Maandag 20 november tot en met vrijdag 17 november

Maandag:

We gingen als eerst rekenen op de iPad. Daarna gingen we in de kring. Vervolgens werkten we nog wat en daarna gingen we lekker eten en drinken en buitenspelen. Na de pauze hadden we de boekbespreking van Naut. Hij deed het over het boek: De schat van Gruizelkaak. Daarna werd de weektaak uitgelegd. Toen de weektaak was uitgelegd, deden we een spelingsdictee. Toen luisterden we naar de koffer presentatie van Roxy. En als laatste hadden we geschiedenis van meester Tycho.

Dinsdag:

We begonnen de dag met een aardrijkskunde toets. Het was een moeilijke toets, maar iedereen deed goed zijn best. Na de toets gingen we rekenen. Daarna gingen we eten en drinken en buitenspelen. Na de pauze gingen we rekenen afmaken. Daarna gingen we naar de gym. We deden toen een parcours. Toen we weer op school waren, werkten we zelfstandig aan spelling, taal en onze weektaak. Na het zelfstanding werken, gingen we aan ons werkstuk op de computer.

Woensdag:

Woensdag hebben we gewerkt. Juf Maartje was ziek, dus we hadden geen muziek.

Donderdag:

We deden bij de gym het James Bond spel. Bij natuniek hebben we gepraat over baby’s. Sommige kinderen namen ook hun babyfoto mee. Noa deed een trucje met papier. Bijna niemand uit de klas kon het raden.

Vrijdag:

Jill deed haar boekbespreking over Engel. Maarten deed zijn boekbespreking over ‘Dick Advocaat stopt bij Oranje’. Kevin had een mooie lettersculptuur gemaakt met handvaardigheid en daarom kreeg hij de kanjersteen. De grej ging over de meest mislukte uitvinding ooit: de roltrap.

Geschreven door Alyssa en Nick

Maandag 6 november tot en met vrijdag 10 november

Helaas geen weekverslag, maar wel foto’s van de boekbespreking van Fleur, de kofferpresentatie van Tony, de verjaardag van Tom, de nieuwskring van Nick en de boekbespreking van Katelijne.

Weekverslag 30 oktober t/m 3 november

Maandag

Maandag gingen we als eerst rekenen en daarna luisteren naar de leuke verhalen van de kinderen. Neem als voorbeeld Luuk Z. Hij was naar Disneyland geweest en had Mickey Mouse handschoenen mee naar school genomen. Toen gingen we nog even taal doen. We vierden de verjaardag van Fernando en daarna lekker eten en drinken en buitenspelen. Na het buitenspelen deed Luuk H. zijn boekbespreking. Hij deed het over De grijze jager en de ruïnes van Gorlan. Na het werken hadden we de koffer van Noa. Eerst weektaak en daarna aardrijkskunde van meester Tycho. En toen lekker naar huis.

 

Dinsdag

We begonnen deze mooie dag met taal. Daarna gingen we rekenen. Na het rekenen, vierden we de verjaardag van Naomi en hadden we even pauze. Toen gingen we naar de gym. Bij de gym gingen we met ringen zwaaien, hinkelen voor het rapport en het jager spel doen. Toen gingen we aan de werkstukken. Na de werkstukken gingen we geschiedenis doen. Dat was ook ons huiswerk. Toen was de dag alweer voorbij.

 

Woensdag

We begonnen deze dag weer met rekenen. Na het rekenen gingen we spelling doen. Daar leerden we de woorden die eindigen op -isch(e). Daarna eten en drinken. Toen hadden we muziekles van juf Maartje op de ukelele. Daarna gingen we buitenspelen en muziek afmaken. We sloten de dag af met taal.

 

Donderdag

Deze dag begonnen we met catechese. Dat ging over Jozef de dromenkoning. Daarna taal, eten en drinken en nog even een uurtje gymles van meester Menno. We gingen oefenen voor het schoolhandbaltoernooi. Nog even rekenen. Dat ging over een kubieke meter. We bouwden zelf een m3 van papier. Er pasten wel 17 kinderen in! Toen nog spelling en natuniek en naar huis.

 

Vrijdag

Alweer de laatste dag van deze week. Nog even hard werken en dan is het weekend. Eerst de nieuwskring van Noa. Het ging over ‘Kinderopvangcentra laten kinderen buiten slapen in een speciaal huisje’. Daarna was Engels. Na Engels gingen we zelfstandig werken. Daarna gingen we eten en drinken en buitenspelen. Toen hadden we de boekbespreking van Tristan. Dat ging over Fantasia deel 11. Nieuwsbegrip ging over een wolf op de Veluwe. Op de computer WIG en taal actief. Daarna weektaak bespreken. Toen nog knutselen. De week sloten we af met de grey of the week over fotosynthese.

 

Gemaakt door Morris en Jill L.

 

Het weekverslag van 16 oktober t/m 20 oktober

Maandag

Eerst deden we rekenen. Toen deed meester Tycho de kring. Daarna voor het laatst tutor lezen. We kregen ook de koffer presentatie van Tristan. Daarna gingen we een elfje schrijven. Het elfje is gewonnen door Noa. Dit was het winnende elfje:

bereiken

alles kan

als je gelooft

in wat je doet

succes

Dinsdag

Eerst hadden we de topo toets. Iedereen had een voldoende. We deden ook verstoppertje in het donker bij gym.

