Kastelen, periode afsluiting en speelgoeddag

De laatste week voor de vakantie zijn we nog lekker druk geweest. Geïnspireerd door het thema ‘en toen’ werden er met allerlei materialen kastelen gebouwd.

We zijn hard aan de slag gegaan met het oriënteren en verkennen van meten. Wat is lang, wat is kort en wat is even lang zijn vragen die voorbij kwamen. We hebben de slangen gebruikt om alle meet-termen te bespreken.

De kopjes goed tegen elkaar, en meten maar!

Ook vond de periodeafsluiting plaats afgelopen donderdag, niet in de proosdijhal met z’n allen, maar corona-proof in de gymzaal. In de klas hadden wij al veel met elkaar geoefenden wij hoorden dat de kinderen thuis ook regelmatig het liedje ter gehore brachten. Op het podium was het spannend en waren er heel veel lampen, maar wat zijn wij trots! Ze deden het super goed, kijk het filmpje maar, dan kunnen jullie het allemaal zien!

De laatste dag voor de vakantie: speelgoeddag. Iedereen had iets mee, van actiefiguren tot gezelschapsspellen, heel leuk.

En nu genieten van een heerlijke vakantie. Tot volgende week allemaal!

Opening Kinderboekenweek


De Kinderboekenweek met het thema ‘En toen’ is geopend!

Woensdag had juf Anouk een kist gevonden bij haar oma op zolder. In die kist zaten allemaal oude spullen zoals een kistje met munten, een jurk van een jonkvrouw, een zwaard en een schild. In de klas hebben we een woordweb gemaakt over vroeger en kastelen

In de klas zijn de kinderen begonnen met bouwen en knutselen van kastelen. Ook zijn er al veel kinderen ridder en jonkvrouw geweest in de huishoek.

Bij het boekensparen lagen al stapels boeken klaar om bekeken te worden. In de klas lezen we nu voor uit prentenboeken die gaan over vroeger, bijvoorbeeld ridders en draken.

Een kijkje in de klas

Welkom in de jungleklas

We zijn weer begonnen! De kinderen zijn blij om hun vriendjes en vriendinnetjes weer te zien en we hebben ook weer nieuwe kinderen mogen verwelkomen.

De kinderen hebben verteld wat zij in de zomervakantie deden en hebben daar prachtige tekeningen bij gemaakt.

Groep 1-2d is aangekleed als jungleklas en daar horen natuurlijk verjaardagsmutsen bij met dieren uit de jungle. De kinderen hebben hard hun best gedaan om te kleuren, te prikken en te knippen! Ook de toekans van groep 1 zijn leuk geworden. Spelen en werken wordt veel afgewisseld.

We hebben al leeuwen, krokodillen, apen en zelfs slangen gemaakt. Wat een harde werkers!

De openingsviering in de kerk vonden de kinderen reuze interessant, kijk maar naar de foto. Van tevoren hebben we liedjes geleerd die ze nog dagelijks zingen, waarschijnlijk ook thuis.

Het thema van de openingsviering was ‘op weg met elkaar’. Samen met de kinderen hebben we nagedacht hoe wij dit schooljaar met elkaar op weg willen en zijn tot de volgende zin gekomen: dit schooljaar gaan wij op weg met elkaar naar een leerzaam en gezellig jaar.

Groetjes juf Eri-cha en juf Jitte

Groep 1/2d

Groep 1/2d

Leerkrachten

Eri-cha Wong-chung

Jitte Buchner

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.