Weekverslag

Maandag hadden we de koffer van Sabien en Nikolai trakteerde.

Noa had haar boekbespreking en we begonnen weer met tutorlezen.

Dinsdag hadden we gym van meester Menno zoals gewoonlijk.

We kregen huiswerk mee van Engels.

Woensdag gaf meester Tycho weer een keertje schrijfles.

We hebben muziek gehad van juf Maartje met de ukelele.

Katelijne ging trakteren.

Donderdag was Roxy jarig. Met natuniek deden we allemaal soorten proefjes over lucht.

Vrijdag hadden we de boekbespreking van Justin. We hadden ook een dramales van meester Tycho.

Geschreven door Roxy en Tony

 

 

Kerstdiner

Wat was het een geweldig Kerstdiner! Een gezellige sfeer, heerlijk eten en geweldige acts! Hieronder een impressie van de avond. Iedereen fijne feestdagen gewenst!

Weekoverzicht

Deze week zwaaiden we Sinterklaas uit en tuigden we de kerstboom in de klas alweer op. Nikki en Nora deden hun boekbespreking. Nora had voor haar boekbespreking zelfs ‘Botje’ gemaakt! Naomi had de koffer en Tygo deed zijn nieuwskring. Meester Tycho was er ook de hele week. Vrijdagmiddag sloten we af met een gezellige kerst creamiddag. Zie ook de foto’s hieronder.

Sinterklaasfeest 7a!

Wat was het een feest in de klas! De kinderen hadden erg hun best gedaan op de mooie surprises! Dankjewel, Sinterklaas!

 

27 november tot en met 30 november

Wat hebben we deze week allemaal gedaan? Hieronder vindt u een impressie van de afgelopen week. Mathijs had de koffer mee naar huis. Sabien en Aik deden hun spreekbeurt en Tristan hield zijn nieuwskring. Ook hielden we maandag en dinsdag in de klas de voorrondes van de voorleeswedstrijd. Fleur won in de klas. Zij streed donderdag tegen de twee winnaars van de andere groepen 7 en… Won opnieuw!! Wij zijn trots! Gefeliciteerd Fleur! Verder hadden de kinderen pietengym in de Proosdijhal. Dat was ook een groot succes. Morgen vieren we in de klas Sinterklaas. De foto’s van de surprises zullen dan ook op de site verschijnen. Het belooft een leuke dag te worden!

Les techniek, knutselmiddag en meer…

Wat hebben we deze week gedaan? Maandag gaf meester Tycho een les techniek. De leerlingen moesten een constructie maken, waardoor een ei heel zou blijven als zij deze van twee meter hoog lieten vallen. Voor de constructie kregen de kinderen maar enkele materialen. Zou het hun lukken? De kinderen gingen hard aan slag. Na 30 minuten had elk groepje een constructie bedacht. Vijf van de zes eieren sneuvelden helaas. Bij één groepje bleef het ei heel. Welk groepje kreeg het voor elkaar denkt u?

Verder hadden we deze week de verjaardagen van Nick en Jill. Nick had ook de koffer mee naar huis en mocht zijn boekbespreking houden. Ook Morris had zijn boekbespreking en Nora deed haar nieuwskring.

Deze week stond ook in het teken van Mediamasters. In de klas speelden we elke dag een uur lang een razend spannende game over mediawijsheid. Ook speelden de kinderen thuis veel Mediamasters, zodat de klas alle jokers kon verdienen. Vrijdag was de finale. Maandag horen we de uitslag. Nog even spannend dus!

Als afsluiting van de week had groep 7 op vrijdagmiddag een Sinterklaas creamiddag. De kinderen konden kiezen uit een pietje haken, een Sint en Piet krans maken of een plankje timmeren. Er werd druk geknutseld. De resultaten mochten er wezen. De klas ziet er weer gezellig uit!

 

Maandag 20 november tot en met vrijdag 17 november

Maandag:

We gingen als eerst rekenen op de iPad. Daarna gingen we in de kring. Vervolgens werkten we nog wat en daarna gingen we lekker eten en drinken en buitenspelen. Na de pauze hadden we de boekbespreking van Naut. Hij deed het over het boek: De schat van Gruizelkaak. Daarna werd de weektaak uitgelegd. Toen de weektaak was uitgelegd, deden we een spelingsdictee. Toen luisterden we naar de koffer presentatie van Roxy. En als laatste hadden we geschiedenis van meester Tycho.

Dinsdag:

We begonnen de dag met een aardrijkskunde toets. Het was een moeilijke toets, maar iedereen deed goed zijn best. Na de toets gingen we rekenen. Daarna gingen we eten en drinken en buitenspelen. Na de pauze gingen we rekenen afmaken. Daarna gingen we naar de gym. We deden toen een parcours. Toen we weer op school waren, werkten we zelfstandig aan spelling, taal en onze weektaak. Na het zelfstanding werken, gingen we aan ons werkstuk op de computer.

