Minister van moeilijk oplosbare zaken

Afgelopen week was minister Lisa er, zij werkt bij het ministerie van moeilijk oplosbare zaken. De familie ‘Pokezpo’ heeft een probleem gemaild naar de minister. Zij werden wakker en de hele familie leefde ‘opzekop’. Daardoor konden ze niet meer in bad, niet meer koken of spelen. De minister was gevraagd om een oplossing te bedenken en zij vroeg de kinderen om haar te helpen. Door in een spiegel naar het plafond te kijken, konden de kinderen ervaren hoe het is om over het plafond te lopen. Met z’n allen hebben de kinderen daarna oplossingen bedacht en ook getekend, opzekop. Er werden grijphanden getekend, ladders en hengels of zuignappen aan de voeten zodat ze weer op de grond konden lopen

Foto’s van de familie Kopezpo en kijken hoe het is als je aan het plafond vastzit.
Opzekop tekenen blijkt toch helemaal niet zo makkelijk te zijn.
Laten zien en vertellen wat je gemaakt hebt.

En ineens was de minister nog een keer bij ons in de klas. De familie was erg blij met de oplossingen die de kinderen hadden bedacht dus ze vroeg nogmaals hulp aan onze klas. Hoe moest deze familie nu naar buiten? Want dan gingen ze meteen tot aan de wolken. De kinderen mochten met allerlei materialen iets maken voor de familie Pokezpo. Iedereen ging hard aan de slag, er werden veel uitvindingen gemaakt en de kinderen hebben heel knap samengewerkt. De uitvindingen werden in het kunstmuseum tentoongesteld en mochten aan het eind van de dag mee naar huis.

Hard aan de slag met elkaar
Trots op wat er gemaakt is!

Als er ooit nog een probleem is, komt minister Lisa vast keer terug.

Boederijbezoek

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver; we gingen op uitje naar de kinderboerderij. De vorige keer regende het te hard en hebben we alles op het laatste moment afgezegd, maar vandaag was het perfect weer. Bedankt voor de flexibiliteit ouders! Dankzij de stuurkunsten van verschillende vaders en moeders kwamen we met z’n allen bij de kinderboerderij aan. In groepjes is iedereen de dieren gaan bekijken, horen ruiken en voelen. Ook gingen sommige groepjes op zoek naar de poep van de dieren, dat was best een beetje vies. Vervolgens was het tijd om te drinken en een fruitje te eten en daarna mocht iedereen nog lekker spelen in de speeltuin en de zandbak. Op het laatste moment kregen alle kinderen nog een ijsje, zo leuk! Hierbij nog wat sfeerbeelden.

Wat voor poep ligt daar?
Sommige kinderen vinden de geitjes nog een beetje spannend
Anderen niet
Met z’n tweeën het hok in om konijnen te aaien
En er werd nog meer geaaid
Geiten tellen op het grasveld
Kijken bij de bijen
Even pauze
Ach, het is een soort van feest dus eten en drinken op de wip
Of de andere wip
Maar op de trap kan ook
Er werd aan alle kanten samengewerkt
Om het water rond te krijgen
Zodat iedereen plezier had
Tot slot nog een ijsje krijgen!
Lekker smikkelen en terugdenken aan een geweldige ochtend.

Muziekvoorstelling

Vandaag zijn we door een aantal lieve ouders naar Amstelveen gebracht. Daar kregen we een les in de balletstudio. We gingen dansen op het ritme van de muziek en deden de bewegingen na die bij het sprookje Roodkapje horen. Het was super leuk!

Carnaval


Bibliotheek op bezoek

Vandaag kwam er een juf op school die in de bibliotheek werkt. Zij heeft een boek voorgelezen over Koen het konijn, die een beetje een boefje was. Hij ging boeken stelen omdat hij zó graag wilde lezen. De boeken gaf hij wortel-punten om te onthouden welke hij leuk vond. Gelukkig bedachten ze een oplossing zodat hij niet meer hoefde te stelen; Koen werd lid van de bibliotheek en zo kwam alles goed. In de kring kregen alle kinderen een boek van de juf van de bibliotheek om door te bladeren en daarna aan de andere kinderen te vertellen waar het over ging. Vervolgens mocht iedereen een wortel-punt geven aan het boek die zij graag wilden lezen. Uiteindelijk kreeg het boek over de dinosaurussen de meeste punten en die mogen wij lenen van de bibliotheek. Het was een super leuke les! Hopelijk zien de kinderen de bibliotheek ook een keer van de binnenkant.

De juf leest voor over Koen het konijn die houdt van boeken
Allemaal even bladeren door je boek
Als je wat vertelt over je boek laat je de kaft zien aan de andere kinderen
Wortel-punten geven
En nog meer
En nog meer

Het boek van de dinosaurussen kreeg de meeste punten

Thema vriendjes

Afgelopen week zijn wij met een nieuw thema gestart: vriendjes. We hebben gepraat over vriendjes, geknutseld en natuurlijk veel gespeeld met vriendjes. Bij dit thema staat de letter v centraal. We hebben heel veel woordjes bedacht en er hebben al een aantal kinderen iets meegenomen voor de lettertas, wat dacht je van een vork, een vlinder, verf en een veter. Helaas past jayvi er niet in, maar een foto van hem wel! De v is best lastig want hij klinkt bijna hetzelfde als de f en soms ook als de w..

Iedere week hebben we ook een cijfer van de week. We zijn vooral bezig met de manier waarop we dit cijfer moeten schrijven. Laat maar is aan papa en/of mama zien hoe de 0 geschreven moet worden, want die hebben we deze week geoefend. We beginnen bovenaan en aan het einde hoor je … Komende week is getal 1 aan de beurt.

Het Sinterklaasfeest

Sinterklaas kwam vandaag bij ons op school. De kinderen waren mooi verkleed. Wij kregen zelfs een cadeautje.

Dank u wel Sinterklaas!

Sinterklaas

Afgelopen woensdag kwamen de pieten langs met pepernoten en om ons te vertellen dat de kinderen op donderdag hun schoen mee mochten nemen. Op donderdag gingen we de schoenen zetten en natuurlijk zongen we mooi voor Sinterklaas en zijn pieten. Vandaag was het dan zo ver. Alle schoenen waren verstopt en de pieten hadden in onze klas gespeeld. Gelukkig hebben de kinderen goed geholpen met opruimen. Hier de foto’s van afgelopen week

Pietengym

Afgelopen woensdag hebben de kinderen hun pietendiploma gehaald. De kinderen moesten pakjes door de schoorsteen gooien, lopen over de daken en door de verschillende schoorstenen klimmen.

Groep 1/2d

Leerkrachten

Eri-cha Wong-chung

Jitte Buchner

 

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.