De bakkers van groep 2 bakken een cake

Het is weer Kinderboekenweek en dit jaar is het thema ‘Worden wat je wilt’.

Elke dag staat er een ander beroep centraal. We hebben het over o.a. de kapper ( en spelen dit na in de kappershoek), de reparateur ( en repareren de kapotte apparaten die we krijgen), de postbode, de tandarts, de brandweer, de piloot en vrijdag de bakker. En wat is er dan leuker om zelf bakker te spelen…

De jungle van groep 1-2 b

De schepping in 7 platen

Worden wat je wilt!

En nog wat foto’s van de afgelopen twee weken!

De start van de schooldag…

Het Antoniuslied!!

Schoolviering

Op donderdag 9 september gingen we met z’n allen naar de kerk voor de schoolviering. Sommige kinderen dachten dat we met de bus zouden gaan, maar helaas… dat viel tegen. Gelukkig hoefden we niet zo ver te lopen.

Op school hadden we de liedjes al geoefend, dus die konden we goed meezingen. Juf Geeske begon de viering met een mooi verhaal. We luisterden naar pastor Marco naar het verhaal van de verloren munt. Ook mocht elke klas een wens voorlezen. Het was een mooie start van ons schooljaar.

We zijn gestart!

Aan de foto’s kunnen jullie zien dat de kinderen van groep 1-2b de laatste tijd niet stil hebben gezeten!

We zijn aan het werk binnen het thema wilde dieren. Natuurlijk zijn er wat knutsels gemaakt van giraffen, panda beren, zebra’s, leeuwen etc. Maar we hebben ook al een paar keer bouwcircuit gedaan. Kinderen leren van elkaar wat er allemaal te bouwen valt met o.a. lego, duplo, blokjes en ander constructie materiaal. Van de week zijn de kinderen van groep 2 aan de slag gegaan met de cijfers in de kleine kring en de kinderen van groep 1 hebben geleerd om dingen op volgorde te leggen van klein naar groot. Verder doen we natuurlijk ook veel tel spelletjes tussendoor! Zien jullie Robbie de rijmraaf uit het laadje van de flat? Rijmen was voor sommige kinderen nog lastig, maar Robbie gaat ze dat vast en zeker leren dit schooljaar! Buitenspelen blijft favoriet! Vooral nu met dat mooie weer de zandbak open kon.

Morgen gaan de kinderen naar de kerk. Er is goed geoefend met de liedjes en Chelesta en Noor mogen de wens voorlezen door de microfoon, spannend!

We zijn er klaar voor!

De klas is ingericht, de ramen zijn beschilderd, de werkjes liggen klaar…. wij zijn er klaar voor en hebben er zin in!

Groep 1/2b

Groep 1/2b

Leerkrachten

Tanja Rutten

Mirjam Snoek

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.