Hij vindt wel dat zijn zusje lief is. Nou dat kunnen we ook goed zien op de foto!

๐Ÿฐ๐ŸฃPaasontbijt ๐Ÿฅš๐Ÿ“

Hallo allemaal, bij deze dan toch nog de fotoโ€™s van het Paasontbijt.


Wat een geweldige dag was het vandaag! Op woensdag hadden we onze tafel al gedekt voor een geweldig Paasontbijt. 

We waren de dag nog niet begonnen of we kregen al bezoek van de Paashaas en het Paaskuiken. Zij brachten een heerlijke chocoladelolly. Daarna hebben we eens even bekeken wat voor lekkers er allemaal te eten en te drinken was: verse croissants, bolletjes, paasbrood, beleg, fruit, koekjes, jus dโ€™orange en melk. Wat een geweldige maaltijd!๐Ÿ˜‹

Tijdens het ontbijt hebben we het Paasverhaal bekeken en beluisterd en uiteraard hebben we een eierprins kunnen aanwijzen. Senn had het hardste ei van allemaal. ๐Ÿฅš

De rest van de dag hebben we nog kunnen genieten van het ontbijt, want we kregen het niet in 1x op. Het fruit hebben we in de pauzes gegeten en de koekjes aan het eind van de dag. Zo hadden we een geweldige Paasdag op 1 april!

Want ook de grapjes van 1 april waren er de hele dag door. Wat hebben we veel gelachen vandaag. ๐Ÿธ Hier kunnen we nog heerlijk van nagenieten. Het filmpje dat meester Eric van deze gezellige ochtend gemaakt heeft, kunnen we op de website terugkijken. 

๐Ÿ“๐ŸฃWat was het een gezellige dag! ๐Ÿฐ๐Ÿฅš๐Ÿฅ

๐ŸŽ‰Een gezellig feestje! ๐Ÿต๐Ÿญ

๐Ÿฅณ Er is er eentje jarig! ๐ŸŽŠ

๐ŸŽˆ๐ŸŽˆHappy Birthday!!!๐ŸŽˆ๐ŸŽˆ

๐Ÿฅณ Verjaardag! ๐ŸŽ‰

๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰ Letterfeest ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰

Gistermiddag hebben we met het Letterfeest gevierd dat we alle letters kennen! In de periode dat we thuis waren hebben we natuurlijk alle letters al gehaald, maar op school hebben we er eerst nog een paar herhaald. Nu we zeker weten dat we de letters kennen, konden we een feestje bouwen.

Eerst hadden we een muziekles van juf Maartje en daarna hebben we onze eigen โ€˜verzinselpetโ€™ gemaakt. Daarmee kunnen we nu alle letters tot woorden maken, alle woorden tot zinnen en tot slot alle zinnen tot verhalen. Luca heeft hem thuis al opgezet met lezen. Het lezen ging daardoor een stuk beter, zei hij. ๐Ÿ˜‰

Na het maken van de pet zijn we begonnen met een feest-tekening. En tot slot hebben we nog even de polonaise gelopen! Wat zijn wij juffen trots op deze leeskanjers van groep 3a! Gefeliciteerd met het kennen van alle letters! ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰

๐ŸŽŠ Partijtje ๐Ÿฅณ

Groep 3a

Leerkrachten

Marilyn van den Heuvel

Mariรซtte Rijneveld

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.