Kerst

Wat hebben we leuke dagen gehad de afgelopen weken… met als hoogtepunt het kerstdiner! Wat zag iedereen er mooi uit en wat waren er lekkere dingen gemaakt/meegenomen.

Vandaag hebben we alles opgeruimd en zijn we naar het schimmenspel van groep 8 wezen kijken. En nu is het tijd voor vakantie! Een hele fijne kerst allemaal en alvast een gezond en gezellig 2018!

Sneeuwpret

Wat lag er veel sneeuw vorige week maandag. Helaas konden we daardoor niet gymmen, maar natuurlijk gingen we wel even naar buiten! Sneeuwballengevecht, sleetje rijden en sneeuwpoppen maken.. erg leuk!

Een gezellige vrijdagmiddag..

It’s the most wonderful time of the year! Dat betekent dat we de kerstboom mogen optuigen. Dat deden een aantal kinderen maar al te graag, en het resultaat is super! Anderen gingen lekker met de nieuwe Kapla spelen, knutselen of de juf helpen met van alles en nog wat. Gezellig!

Meester Louis

Vandaag was meester Louis voor de laatste keer in de klas om Natuniek te geven. Meester Louis gaat namelijk met pensioen. We vinden het jammer dat hij weg gaat, want het was altijd erg leuk met hem. We gaan hem missen!

Dag meester Louis!

Zuivelboerderij

Vorige week zijn we naar de Zuivelboerderij van de ouders van juf Lisa geweest. Karin (de moeder van juf Lisa) heeft ons van alles verteld over het reilen en zeilen bij haar op de boerderij. Het was een leerzame en gezellige ochtend!

Ouders, bedankt voor het rijden!

Tandwielen

Met Natuniek gaat het hoofdstuk over tandwielen. Vandaag kregen we verschillende opdrachten om te onderzoeken hoe tandwielen precies werken..

Pietengym

Het is alweer even geleden, maar wat was het leuk!

Sinterklaas

Wat hebben we er vandaag een gezellig feest van gemaakt met elkaar! We begonnen buiten, zodat we de sint konden verwelkomen. Nadat we ons warm hadden gesprongen, gedanst en gezongen gingen we naar binnen om te beginnen met de surprises. De hele ochtend zijn we bezig geweest met het uitpakken van de surprises, voorlezen van de gedichten en zoeken van de cadeaus. Wat heeft iedereen goed zijn best gedaan! Het was een erg geslaagd feest!

Kinderboekenweek en periode afsluiting

We hebben twee weken kunnen griezelen tijdens de kinderboekenweek! Als eerste hebben we de klas griezelig versierd. Vervolgens kwam Jozua Douglas op bezoek, wat heel erg leuk was. We hebben het boek van De Griezels gelezen en natuurlijk zelf nog veel in ons eigen boek kunnen lezen. Als afsluiting hadden we gisteren de periode afsluiting. De zombies, heksen, freaks, vampiers, skeletten en de spoken zagen er geweldig uit en hebben hun griezelige moves laten zien. Het waren twee super leuke weken! 

Muziekles van juf Maartje

 Wat een feest is het elke keer als juf Maartje in de klas komt. Vandaag was het wel heel speciaal… want de kinderen mochten gaan oefenen met een ukelele. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Pfoe, dat is nog best lastig. Maar we geven niet op, en juf Maartje helpt waar nodig. 

Groep 6c

Leerkracht

juf Tamara de Jong

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.