Groep 6d

Feest!

Wat een gezellige dag hebben we gehad vrijdag. In de ochtend streden we om een 1e plek bij het grote verjaardagsspel en in de middag heerlijk geskeelerd!

En wat ben ik verwend.. Enorm bedankt voor de leuke cadeaus!

Carnaval

Het is bijna carnaval…. We zijn alvast in de feeststemming gekomen met onze gezellige maskers!

Gelukslessen

We zijn begonnen met de gelukslessen. Wat mooi om met elkaar te bespreken wat geluk voor ons betekent. De eerste les hebben we met elkaar een geluksvoorwerp besproken. We hebben gelachen en gehuild, maar we hebben vooral goed naar elkaar geluisterd.

Ook mochten we in ons werkboekje buiten de lijntjes kleuren. Voor een aantal kinderen één groot feest! Die gingen meteen helemaal los. Anderen waren voorzichtig en keken eerst even de kat uit de boom. Mochten ze echt wel buiten de lijntjes gaan? Leuk om het verschil te ervaren en met elkaar te bespreken.

De derde les stond in het teken van de roze en zwarte bril. Een roze bril helpt om positieve gedachtes tot je te nemen. Het leven is veel leuker als je door de roze bril kijkt. De zwarte bril is donker, daar horen de negatieve gedachtes bij. We kwamen erachter dat veel kinderen in de klas soms negatief denken. We gaan de komende tijd proberen om die gedachten om te buigen naar iets positiefs!

Pruikentijd

De tijd van de pruiken en revoluties. Hoe was het om een pruik te dragen? Had je dan veel macht? Was er veel ongelijkheid in die tijd?

We gingen aan de slag en maakten een eigen pruik. Uiteindelijk werd er geloot wie de pruik mocht dragen. Deze kinderen mochten ervaren hoe het voelt om te genieten van macht… de rest moest namelijk de troep voor ze opruimen.

Schaatsen

Wat was het leuk! Met alle groepen 6 en 7 de baan op… en tussendoor kregen we lekker warme chocolademelk. Genieten met elkaar.

Veel te lang geleden…

Het is natuurlijk veel te lang geleden dat er foto´s zijn geplaatst. En dat terwijl we zulke leuke dingen doen in groep 6d! Schaatsen, knutselen, verjaardagen, gelukslessen en ga zo maar door… daarom even wat foto´s op een rij! We starten met de verjaardagen!

Kerst

En hier dan de kerst foto´s. Met dank aan Jayden-Dean, wat een geweldige foto´s heeft hij gemaakt!

Knutselen, gym en meestervervalsers

Het is alweer even geleden, maar hier nog wat leuke foto´s!

Surprises!

Lieve kinderen,

Wat was het vanochtend een groot feest,
Sint is voor iedereen langs geweest..

Van piano, kampvuur, unicorn tot aan een gitaar,
elk kind kreeg een geweldig exemplaar!

Kijk nog even naar de foto´s en geniet,
Tot volgend jaar! Liefs, Sinterklaas en zwarte piet.

We hebben er weer een tiener bij…!

Groep 6d

Leerkracht

juf Tamara de Jong

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.