Ralf heeft een zusje gekregen en ze heet TESS!

Week 3

Week 3 van het thuisonderwijs is  begonnen. En zoals we het nu zien moeten we nog even door. Aan alle foto’s en mailtjes te zien en te lezen zijn jullie super goed bezig. En hebben de kinderen er veel plezier in. En dat is belangrijk en erg fijn. Ik geniet ook enorm van de Zoom momentjes waar we elkaar dan weer even zien. Het maakt niet uit als een keertje even iets niet lukt of het even anders loop dan dat je zou willen. Iedereen doet zijn best en daar gaat het om. Heb je vragen of lukt iets helemaal niet mail mij gerust want ik wil altijd helpen en meedenken.

Geniet van alle foto’s van de hardwerkende kinderen! Ik ben trots op ze wat doen ze het goed.

 

 

Bingo week 2

Week 2 is begonnen en de foto’s stromen weer binnen. Nog een aantal van vorige week en alweer een aantal nieuwe van deze week. Straks gaan we nog even met elkaar in ZOOM. Zet hem op deze week! Zo te zien gaat het erg goed.

En het is een hele bijzondere dag vandaag want Alejandro, Sven en Lars zijn vandaag jarig!!! HIEPERDEPIEP HOERAAAAAAA!!!!

 

Bingokaart week 1

De eerste week thuisonderwijs zit er alweer op. Week 2 is begonnen. Fijn om te zien dat iedereen zo goed bezig is er mee.
Ook fijn om de kinderen elke week op de zoom te zien. Houd vol en zet hem op heel veel succes deze week.

Foto’s van de bingokaarten

Jeetje wat gek hè om het nieuwe jaar te beginnen met thuis onderwijs. Hopelijk zijn we snel weer met elkaar in de klas. Wat zijn jullie allemaal hard aan het werk. De meeste koppies heb ik vandaag gezien tijdens de Zoom. En er komen al veel leuke foto’s binnen.

Zowel thuis als bij de noodopvang wordt er hard gewerkt. Ik ben super trots op jullie. Ga zo door en veel succes.

Sinterklaas in de klas

Wat een spannende tijd was het afgelopen weken. Sint is weer in het land en dat hebben we geweten. Volop werd er in de klas gespeeld en gewerkt over de Sint en zijn pieten.

Er kwamen pieten in de klas . We mochten ons schoen zetten. De rommelpiet was geweest en had de hele klas op zn kop gezet. Gelukkig kregen we wel een lekkere chocomunt.

We gingen pietengymmen in de grote gymzaal. Groep 6 kwam voorlezen uit leuke Sintboeken.

En gister hadden we ook een hele leuke pietenochtend met leuke spelletjes.

Ridderwerkjes in de herfst

Afgelopen tijd hebben we gewerkt over ridders en prinsessen. Dit thema sloot aan de kinderboekweek waarvan het thema was: ‘En Toen’. Na de herfstvakantie gingen we hierover nog even door maar maakte we de werkjes in herfstkleuren om al een beetje in de herfststemming te komen.

Groep 2 heeft gevouwen en een kasteel geplakt aan de hand van een voorbeeld.

Ze hebben gespiegeld op een ridderschild met herfstkleuren. En ze hebben een patroon geplakt wat ze zelf moesten doorzetten op de kroon.

Ook prikte de jongen voor de ridderhelm en versierde de meiden een mooie prinssensmuts.

Daarnaast maakte de kinderen stempelwerkbladen zowel op taal als rekengebied en zijn ze bezig geweest met de letter R en H. Ook maakte ze een werkboekje met verschillende opdrachten rondom ridders en prinsessen.

Ook hebben ze een spinnenweb getekend bedekt met glitters waarbij ze zelf een spin moesten knippen en plakken.

En maakte de kinderen een spinnenweb op de kralenplank.

Ook hebben ze gevlochten bij de paddenstoel ( wat best nog wel een lastig werkje was)

Groep 1 is bezig geweest met het waterverven van de draak.

Een een kasteel beplakt met plakfiguren.

En hebben de kinderen kastelen gebouwd met blokken en gekleid.

De kinderen hebben met ecoline een blad gevuld met herfstkleuren. Een spinnenweb getekend met zilveren stift en op het web een spin geknutseld.

Daarnaast hebben de kinderen ook met stift lijnen getrokken waardoor er een spinnenweb ontstond.

Ook hebben we extra geoefend met knippen afgelopen tijd. Hoe houd je een schaar vast? Rechte knip, schuine knip, bochtjes knippen.

De kinderen hebben een spin gemaakt die ze moesten beplakken d.m.v. scheuren van papier en de poten te knippen.

Ook hebben ze spinnen gekleurd en opgeplakt van klein naar groot.

Daarnaast is er veel in het kasteel gespeeld en verkleed door alle kinderen en hebben ze ook een groepsopdracht gemaakt door samen een vel te vullen met regen en zichzelf te tekenen onder de paraplu.

Er is dus hard gewerkt en veel gedaan in de klas. Deze week maken we de laatste herfstwerkjes af en dan zullen we vanaf volgende week gaan werken over Sinterklas.

Gymmen en dansen

Vrijdag mochten we gymmen bij meester Mathijs in de grote gymzaal. Super leuk om van de kasten te springen en in het hoge wandrek te klimmen.

Maandag begonnen we met een dansles van Juf Manuela. We deden allemaal herfst en kabouterdansjes.

 

Herfstwandeling

Vanmorgen was er onverwachts een bericht in de klas. Vader Langbaard de kabouter uit de kasteeltuin was langs geweest in de klas en had voor ons een herfstwandeling uitgezet. Door middel van foto’s konden wij de juiste route lopen. Op die route kwamen we bomen tegen in allemaal mooie herfstkleurtjes. We hebben ‘helikoptertjes’ gegooid, blader gezocht, geluisterd naar de wind en op het eind kwamen we zelfs nog paddenstoelen tegen. We hebben nog even gekeken maar Vader Langbaard zat er helaas niet onder.

Periode afsluiting

Periode afsluiting in corona-style. Niet met z’n alle naar de proosdijhal maar met een klein groepje op school. Het was er niet minder leuk om. De kinderen deden het onwijs goed. Ze staan mooi op de foto en de juf was erg trots op ze. We zongen het liedje van de octopus. Benieuwd hoe het liedje en dansje gaat? Klik even op de link misschien doen ze het thuis nog een keer voor.

 

Groep 1/2a

Leerkracht

Sonja Payralbe

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.