Sportdag

Moeilijk oplosbare zaken

We hadden afgelopen week visite van het Ministerie van moeilijk oplosbare zaken. Daar was een zaak binnen gekomen van een familie die ‘s morgens opeens wakker was geworden op het plafond. Hoe moesten zij nu leven en had de klas hier een oplossing voor?

We kregen wat foto’s van de familie te zien op verschillende plaatsen in hun huis. Daarna mochten we ervaren hoe het is om op z’n kop te leven door in de spiegel te kijken en rond te lopen. In de kring hebben we allerlei oplossingen bedacht. Deze oplossingen gingen we tekenen, op z’n kop onder de tafels. De kinderen mochten al hun oplossingen in de kring presenteren.

Er was zoal bedacht om het speelkleed aan het plafond te plakken met plakband. Of zuignappen aan je voeten maken, zodat je weer op de grond kon lopen. En het bad werd aan het plafond gemetseld met een deurtje, zodat het water er niet uit zou vallen…

Pasen

Wat een feest was het weer. De dag begonnen een paashaas en kuiken op het schoolplein. De kinderen konden niet wachten om er naartoe te gaan. Gelukkig kwam het kuiken later in de klas met een lekkere paasverrassing.

Toen iedereen rustig in de kring zat konden we starten. We mochten in alle kleuterklassen eieren zoeken. Eerst alleen onze eigen eieren, daarna ook de eieren van de andere klassen.

Nadat we alle eieren hadden gevonden kon de strijd beginnen. Rikke tikke tik, jij en ik, eitje groot en eitje klein. Wie zal nu de eierkoning zijn? De winnaar van onze klas werd Bente. Zij had het sterkste ei. Zij mocht daarna op het schoolplein tegen de andere. Eierprinsen en prinsessen. Kaya uit groep 1/2B werd de eierkoning van alle kleuters

Boerderij bezoek

Vorige week zijn we met de klas naar boerderij ‘Boerenvreugd’ in Aalsmeer geweest. Daar hebben de kinderen allerlei opdrachten gedaan. Wat ruik je overal, wat hoor je voor geluiden, hoe voelen de verschillende vachten, welke soorten poep kom je tegen en van wie zijn de verschillende sporen. We hadden prachtig weer, dus er is ook lekker in de speeltuin gespeeld.

Nog een stukje boerderij en alvast wat paaswerkjes.

Sneeuw en kuikens

Schouwburg Amstelveen

Dinsdag zijn we met de klas naar de schouwburg in Amstelveen geweest. Daar hadden we een dansles in de balletzaal. Op school hadden we al meerdere lessen gedaan als voorbereiding hierop. De muziekjes en dansjes hiervan kwamen weer terug in de dansles. De kinderen hebben genoten!

De Boerderij

De zon schijnt!

We hebben buiten gespeeld met de zon en schaduw. Zet een dier op het papier. Zorg dat je aan de goede kant gaat zitten, anders heb je last van je eigen schaduw. En teken daarna de schaduw van het dier op het papier.

Vanaf volgende week gaan we het hebben over de boerderij. De kinderen mogen spullen voor de boerderij hoek meenemen.

Carnaval

Vandaag zaten we niet op de Antoniusschool, maar op de Pretfabriek. We hebben in de klas een modeshow gehouden in alle prachtige outfits te bewonderen. Daarna gingen we in een circuit aan de slag met kleuren, knutselen, bouwen, spelletjes, film kijken, gymmen en bingo. Iedereen had prijs en de prins en prinses carnaval kwamen nog wat lekkers brengen.

Kortom, een groot feest! Nu lekker genieten van de vakantie.

Groep 1/2f

Leerkrachten

Jacqueline Brockhoff

Lenneke Commandeur

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.