Start nieuwe jaar

Iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Wij zijn blij dat we weer lekker gestart zijn in de groep. Deze weken werken we rondom het thema winter. Hebben jullie het liedje: dat is winter al gezongen thuis? We hebben in de klas al een paar keer geoefend namelijk! Natuurlijk was het weer erg leuk om van alles te bouwen en vooral om elkaar weer te zien! Natuurlijk zijn we ook buiten geweest en hebben we gespeeld in de gymzaal. Wat we nog meer hebben gedaan is o.a. te zien op de foto’s!

Gezellige Kerstdagen!

Kerst

Wat hebben we in twee weken veel leuke activiteiten gedaan rondom kerst! Natuurlijk hebben we in de verschillende hoeken kunnen spelen, knutselen en bouwen! Maar iedereen heeft ook een stalletje gemaakt, een map werkje, een rendier voor in de kerstboom en een raamhanger. Groep 2 heeft ook nog een stempelblad van het stalletje gemaakt. Hebben jullie thuis verteld dat we elke dag de kaarsjes hebben gebrand bij de kerstboom? En de juf vertelde dan ook elke dag een stukje van het kerstverhaal. Daarna maakte twee kinderen een plaat daarbij. Nu wensen wij iedereen een heel fijne vakantie toe! Bedankt voor alle lieve attenties en woorden. Tot in het nieuwe jaar! Juf Mirjam en juf Tanja

Sintfeest

Vrijdag 3 december was het dan eindelijk zover… Sinterklaas zou aankomen op school. Tenminste, áls Sint zou komen, want we hadden filmpjes gezien waarop de boot van Sint kapot was.

Gelukkig kwam al snel toen we buiten stonden Postpiet met een rubberboot en later Sint op een boot op een aanhanger.

Het feest kon beginnen. We gingen in de gymzaal voor Sint zingen en dansen, in de filmpjes kunnen jullie zien dat we het heel gezellig hadden.

Daarna gingen we naar de klas, waar we ook 2 zakken met kadootjes vonden! Wat een superleuke dag!

https://youtu.be/FjSs3M_pgL0

https://youtu.be/na7ptrSYIiY

https://youtu.be/JHq8w34jgfk

https://youtu.be/sEsMoR2PIjw

https://youtu.be/CoSk9dF50lg

De lieve pietjes van groep 1-2 b

Sintknutsels

De rommelpieten zijn langs geweest

Donderdag 25 november mochten we allemaal onze schoen zetten.

Vol verwachting kwamen de kinderen vrijdag de klas binnen. Maar wat was het daar een rommel! De rommelpieten hadden weer overal mee gespeeld en niet opgeruimd. Gelukkig kunnen onze kinderen heel goed opruimen en was de klas weer in een mum van tijd netjes.

Toen ontdekten de kinderen dat de pieten ook alle schoentjes had verstopt en er ook niets in gedaan hadden. Gelukkig vond Kaya een brief, het was de plattegrond van de klas. Daar was een pietenzak op geplakt, zouden daar de kadootjes liggen? De week ervoor hadden we al goed geoefend met het begrijpen van de plattegrond, dus hadden de kinderen al snel de zak in de klas gevonden! Voor iedereen een chocolademunt, dank u Sinterklaasje!

https://youtu.be/Lxi7kX-pApU

Pietenochtend

Wat een gezellige ochtend hebben we gehad met elkaar! En wat zag iedereen er mooi uit!

Pietengym

Vandaag was een leuke ochtend! Wat zagen jullie er allemaal feestelijk uit als Piet of als Sint! Meester Bart had de zaal omgetoverd tot gymzaal waar we konden oefenen met dak klimmen, door de schoorsteen glijden en balanceren. Het was super! en iedereen heeft een echt Pieten diploma verdiend!

Herfst in de klas!

Natuurlijk hebben we gewerkt over de herfst. Heb je het liedje herfst herfst wat heb je te koop thuis al gezongen? Of het liedje 12 maanden bij elkaar , deze gaat over de seizoenen. Er is hard gewerkt, waarschijnlijk heb je je werkjes thuis kunnen laten zien vandaag! Op de foto’s een klein kijkje van wat we oa gedaan hebben tijdens dit project.

Groep 1/2b

Leerkrachten

Tanja Rutten

Mirjam Snoek

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.