Tutor- en duolezen

Op maandagmiddag en donderdagochtend lezen de kinderen in 2 tallen. De een doet dat samen met een leerling uit groep 7 of 8 en de ander met een kind uit de klas.

Letterfeest!

Wat een superochtend hebben wij gehad! Het Letterfeest werd gevierd, omdat we alle letters op school hebben geleerd.

We begonnen met een Zweeds renspel, waarbij we op het schoolplein naar plaatjes moesten zoeken en als we wisten wat er op het plaatje stond, dan schreven we dat op een blad. Aan het eind kon er uit elk antwoord een letter worden gehaald en dan werd dat een zin. We speelden dat spel samen met groep 3D, waardoor we ook met de kinderen uit die klas in een groepje konden.

Terug in de klas zijn we begonnen met het maken van de vertelpet van opa. Bij elke nieuwe kern van lezen vertelde opa aan Sim en Kim een verhaal bij de Letterboom. Nu de kinderen alle letters kennen, kunnen ze als ze de pet opzetten zelf van de letters woorden – zinnen – verhalen maken.

Tussendoor hebben we een verjaardag gevierd met een ‘vreselijk vieze’ traktatie (zie aparte collage), hebben we gegeten en gedronken en buiten gespeeld. Daarna dus weer verder met de pet. Elke keer ging er een groepje uit de klas om letterkoekjes te bakken. Waren we klaar met de pet, dan mochten we de Letterboom op ons Letterdiploma kleuren.

Tot slot hebben we nog letterbingo gedaan (daar zijn helaas geen foto’s van). Toen was het opruim-tijd en kregen we een zakje met koekjes mee om thuis lekker op te eten. De ouders die daarbij geholpen hebben, hartelijk bedankt!

Verjaardag!

Verjaardagsfeestje

Kerstdiner

Hier zijn dan de foto’s van het heerlijke kerstdiner!

Het ouderraad-koor kwam ons ook nog toezingen, wat was dat gezellig!

Kerstdiner

Wat hadden wij gisteravond een heerlijk en gezellig kerstdiner. En wat is er goed gegeten! Bedankt aan een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt!

Bij deze vast de groepsfoto van het kerstdiner.

De andere foto’s vragen iets meer werk, omdat ze nogal donker zijn. 🙈

Fijne feestdagen allemaal!

Feestje!🎉

Sint op school

5 december kwam Sint met veel pieten met een gave gele truck op school. De pieten hadden allerlei andere vervoersmiddelen. Doordat er chocomelk over de computer was gegaan, was er een logistiek probleem ontstaan en zijn alle vervoersmiddelen uit de kast getrokken om op de Antoniusschool te komen. Per step, loopklossen, skelter etc. kwamen de pieten op school aan. Gelukkig pasten alle cadeautjes achterin de truck.

In de klas hebben we daarna eerst even gespeeld en na het buitenspelen hadden we een groot feest met Sint en de pieten. Fenna en Paskal hebben het programmaboekje aan Sint overhandigd en Daniël had nog een brief aan Sint geschreven. Madelon en Nikki hadden fopcadeautjes voor Piet en de juffen geregeld, ze leken Malle Pietje wel. Na vele dansjes en liedjes, een optreden van de Pieten en een vliegreis van de Pieten met de juffen en meesters naar de Noordpool, kwam het feest ten einde. In de klas kregen de kinderen nog een cadeautje van de Sint.

Pietengymnastiek – fanatiek – en dat lekker op muziek!

Vandaag hadden de kinderen van de groepen 3 pietengym in de Proosdijhal.

Vele kinderen waren als heuse piet naar school gekomen en hebben in de Proosdijhal laten zien dat ze zo bij Sinterklaas zouden kunnen gaan werken!

Voorlezen door groep 8d

Vandaag kwamen kinderen van groep 8d Sinterklaasprentenboeken voorlezen. Dat was super gezellig! Er zaten hele leuke grappige verhalen bij en ook ‘super grappige’ plaatjes. Groep 8 bedankt!

Groep 3a

Leerkrachten

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.