Woensdag:

Woensdag hebben we gewerkt. Juf Maartje was ziek, dus we hadden geen muziek.

Donderdag:

We deden bij de gym het James Bond spel. Bij natuniek hebben we gepraat over baby’s. Sommige kinderen namen ook hun babyfoto mee. Noa deed een trucje met papier. Bijna niemand uit de klas kon het raden.

Vrijdag:

Jill deed haar boekbespreking over Engel. Maarten deed zijn boekbespreking over ‘Dick Advocaat stopt bij Oranje’. Kevin had een mooie lettersculptuur gemaakt met handvaardigheid en daarom kreeg hij de kanjersteen. De grej ging over de meest mislukte uitvinding ooit: de roltrap.

Geschreven door Alyssa en Nick

Maandag 6 november tot en met vrijdag 10 november

Helaas geen weekverslag, maar wel foto’s van de boekbespreking van Fleur, de kofferpresentatie van Tony, de verjaardag van Tom, de nieuwskring van Nick en de boekbespreking van Katelijne.

Weekverslag 30 oktober t/m 3 november

Maandag

Maandag gingen we als eerst rekenen en daarna luisteren naar de leuke verhalen van de kinderen. Neem als voorbeeld Luuk Z. Hij was naar Disneyland geweest en had Mickey Mouse handschoenen mee naar school genomen. Toen gingen we nog even taal doen. We vierden de verjaardag van Fernando en daarna lekker eten en drinken en buitenspelen. Na het buitenspelen deed Luuk H. zijn boekbespreking. Hij deed het over De grijze jager en de ruïnes van Gorlan. Na het werken hadden we de koffer van Noa. Eerst weektaak en daarna aardrijkskunde van meester Tycho. En toen lekker naar huis.

 

Dinsdag

We begonnen deze mooie dag met taal. Daarna gingen we rekenen. Na het rekenen, vierden we de verjaardag van Naomi en hadden we even pauze. Toen gingen we naar de gym. Bij de gym gingen we met ringen zwaaien, hinkelen voor het rapport en het jager spel doen. Toen gingen we aan de werkstukken. Na de werkstukken gingen we geschiedenis doen. Dat was ook ons huiswerk. Toen was de dag alweer voorbij.

 

Woensdag

We begonnen deze dag weer met rekenen. Na het rekenen gingen we spelling doen. Daar leerden we de woorden die eindigen op -isch(e). Daarna eten en drinken. Toen hadden we muziekles van juf Maartje op de ukelele. Daarna gingen we buitenspelen en muziek afmaken. We sloten de dag af met taal.

 

Donderdag

Deze dag begonnen we met catechese. Dat ging over Jozef de dromenkoning. Daarna taal, eten en drinken en nog even een uurtje gymles van meester Menno. We gingen oefenen voor het schoolhandbaltoernooi. Nog even rekenen. Dat ging over een kubieke meter. We bouwden zelf een m3 van papier. Er pasten wel 17 kinderen in! Toen nog spelling en natuniek en naar huis.

 

Vrijdag

Alweer de laatste dag van deze week. Nog even hard werken en dan is het weekend. Eerst de nieuwskring van Noa. Het ging over ‘Kinderopvangcentra laten kinderen buiten slapen in een speciaal huisje’. Daarna was Engels. Na Engels gingen we zelfstandig werken. Daarna gingen we eten en drinken en buitenspelen. Toen hadden we de boekbespreking van Tristan. Dat ging over Fantasia deel 11. Nieuwsbegrip ging over een wolf op de Veluwe. Op de computer WIG en taal actief. Daarna weektaak bespreken. Toen nog knutselen. De week sloten we af met de grey of the week over fotosynthese.

 

Gemaakt door Morris en Jill L.

 

Het weekverslag van 16 oktober t/m 20 oktober

Maandag

Eerst deden we rekenen. Toen deed meester Tycho de kring. Daarna voor het laatst tutor lezen. We kregen ook de koffer presentatie van Tristan. Daarna gingen we een elfje schrijven. Het elfje is gewonnen door Noa. Dit was het winnende elfje:

bereiken

alles kan

als je gelooft

in wat je doet

succes

Dinsdag

Eerst hadden we de topo toets. Iedereen had een voldoende. We deden ook verstoppertje in het donker bij gym.

Woensdag

Sabiens verjaardag vierde we woensdag en ze deelde een leuke traktatie uit.

Donderdag

We moesten op donderdag verzamelen bij de fietsenstalling, want we gingen om 8.40 uur naar de bieb op excursie. We gingen in de middag naar de kleuters en daarmee liepen we naar de gymzaal voor de periode afsluiting.

Vrijdag

We hadden de nieuwskring van Jan. In de middag gingen we laatjes opruimen en we hadden spelletjesmiddag.

Geschreven door Sabien en Jan

Groep 7a

Leerkracht

juf Wendy van Schie

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.