🙈😖 Rommelpieten op school! 😫

Waar we bang voor waren, is gebeurd: de rommelpieten zijn op school geweest en we denken dat Malle Pietje er een van was. Wat een zootje! Mag je je schoen zetten en zing je een mooi liedje, dan krijg je er een bende voor terug en dan is je schoen ook nog eens nergens te vinden. Juf Mariëtte schrok zich een hoedje toen ze vanmorgen op school kwam en maakte gauw een paar foto’s, want dit gelooft anders niemand! Wat een bende kunnen die pieten maken! Ze hadden ook nog eens gezellig zitten spelen, maar opruimen, ho maar!

Gelukkig liet groep 3a zich niet kennen en begon meteen ijverig op te ruimen. Er kwamen zelfs stukken houtskool te voorschijn! We vonden een briefje met een liedje, maar dat bleek uiteindelijk een raadsel te zijn. Met dat raadseltje vonden we ons cadeautje, een grote chocolade munt.

We hebben ook een heuse brief van Sinterklaas gekregen. Met dat goed luisteren naar de juffen komt het wel goed, want zoals Sinterklaas al opmerkte: groep 3a heeft lieve kinderen en werkt al heel hard! Ze hebben zoals Sint vroeg de juf heel goed geholpen met opruimen. De klas zag er na een korte tijd weer spik en span uit! Toppertjes!

Strooipieten op bezoek!

Vandaag kwamen de strooipieten op bezoek. Dat was gezellig! Ze vonden ons supermooi schrijven! Ook hebben we even gedanst met de pieten. De pieten vertelden ons dat we morgen onze schoen mogen zetten! Dat is superleuk!

🌈 Feestje!🦄

Nationaal opera en ballet 1-video’s

Nationaal opera en ballet 1-foto’s

Omdat we in deze Coronatijd niet naar Amsterdam konden voor het Nationaal opera en ballet, kwamen er gastdocenten naar de Antoniusschool. Voor vandaag betekende dat een balletles. Morgen staat er opera en een voorstelling van alle groepen 3 tm 5 op het programma.

Hieronder een fotoimpressie van de balletlessen. Video’s staan in een aparte blog.

🥳 Er is er eentje jarig! ⚽️

Sparen bij het Boekenspaarplan

De kinderen die lid zijn van het Boekenspaarplan, hebben 1x in de week de gelegenheid geld te sparen voor een boek. De ene week sparen de kinderen bij de klas. Dan komt er een ouder van het Boekenspaarplan naar de klas (op de zwemdagen) en dan leveren de kinderen het geld in. Dat wordt netjes genoteerd in een computersysteem. De andere week gaan de kinderen naar de teamkamer, waar ze ook kunnen kijken naar nieuwe boeken die ze in de toekomst willen gaan sparen. Soms moeten wij als juffen dan de kinderen gaan halen, omdat ze heeel enthousiast lang bij de boeken blijven kijken. 😉 Een betere boekpromotie is er eigenlijk niet. De boeken verkopen zichzelf. Hieronder ziet u hoe dat er dan aantoe gaat.

Welke letters kennen we nu al?

We hebben bijna kern 3 afgerond. Wat kennen we al een boel letters! Wilt u ook weten welke letters we al kennen? Op deze, ondertussen alweer verouderde, foto staan ze bovenaan het planbord, want deze week komen daar nog de letters z, ij en h bij.

Muziekles juf Maartje

🚲🥳 Hiep Hiep Hoera!

Groep 3a

Leerkrachten

Marilyn van den Heuvel

Mariëtte Rijneveld

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.