Jaarfeesten groep 2

Woensdag heeft groep 2 het jaarfeest gehad. We hebben met alle groepen 2 gezongen over de heksen die een vreemd soepje maken. Daarna mochten we springen op het springkussen, op speurtocht door de wijk, spelletjes spelen in de klas en naar een heuse goochelshow. We eindigden de dag met patatjes.

Hokus pokus

Sportdag

Wat hebben we een geweldige sportdag gehad met elkaar. De kinderen vonden het een super leuke dag en hebben heel goed hun best gedaan met sporten!

Hokus Pokus

We zijn begonnen met het thema voor het Jaarfeest….Hokus Pokus. Er wordt inmiddels druk getoverd en gegoocheld in groep 1/2F. Ook vliegen er heksen en tovenaars door de klas. Er wordt een heerlijk soepje gebrouwen van spinnen en ogen…..brrrrr. En……we knutselen mooie heksen.

Bijen en….een baby!

De bijen zoemen door de klas. Ze zijn prachtig geworden. We hebben honing geproefd en zijn buiten op zoek gegaan naar mieren, torretjes en lieveheersbeestjes. De kinderen zijn er druk mee. En……….Bente heeft een zusje gekregen! Ze heet Mirte en is superlief! Gefeliciteerd!

Juffenfeest

Wat was het een feest vandaag! De kinderen mochten verkleed naar school en hadden er veel zin in! Beide juffen werden verrast met een prachtige bos bloemen en een mooie vaas. Ontzettend bedankt allemaal! We zijn er erg blij mee.

Na deze fleurige verrassing hebben we in de kring liedjes gezongen en stoelendans gedaan. Daarna was het tijd voor een circuit met sjoelen, spijker poepen, de foto’s van de juffen feestelijk versieren, een spelletje, torens bouwen, ballon versieren en wat lekkers eten en drinken.

We hebben nog een filmpje over ‘verjaardag’ gekeken en lekker buiten gespeeld. Toen was de dag alweer om.

Paasontbijt

Pasen

Nieuwe bewoners

We hebben sinds vandaag wandelende takken in de klas! Vanmorgen hebben we ze bekeken, geleerd dat ze uit een eitje komen en blaadjes eten. En wie het durfde mocht een wandelende tak over zijn hand laten lopen. De komende weken gaan we goed zorgen voor deze kriebelbeestjes!

Kriebelbeestjes

Woensdag zijn we gestart met het nieuwe thema ‘kriebelbeestjes’. Het thema werd geopend met een waar insectenhotel op het schoolplein. De kinderburgermeester, Meester Eric en de wethouder van onderwijs kwamen voor deze leuke opening.

Donderdag ging het raadsel van de week over het lieveheersbeestje. De kinderen hebben geleerd dat een lieveheersbeestje dekschilden heeft, dat de vleugels daaronder verstopt zitten. Ze weten nu dat de stippen niet betekenen hoe oud een lieveheersbeestje is, maar bij welke familie hij hoort. En de gele vloeistof ‘plas’ die ze soms hebben, is geen plas maar bloed! Dit smaakt heel vies voor de vogels, zodat de vogels de lieveheersbeestjes weer uitspugen.

De kinderen van groep 1 hebben lieveheersbeestjes geknutseld. Hoe vouw je een cirkel dubbel. En zorg ervoor dat er op beide dekschilden evenveel stippen zitten.

Groep 2 heeft op de letter M allemaal mieren getekend. Het werden heuse mierennesten.

Vrijdag hebben we in de kring verschillende kriebelbeestjes vergeleken. Wat hebben ze hetzelfde en wat is er verschillend?

Dezelfde kriebelbeestjes zitten nu in een van de mandjes om na te maken. Hieronder een foto van het resultaat.

Groep 1/2f

Leerkrachten

Jacqueline Brockhoff

Lenneke Commandeur

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.