Juffenfeest

Wat was het een feest vandaag! De kinderen mochten verkleed naar school en hadden er veel zin in! Beide juffen werden verrast met een prachtige bos bloemen en een mooie vaas. Ontzettend bedankt allemaal! We zijn er erg blij mee.

Na deze fleurige verrassing hebben we in de kring liedjes gezongen en stoelendans gedaan. Daarna was het tijd voor een circuit met sjoelen, spijker poepen, de foto’s van de juffen feestelijk versieren, een spelletje, torens bouwen, ballon versieren en wat lekkers eten en drinken.

We hebben nog een filmpje over ‘verjaardag’ gekeken en lekker buiten gespeeld. Toen was de dag alweer om.

Paasontbijt

Pasen

Nieuwe bewoners

We hebben sinds vandaag wandelende takken in de klas! Vanmorgen hebben we ze bekeken, geleerd dat ze uit een eitje komen en blaadjes eten. En wie het durfde mocht een wandelende tak over zijn hand laten lopen. De komende weken gaan we goed zorgen voor deze kriebelbeestjes!

Kriebelbeestjes

Woensdag zijn we gestart met het nieuwe thema ‘kriebelbeestjes’. Het thema werd geopend met een waar insectenhotel op het schoolplein. De kinderburgermeester, Meester Eric en de wethouder van onderwijs kwamen voor deze leuke opening.

Donderdag ging het raadsel van de week over het lieveheersbeestje. De kinderen hebben geleerd dat een lieveheersbeestje dekschilden heeft, dat de vleugels daaronder verstopt zitten. Ze weten nu dat de stippen niet betekenen hoe oud een lieveheersbeestje is, maar bij welke familie hij hoort. En de gele vloeistof ‘plas’ die ze soms hebben, is geen plas maar bloed! Dit smaakt heel vies voor de vogels, zodat de vogels de lieveheersbeestjes weer uitspugen.

De kinderen van groep 1 hebben lieveheersbeestjes geknutseld. Hoe vouw je een cirkel dubbel. En zorg ervoor dat er op beide dekschilden evenveel stippen zitten.

Groep 2 heeft op de letter M allemaal mieren getekend. Het werden heuse mierennesten.

Vrijdag hebben we in de kring verschillende kriebelbeestjes vergeleken. Wat hebben ze hetzelfde en wat is er verschillend?

Dezelfde kriebelbeestjes zitten nu in een van de mandjes om na te maken. Hieronder een foto van het resultaat.

Bouwen en gereedschap

Vandaag hebben we de gereedschapskoffer van meneer Fred, onze klusjesman, bekeken. Er zat van alles in. Een waterpas, schroevendraaiers, een waterpomptang, een hamer…

Groep 1 heeft hun eigen gereedschapskoffer geknutseld vandaag. Ze hangen in de klas.

We hebben nu ook een ‘bouwmandje’ in de klas. Hierin zitten suikerklontjes, klei, stokjes en stukjes dak. De kinderen kunnen nu hun eigen huisjes en muren metselen.

We bouwen verder…

Thema “ bouwen”

De komende 3 weken werken we in de klas met het thema “ bouwen”. Waar denk je aan bij bouwen….wat is een gebouw….wat heb je allemaal nodig om te kunnen bouwen…welk gereedschap…wat voor soort auto’s….. Wat weten de kinderen er al veel van! Heel erg knap! We hebben leren metselen, we meten, we slaan spijkers met koppen, we schroeven met schroevendraaiers en kruiskop schroevendraaiers….en de kinderen genieten!

Aan de slag

Motoriek circuit
Groep 2

Sneeuwpret

Heerlijk weer naar school en dan nog wel met heel veel sneeuw op het plein! Het zonnetje erbij…..heerlijk🌞🌞. De sneeuw zorgt voor veel plezier!

Groep 1/2f

Leerkrachten

Jacqueline Brockhoff

Lenneke Commandeur

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.