Jaarfeest groep 2

Wat hadden we een mazzel met het weer en wat was het een super dag!

We begonnen met een optreden waarvan het filmpje nog online komt. Daarna deden we een speurtocht door de wijk waar we steeds heksen tegenkwamen bij wie we een opdracht moesten doen.

Vervolgens gingen we naar de spelletjes klas en we sloten af op de springkussens.

Daarna hadden we even pauze waar we groene tover limonade dronken en spinnenweb eierkoeken gingen versieren

Nadat we deze lekker hadden opgesmikkeld mochten wij naar de speelzaal waar een echte tovenaar was die allemaal tovertrucs deed maar die ook heel vaak fout gingen.

Terug in de klas aten we patatjes op school en sloten we buiten af met een ijsje in de zon.

Het was een super dag en wat zag iedereen er super mooi uit!

 

Sportdag 2021

Wat was het een super dag vandaag. Door de weersvoorspellingen vanmorgen moesten we even schakelen maar het was zeer geslaagd.

We begonnen vanmorgen met een warming-up in de kring op het nummer zij aan zij van kinderen voor kinderen.

Vervolgens kregen we een dansles van een echte dansjuf in de teamkamer.

Daarna gingen we naar de speelzaal waar verschillende spellen waren uitgezet. Acrobatiek, hooghouden met ballonen, ring werpen, blikgooien aardappelrace en pittenzak werpen.

Daarna gingen we naar de volgende speelzaal waar twee springkussens stonden. Met rode wangen en hete koppies kwamen ze er vanaf.

Vervolgens mochten we naar de grote gymzaal boven. Hier konden ze klimmen, springen, balanceren touwzwaaien en nog veel meer. Hier moest de juf natuurlijke even ‘coole jump foto’s’ maken.

Toen hadden we even pauze daar waren we wel aan toe. Even lekker eten en drinken en voor we het wisten mochten we alweer naar buiten voor de volgende activiteit.

Een heus piraten roof spel. Een paar kinderen moesten de schatten bewaken de andere groep moest proberen de goudstaven te roven

.

Terug in de klas was iedereen wel moe. En hebben we onder het genot van een lekker waterijsje de dag afgesloten met een stukje film. Ik denk dat ze vanavond heerlijk zullen slapen.

Het was een leuke geslaagde ochtend.

Juffendag 2021

Juffendag was was het een feest. Jarig zijn en niet ouder worden is al erg fijn. En dan komt iedereen ook nog eens verkleed naar je feestje.

We begonnen vanmorgen in de kring waar we onze outfits konden showen. Prinsessen, K3, superhelden, ninja’s politie’s, een giraf en een cowboy of gewoon lekker als jezelf.

Daarna ben ik enorm verwend met een mooie cadeaubon een heerlijk tijdschrift. En een super leuk kookboek. Onwijs bedankt!

Vervolgens veranderde de klas in een disco en danste we op verschillende liedjes.

Daarna gingen we lekker even buitenspelen in het zonnetje.

Na het buitenspelen kregen we limonade en een roze koek met smarties. Wat we lekker konden opsmullen tijdens Pluk van de Petteflet film.

Daarna een bingo waarbij een kriebelbeestjes tattoo kon winnen. Om af te sluiten met nog een stukje film met een snoepje.

En natuurlijk kreeg iedereen een kriebelbeestjes tattoo mee naar huis

Het was een gezellige, feestochtend.

 

 

Paasontbijt

Wat een leuke start van de dag met elkaar ontbijten. Ook kregen we nog bezoek van een paaskuiken en paashaas. Deze kwamen wat lekkers brengen. Overal lagen eitjes in de klas verstopt die we mochten zoeken en natuurlijk deden we het wel bekende eitje-tik.

Freddy had gewonnen en werd en eierkoningin.

Een gezellige dag voor het lange paasweekend.

 

 

Lente en Kriebelbeestjes

Afgelopen tijd hebben we gewerkt over de tijd en lentebloemen in de klas. We hebben ook zaadjes gepland en hopen dat er binnenkort zonnebloemen en sperziebonen zullen verschijnen.

Ook hebben we het in de klas gehad over de tijd. Ochtend avond en zonsopkomst en zonsondergang. En al die mooie foto’s verzamelen we op de mooie luchten muur.

Komende weken gaan we werken over kriebelbeestjes. Vandaag werd dit thema geopend met een waar insectenhotel op het schoolplein. De kinderburgermeester Meester Eric en de wethouden van onderwijs kwamen voor deze leuke opening.

 

 

 

 

 

Werken in de klas

We werken in de klas over de tijd en over de lente. En wat hebben we veel verschillende soorten weer. Regenbogen, storm mooie zonsopkomsten. We bespreken het en spelen ermee. Windvangers in de storm, zelf regenbogen maken in spel, met water en stiften en zelfs in de klokken en tulpen komen ze terug.

Het is een gezellige gekleurde boel in de klas.

Verjaardagen vieren op school

We hadden maar liefst 9 verjaardagen in te halen. En Ralf had een zusje gekregen. De vrijdag voor de vakantie hebben we daarom een feestochtend gehouden.

Heel veel traktaties. Bingo, taarten versieren zingen kaarsjes en bellen blazen en dansen met de klas. Helaas konden we niet naar meester Eric toe. Maar omdat we zo hard hadden geroepen kwam hij naar ons om alle jarige te feliciteren.  Het was een gezellig feestje.

Sneeuw pret

De eerste week weer naar school begon gek. Door de sneeuwval begonnen we opeens om 10:00 uur.
Maar wat was het een feest! Geweldig om eindelijk weer eens in sneeuw te kunnen spelen. De kinderen (en ik natuurlijk ook) hebben onwijs genoten van deze heerlijke week vol (sneeuw)pret.
Donderdag hebben alle kinderen een bekertje gekregen. Deze mochten zij vullen met dingen die zij buiten vonden. Binnen vulde ik ze met water en stopte er een touwtje in. Na school hebben we ze buiten in een krat gezet. Nu hoopte we maar dat het flink zou gaan vriezen zodat we de volgende dag prachtige zelf gemaakte ijsballen konden ophangen. Zie hier het mooie resultaat!

 

   

Grey van Juf Marlous

https://schooltv.nl/video/de-eend-onze-bekendste-waggelende-vogel/#q=wilde%20eenden

We mogen bijna weer naar school

De laatste week is aangebroken van de Bingo kaart. Vanaf volgende week mogen we gewoon weer in de klas. Kunnen we weer in de kring en lekker aan het werk. Wat zullen de kinderen gegroeid zijn. In lengte maar ook met wat ze allemaal thuis geleerd hebben. Leuk om ze weer te zien ik kijk er naar uit.

Groep 1/2a

Leerkracht

Sonja Payralbe

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.