Sportdag

Ook de sportdag dit jaar was anders dan andere jaren. In plaats van naar RKDES met z’n allen, zijn we in de school gebleven. Door het weer hebben we bijna alles naar binnen verplaatst maar ook dat maakte de dag niet minder leuk. Kijk hieronder maar hoeveel sportiefplezier wij hebben gehad!

 

Een leuk tikspel buiten.

gymmen in de grote gymzaal

De gymzalen beneden vol met spelletjes en een springkussen!

hocus pocus pas, ik wou dat …

Het nieuwe thema is hocus pocus. We hebben al een paar toverspreuken gedaan, er is een echte zandketel en de knutselwerkjes kunnen niet ontbreken.

Wat hoort er allemaal bij het thema?

Groep 2 heeft de plaatjes gekleurd van de ingrediënten van de heksensoep. Die heksen stoppen maar gekke dingen in hun soep..

Groep 1 heeft heksen gemaakt. De jurk vouwen in 16 vierkantjes, een muts vouwen, haren en handen knippen en niet te vergeten.. Een bezemsteel!

Ook de zwarte kat van de heks mocht niet ontbreken op ons bord.

Volgende week maken we weer nieuwe werkjes, gaan we proefjes doen en andere activiteiten rondom het thema hocus pocus.

Juffendag 2021

Het was een groot feest afgelopen vrijdag! Van alle kinderen hebben wij hele lieve cadeautjes gekregen, nogmaals bedankt hiervoor. Als bedankje hebben de kinderen van ons een wafel gekregen en die mochten zij versieren met allerlei lekkere dingen. Daar werd goed van gesmikkeld. Bij een feestje horen ook spelletjes zoals stoelendans, sjoelen, blikwerpen en nog veel meer. Het was een geweldige dag voor iedereen.

Kriebelbeestjes

We zijn begonnen met het thema Kriebelbeestjes. Elke dag leren, kijken, ontdekken, spelen, knutselen en verwonderen we ons over de kriebelbeestjes.

We zoeken mieren
Wij kijken naar hun holletjes
We pakken heel voorzichtig lieveheersbeestjes en bekijken ze.
We voelen hoe het is als ze over je hand lopen
En toen stond er opeens een bak met wandelende takken in de klas.
We luisteren wat de takken eten en hoe ze leven.
We mochten ze aanraken
Wat zijn wandelende takken toch leuke beestjes.
Floris kwam met een hele leuke verassing naar school.
Ra ra ra welk dier zit hier verstopt?
Een heel groot kriebelbeestje, een hamster. Tjee de hamster mocht een ochtend bij ons in de klas. De kinderen vonden het geweldig. Ze wilde van alles weten en Floris wist de vragen goed te beantwoorden.

paasontbijt

Met een klein beetje vertraging nog wat plaatjes en bewegend beeld van het paasontbijt op school. Dankzij de ouderraad was er voor ieder kindje een croissant, broodje en wat fruit. Ook de paasstol mocht niet ontbreken. Als verrassing kwamen de paashaas en het kuiken nog langs met iets lekkers van chocola, heerlijk! Tijdens het ontbijten hebben we geluisterd naar het paasverhaal en nu weten we dat we Pasen niet vieren omdat de paashaas jarig is.

Iets lekkers halen bij de paashaas is best spannend.

 

Daarna genieten van een croissant.

met melk, sinaasappelsap of water.

en voor wie wil ook nog een bolletje met lekker beleg.

 

Luisteren naar het paasverhaal en een mooie placemat kleuren na het ontbijt.

Oeps! Sommige kinderen blijken na het eitje tik toch een zachtgekookt ei te hebben.

Eerst met zijn allen eitje tik

Daarna de winnaars tegen elkaar.

En als laatst werd duidelijk wie de eierkoning en eierkoningin van dit jaar waren.

 

Dinsdagochtend inloop

Vanmorgen zijn wij begonnen met de inloop. Op elke tafelgroep ligt een activiteit om de fijne motoriek verder te ontwikkelen. Het zijn activiteiten die met Pasen te maken hebben. Alle kinderen komen bij alle onderdelen aan de beurt. De kids hebben hard gewerkt en het resultaat is prachtig!

Groep 1 heeft de paashaas gevouwen.

Werken en spelen

Wat een geweldig weer is het afgelopen week geweest; sneeuw, kou, ijs en veel zon! Naast het buitenspelen zijn we ook weer aan het werk geweest. Alle kinderen hebben een prachtige wintertekening gemaakt, groep 1 heeft de smeltende sneeuwpop in de goede volgorde geplakt, groep 2 de sneeuwpop waar steeds iets bij kwam en groep 2 heeft ook een staafdiagram ingevuld en gekleurd. Groep 1 heeft ook het patroon van de sjaals getekend. Zo knap van iedereen! Buiten hebben we nog een paar winterse plaatjes geschoten.

We zijn er weer!

We mogen weer naar school en wat zijn we blij. Blij om elkaar te zien en blij om met elkaar te spelen. Wat een pret er ligt ook nog eens sneeuw. We hebben al hard gewerkt deze twee dagen. Gewerkt met ontwikkelingsmateriaal en een mooie sneeuwtekening gemaakt. We spelen in de hoeken en natuurlijk met de sneeuw. Wat een leuke start van deze week.

Grej of the day antwoord

Rarara… ik hou van zwemmen, het liefst met mijn hele familie. Heb jij al een idee wat het antwoord zou kunnen zijn? Juf Marlous vertelt welk antwoord goed is samen met heel veel weetjes.

https://youtu.be/g5BWbMkYxVo

Dit filmpje van schooltv kun je ook nog kijken als je het leuk vindt.

https://schooltv.nl/video/de-eend-onze-bekendste-waggelende-vogel/#q=wilde%20eenden

Thuiswerken week 4

Al vier weken werken jullie keihard thuis. Als het goed is wordt komende week de laatste week van het thuiswerken, daarna mogen we weer naar school! Nog één weekje knallen thuis aan de bingokaart of het werkboekje. Vergeet de lessen van juf Maartje niet en maandag is Antonius in beweging live om 13.00 uur.

Hierbij de prachtige foto’s van afgelopen week. Onder de foto’s staan ook nog filmpjes van Mitch en Alexa.

Tot hopelijk heel snel!

Mitch heeft een slinger gemaakt van de sjaals die bijna net zo lang was als de woonkamer!

Alexa probeerde met de föhn haar diertje te bevrijden uit het ijs, maar het lijkt wel een magische truc.

 

Groep 1/2d

Leerkrachten

Eri-cha Wong-chung

Jitte Buchner

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.