Herfstwandeling

Vanmiddag hebben we een herfstwandeling gemaakt. Kabouter Vader Langbaard had deze voor ons uitgezet. We moesten steeds foto’s zoeken en kijken waar Vader Langbaard naartoe ging.

Onderweg kwamen we bij ‘de berg’. Daar hebben we gespeeld (sorry voor de vieze kleren) en allerlei opdrachten gedaan. Van takjes een figuur gemaakt. Drie verschillende kleuren blaadjes gezocht en daarna gekeken van welke boom ze zouden zijn. En we vonden een echte paddenstoel!

Helaas was de juf vergeten om foto’s te maken. Hier is nog wel een foto van Vader Langbaard die de weg wijst.

We werken over de herfst

Periode afsluiting

We hebben op het podium ons lied voor de periode afsluiting gezongen. ‘Een aapje in de slagroom’. Het was spannend om te doen, maar wat hebben ze het goed gedaan!

We hebben ook gekeken naar het lied over de kleuren van groep 1/2G. Groep 3 had een lied over alle woorden die ze leren lezen. En groep 4 lied het alfabet aan ons horen.

Tussendoor hadden Co en Rona een gedicht over de spin Sebastiaan. Het was een knusse periode afsluiting en we hebben ervan genoten!

Ridders en jonkvrouwen….

Het is Kinderboekenweek!

Het thema dit jaar is En toen………..We zijn de Kinderboekenweek gestart met een opening op het kleuterplein. Juf Anouk vond op de zolder bij haar oma een oude kist. Het was reuze spannend om de kist te openen, maar gelukkig durfde Floris van 1/2d dit. En weet je wat er allemaal in de kist zat? Een zwaard…een geldkist…..een boek over kastelen en ridders……een ridderpak en een hele mooie jonkvrouwen jurk……we gaan dus over ridders,kastelen en jonkvrouwen werken. Superleuk!

We mochten ook een kijkje nemen met z’n allen bij het Boekensparen. Wat een leuke boeken hebben ze daar!

We zijn die dag ook begonnen met het maken van een kasteel, een ridder of een jonkvrouw. Later meer werkjes

Een blik in de klas

Een keer wat bewegende beelden zijn ook leuk om te zien. In het filmpje is te zien wat de kinderen zoal doen tijdens het werken in de klas.

Knappe kinderen!

De Leeuw is los…

We zijn supergoed aan het werk in 1/2 F. Knippen, plakken, schilderen en knutselen….en….we hebben een dieren tuin in de klas! Je kunt een toegangskaartje kopen en dan mag je bij de dieren. De dierenoppasser let goed op de dieren, en de meneer of mevrouw bij de kassa moet op het geld letten en goed geld terug geven.

Groep 1 heeft een leeuw geschilderd en het hoofd en de billen van een dier goed bij elkaar gezocht. Groep 2 heeft een papegaai, olifant, flamingo of een krokodil geknutseld, en zij hebben ieder een dier in een kooi geplakt. Ook heeft gr 2 een aap gevouwen. Goed gewerkt, kanjers!

We zijn weer begonnen!

Het schooljaar is weer van start gegaan en wat is het leuk om elkaar weer te zien. We hebben dit schooljaar de dierentuinklas. Hieronder een impressie van de eerste week

Groep 1/2f

Groep 1/2f

Leerkrachten

Jacqueline Brockhoff

Lenneke Commandeur

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.