Home » ICT

ICT

 

Muiswerk Online

ambrasoft

Ambrasoft

zoekmachine button

Zoekmachine

readspeakerReadspeaker

Inlog: antoniusleerling3@gmail.com Ww: antonius

Wrts

Het Muiswerk Woordenboek

Muiswerk Woordenboek

Moo

Nieuwsbegrip

 

Op de Antoniusschool werken de kinderen op de computers of tablets vaak met educatieve programma’s vanuit de methode. Sommige programma’s zijn niet methodegebonden. Momenteel verhuizen veel programma’s van de lokale server naar het internet. Een voordeel hiervan is dat de kinderen kunnen inloggen op de schoolomgeving, waar ze ook zijn. De resultaten zijn te bekijken door de leerkrachten. De leerkracht geeft aan of uw kind thuis mag werken aan deze online programma’s. De inloggegevens zijn bekend bij de kinderen.

Ambrasoft

Op de Antoniusschool oefent uw kind met AmbraSoft. Vanaf dit schooljaar kan uw kind gewoon thuis verder oefenen met de software van school, helemaal gratis! Met de activeringscode die u van uw school ontvangen heeft (oktober 2014), maakt u heel eenvoudig een account aan voor uw kind. Daarna kan uw kind direct aan de slag met AmbraSoft.

iPad

De Antoniusschool maakt gebruik van tablets in de klas. Er is gekozen voor de iPad. In groep 1/2 worden de iPads ingezet in circuitvorm waarbij kinderen leren van en met de tablet. In groep 3 wordt de iPad gebruikt voor automatiseren van rekensommen en leren lezen door middel van de Veilig leren lezen app. Vanaf groep 4 worden de tablets gebruikt om actuele nieuwsthema’s te laten terugkomen tijdens het begrijpend lezen. We maken hierbij gebruik van de methode Nieuwsbegrip. Vanaf groep 6 wordt er deels digitaal gerekend via de methode Wereld in getallen. Elke jaarlaag heeft de beschikking over voldoende tablets.

Bekijk hier een lijst van veelgebruikte apps op de Antoniusschool. Deze apps zijn geschikt voor de iPad.

Laptops en typecursus

In groep 6 werken de kinderen op laptops. Hiervoor is gekozen omdat de kinderen in groep 6 typecursus krijgen en het eerste werkstuk maken. Verder gebruiken zij de laptops voor begrijpend lezen, woordenschat en rekenen.

Schoolspot

Schoolspot (voorheen Surfspot) is voor het basisonderwijs de nieuwe naam voor SURFspot.nl. De webwinkel, voorheen gedeeld met het hoger onderwijs, is vanaf nu helemaal gericht op ouders van leerlingen en medewerkers in het basis- en speciaalonderwijs. Via www.schoolspot.nl kunt u tegen een gereduceerd tarief software aanschaffen. Hier zijn bijvoorbeeld Office programma’s en anti-virus software te koop. Meer informatie vindt u in dit bestand.

Voor de kinderen van groep 8 die een enquête moeten invullen.