Home » Geen categorie » Pizza’s bakken

Pizza’s bakken

In de klas zijn we bezig met de pizzeria. Wie werken er in de pizzeria en gebeurd daar allemaal? De pizzabakker maakt de pizza’s en de ober brengt dit naar de tafel. Zouden de gasten ook een beroep hebben?

Vandaag mochten de kinderen een echte pizza in de klas maken. In de kring werden eerst de ingrediënten voor op de pizza gesneden. Daarna mochten de kinderen in groepjes een schort om, handen wassen en hun eigen pizza beleggen. Daarna gingen de pizza’s in de oven. Wat rook dat lekker! De andere juffen kwamen al nieuwsgierig kijken.

En als afsluiter mocht iedereen zijn eigen pizza opeten. Dat was smullen!

Ook kwamen er twee mannen met een oranje werkjassen op het schoolplein. Wat zouden zij voor werk doen? Waren het bouwvakkers, of juist tuinmannen? we zijn nieuwsgierig een kijkje gaan nemen. Het bleken putjesscheppers te zijn die de putten weer leeg kwamen maken. Ze zaten vol met prut, snoeppapiertjes en lollystokjes. De kinderen hadden er ook een muntje in zien liggen, maar dat was nu weg. Alle viezigheid werd in emmers gedaan en daarna bij de grote wagen opgezogen. We hebben de putjesscheppers beloond met een applaus, want we vonden het heel leuk om te zien. Al stonk het wel een beetje.😉

Leerkrachten

Jacqueline Brockhoff

Lenneke Commandeur

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.