Groep 6c

Script oefenen Mees Kees

Ja, het is bijna zover…maandag gaan we naar de schouwburg in Amstelveen. De kinderen kennen hun rol al (bijna) uit hun hoofd. In de schouwburg krijgen de kinderen nog acteerles en daarna mogen ze hun toneelstuk over ” Mees Kees op planken” op het podium spelen. We hebben er zin in!

Zou je bij de VOC willen werken?

Met deze vraag begonnen we de les. Daarna moesten de kinderen in tweetallen vragen uit hun werkboekje beantwoorden: wat eet een matroos, welke gevaren kon je tegen komen, waar sliep een matroos, welke straffen kon je krijgen. Het antwoord op deze vragen kon je vinden door naar filmpjes te kijken en door op het bronnenblad te lezen. Het leven op een VOC schip bleek een hard bestaan te zijn. Wie wil er nu nog steeds wel werken?

Het grote pakhuisspel

Op maandag na de herfstvakantie zijn we begonnen met een nieuw hoofdstuk van geschiedenis. We leren nu over de zeventiende eeuw: de gouden eeuw. Door middel van het grote pakhuisspel leerden we hoe de Amsterdammers uit de zeventiende eeuw rijk werden: door de handel. Kaas en haring werd naar Zweden vervoerd per boot en haring kwam terug naar Amsterdam. Wijn werd uit Italiƫ gehaald en allerlei kruiden uit Aziƫ. Amsterdam werd hierdoor een heel machtige en rijke stad!

Nieuwe groepjes

Na de herfstvakantie is het weer tijd voor nieuwe groepjes in de klas. Maandag ochtend gezellig kletsen over de vakantie in het nieuwe groepje. Leuk om iedereen weer te zien na de vakantie!

Peters puzzeltocht

Vandaag mocht meester Peter alle groepen langs en elke groep had iets leuks ingestudeerd voor meester Peter. Bij ons werd meester Peter eerst gelukkig gemaakt met 10 ballonnen waarop mooie complimenten stonden. En zoals dat gaat in groep 6c: als je tien ballonnen hebt, verdien je een spelletje! Dus meester Peter mocht meespelen met Plons. Ieder kind had een kleine rol in dit geheel. Iedereen had er van te voren erg zin in. Het was ook heel gezellig geworden!

Picknicken op Peters Pannenkoekenplein…mmm…

Schoolreisje naar de Efteling

Hoeveel kinderen op 1 m2 ?

Nadat we al eerder hadden geleerd wat een vierkante centimeter was, kwam vandaag de vierkante meter aan bod. Hoeveel kinderen zouden daar op passen? Natuurlijk hebben we dat ook even gecheckt. Zie hieronder het resultaat:

Cheese…:)

Periode afsluiting oefenen

We hebben weer goed geoefend voor de periode afsluiting. We doen een leuke dans waarbij jongens en meiden samen moeten dansen. Spannend!;)

Als je ons optreden wilt komen bewonderen, moet je donderdag 18 oktober ’s middags in de Proosdijhal zijn!

Groep 6c

Leerkrachten

juf Miriam Steur

Mirjam Snoek

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.