Woensdag

Sabiens verjaardag vierde we woensdag en ze deelde een leuke traktatie uit.

Donderdag

We moesten op donderdag verzamelen bij de fietsenstalling, want we gingen om 8.40 uur naar de bieb op excursie. We gingen in de middag naar de kleuters en daarmee liepen we naar de gymzaal voor de periode afsluiting.

Vrijdag

We hadden de nieuwskring van Jan. In de middag gingen we laatjes opruimen en we hadden spelletjesmiddag.

Geschreven door Sabien en Jan

Week 6

Maandag: meester Tycho was er de hele week. Nora had de koffer mee naar school genomen. Grey of the week: is het een film of is het een eiland? Dat was het raadsel. Ook gingen we weer tutorlezen. De opdracht was: kijken of het kind goed de leestekens kon gebruiken. We hadden ook nog geschiedenis.

Dinsdag: in de ochtend was bezoekuur ouders. We hadden ook de escape room. Het was heel spannend. Met het werkstuk maakten we een begin aan hoofdstuk 2. Aan het einde van de dag hadden we drama les. We deden de emotie bus. Dat was dat je de emotie moest uitbeelden dat op je kaartje stond. We kregen ook nog de topotoets mee naar huis als huiswerk.

Woensdag: hadden we muziekles van juf Maartje. En Morris ging een stukje spelen op de ukelele. We hadden ook nog aan onze weektaak gewerkt.

Donderdag: we gingen weer tutorlezen. We gingen ook naar de gym en hadden een volleybal clinic. Op het einde gingen we ook nog torens bouwen van spek en spaghettistokjes.

Vrijdag: Katelijne had haar nieuwskring. Ze deed het over een dierentuin in België die moest sluiten. We hebben ook nog catechese gedaan. Het ging over Sint-Joris en de draak. Het antwoord van de Grey of the week was: Madagaskar.

Gemaakt door Michelle en Tygo

Week 5

Maandag: Meester Tycho was er weer. Ook waren Noa en Nick bezig geweest met de Lego Mindstorms en presenteerden zij dat aan de klas. Ook hadden we de koffer, die presenteerde Justin. De juf presenteerde: de grej of the week over Jozua Douglas.

Dinsdag: Jozua Douglas kwam langs om ons te vertellen over zijn boeken. Er was ook een boekenmarkt daar kon je boeken kopen.

Woensdag: We gingen groep 1/2 voorlezen. Dat was zo schattig en leuk.

Donderdag: We waren vrij vanwege een staking.

Vrijdag: Op deze dag hadden we een nieuwskring gepresenteerd door Jill L. We gingen ook op de groepsfoto.

Geschreven door Naomi en Nikolai

Opening Kinderboekenweek 2017

Vandaag was de opening van de Kinderboekenweek 2017 met als thema: ‘Gruwelijk eng’. Gisteren was schrijver Jozua Douglas al langsgekomen om de kinderen te vertellen over zijn grappige boeken vol spionagetrucs, strenge badmeesters en vreselijke tweelingen. De kinderen luisterden ademloos naar de schrijver en wilden na zijn verhaal niets liever dan een handtekening scoren en een boek van hem lezen. Vanmorgen hebben we stil gestaan bij het thema: ‘Gruwelijk eng’. De komende week staan griezelboeken centraal in de klas. De kinderen zijn zelf ook begonnen met het schrijven van een griezelverhaal en mochten als klap op de vuurpijl spannende prentenboeken aan kleuters gaan voorlezen. Daar hebben alle kinderen zichtbaar van genoten, zoals ook op de foto’s is te zien.

 

Verslag van de vierde week

Maandag was de koffer van Luuk Z. en was meester Tycho voor het eerst in de klas. Hij is een stagiaire. Dinsdag gingen we gymmen. Woensdag hadden we een rekenles over symmetrie en we hadden muziekles van juf Maartje met de ukelele. Donderdag hadden we gym. Vrijdag hadden we de nieuwskring van Luuk H. en Justin trakteerde chips. Ook was juf Nikita er de hele dag in plaats van juf Wendy.

Geschreven door Fleur en Justin

 

Verslag van de derde week

De week begon met rekenen. Later op de maandag hadden we de koffer van Michelle. Dinsdag begonnen we met taal, later op de dag gingen we nog even aan ons werkstuk werken. Daarna hadden we het uitgebreid over Prinsjesdag en vormden wij de Derde Kamer (we gingen debatteren). De woensdagochtend begon met rekenen. Tijdens het rekenen hadden we een experiment of er 1 liter water in een kubieke decimeter paste. Donderdag begon de dag met tutorlezen. Later hadden we nog gym van meester Menno. Vrijdag hadden we de nieuwskring van Fleur, die vervolgde op de nieuwskring van Morris (vorige week). Aan het eind van de dag hebben we nog plantjes gestekt en net voor we naar huis gingen, hebben we nog onze verjaardagskalender afgemaakt.

Geschreven door: Kevin en Katelijne

Groep 7a

Leerkracht

juf Wendy van Schie

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.