Politie in de klas

Vandaag is de politie bij ons op school gekomen. We mochten bij de politieauto kijken en er zelfs in zitten! Ook kwam de politieagent in de klas om te vertellen over zijn werk. Hieronder een korte impressie.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Carnaval

Vandaag hebben wij met z’n allen Carnaval gevierd op school. Wat was het een feest! Alle kinderen kwamen ’s ochtends mooi verkleed op school. Nadat buiten het Carnavalsfeest was geopend hebben de kinderen in alle kleuterklassen leuke spelletjes kunnen doen. Foto’s van deze geslaagde feestdag vindt u hieronder.

Deze diashow vereist JavaScript.

Afsluiting thema pluk

De afgelopen weken hebben wij gewerkt rondom het thema Pluk van de Petteflet.

Gisteren hebben wij samen met groep 1/2 a dit thema afgesloten. In de ochtend hebben wij allerlei pluk spelletjes gedaan. En in de middag hebben wij de film gekeken, met chips patatjes, net zoals bij de Stampertjes!

Hieronder een filmpje van deze gezellige dag.

http://rkantonius.nl/groep1-2c/wp-content/uploads/sites/27/2018/02/medium-1.mov

Het concertgebouw

Afgelopen weken hebben wij in de klas heel veel liedjes gezongen van Annie M.G. Schmidt. En maandag was het dan eindelijk zover … wij gingen met z’n allen naar het concertgebouw!
Hieronder een kleine impressie.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Kerstknutselen

Vrijdag hebben wij in de klas geknutseld voor kerst. Een aantal moeders, vaders en oma’s kwamen ons hierbij helpen. De kinderen hebben hard gewerkt en de klas ziet er al helemaal gezellig uit. De ouders/oma’s die ons hierbij hebben geholpen, hartstikke bedankt!

Schoenzetten en rommelpiet

Pepernoten bakken

Vandaag hebben wij heerlijke pepernoten gemaakt in de klas. Hieronder in het filmpje een korte impressie.

http://rkantonius.nl/groep1-2c/wp-content/uploads/sites/27/2017/11/medium.mov

Pietengym

Gisteren zijn we al even gaan oefenen in de pietengymzaal. Er stond van alles klaar. Een stoomboot, de kinderen konden pakjes bezorgen, over de daken lopen, pietenkunstjes doen en met Amerigo lopen. Nadat we geoefend hadden konden we vandaag voor het pietendiploma gymmen! De kinderen deden het erg goed en we hebben allemaal ons diploma gehaald!

Pietenochtend

Appelmoes maken

Vandaag hebben wij in de klas appelmoes gemaakt. Eerst hebben we in de kring gekeken wat we allemaal nodig hebben om appelmoes te maken. Vervolgens hebben wij de appels in stukjes gesneden. Hierna moesten de appels lang op het vuur staan. Als laatste hebben we de appels met de staafmixer tot moes gemaakt. We moesten er even op wachten, maar konden er daarna lekker van smullen!

Groep 1/2c

Leerkracht

juf Daphne Visser

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.