Tweede week thema “winkel”

De kinderen hebben deze week van 16-vierkantjes een boodschappenmandje gevouwen. De eerste groepers knipten boodschappen uit folders (knipoefening, fijne motoriek), de tweede groepers tekenden boodschappen en knipten die uit (fijne motoriek stapje moeilijker). Op het verfbord kon een boodschappentas worden geschilderd. Amber maakte een regenboog met zon en regenbui op de kralenplank die ik u niet wil onthouden. De lettermuur voor de w is compleet; dat ging bere-vlot! We hebben een leuke nieuwe letter-kalender mogen bestellen. Op de bladzijde met de w staan ook leuke opdrachtjes voor thuis. Ik heb ze bijgevoegd voor als u ze wil doen, hoeft niet, mág wel ☺️ Groet, Liesbeth

Maandag

Morgen gaan de kinderen op de foto. De schoolfotograaf zal de portretfoto’s maken en een groepsfoto. Morgenavond is de informatie avond. Tot morgen! Liesbeth

Lettermuur

Vandaag hebben we de eerste letter besproken; de w van winkel. We hebben een woordweb gemaakt met woorden met de w en spulletjes gezocht in de klas met een w. We vonden de walvis, de walvishaai, welpjes, worst en wit. De kinderen mogen thuis op zoek naar kleine spulletjes met een w voor in de lettermuur. Ik ben benieuwd waar ze morgen mee komen….

Eerste week thema “winkel”

Deze week zijn we in groep 1/2a gestart met werken binnen het thema “winkel”. De kinderen hebben de winkel ingericht als supermarkt. Met de boodschappen hebben we in de kring een kimspel gespeeld. We legden 5 boodschappen neer, doek erover, daarna kijken welke van de vijf mist. Volgorde werkje gedaan van leeg naar vol; koelkast steeds voller met boodschappen. Groep 2 heeft een boodschappenlijstje gestempeld. Groep 1 kleurde kleine boodschappen voor de fijne motoriek. Prentenboek besproken (wie, wat, waar vragen). En de bouwopdracht was “bouw een winkeltje”. Kijk mee! Het stempelwerk en boodschappen kleuren hangt in de klas. Foto volgt.

Openingsviering

Juf Romy heeft de kinderen begeleid in mijn plaats, ze hebben genoten zei ze! De viering ging over “Elkaar terugvinden”. We hebben het in de groep ook gehad over wat we niet willen kwijtraken. We kwamen op “elkaar en de juf” en op “dat we elkaar in groep 1/2a zo goed helpen”. Daar willen we zuinig op zijn, dat willen we niet kwijt. Dit hebben we ook op de munt geschreven.

Een foto impressie van de eerste schoolweken

Groep 1/2a

Groep 1/2a

Leerkracht

Liesbeth Bolhuis

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.