Groep 6c

Hoeveel kinderen op 1 m2 ?

Nadat we al eerder hadden geleerd wat een vierkante centimeter was, kwam vandaag de vierkante meter aan bod. Hoeveel kinderen zouden daar op passen? Natuurlijk hebben we dat ook even gecheckt. Zie hieronder het resultaat:

Cheese…:)

Periode afsluiting oefenen

We hebben weer goed geoefend voor de periode afsluiting. We doen een leuke dans waarbij jongens en meiden samen moeten dansen. Spannend!;)

Als je ons optreden wilt komen bewonderen, moet je donderdag 18 oktober ’s middags in de Proosdijhal zijn!

Voedselbank

Maandag 8 oktober kwam Danja Willemsen vertellen over de voedselbank Kudelstaart/ Aalsmeer. Wat doen zij goed werk! De kinderen van groep 6 gaan helpen door levensmiddelen mee te nemen voor de Voedselbank. Sommige kinderen hadden al gelijk de volgende dag wat meegenomen. Bedankt voor je goede uitleg Danja!

En nog meer lekker lezen!

Lekker lezen tijdens de kinderboekenweek!

Bezoek van Tosca Menten

Wat een geweldige presentatie kwam kinderboekenschrijfster Tosca Menten aan ons geven: we hebben veel gelachen, gezongen en door haar leuke verhalen over haar boeken wil je gewoon gelijk aan 1 van haar boeken beginnen! Op de site dummiedemummie.nl kan je sommige liedjes nog eens naluisteren.

Geschiedenis: 80 jarige oorlog

Op maandag 17 september hebben we van alles geleerd over de 80 jarige oorlog. De klas werd in 5 groepjes verdeeld. Elke groepje ging zich verdiepen in een getuige van die oorlog. Dit deden ze door er een filmpje over te kijken en vragen over die getuige te beantwoorden. De getuigen waren: een ketter, Phillips II, Willem van Oranje, een Spaanse soldaat, een vrouw uit Alkmaar.

De kinderen hebben veel over de 80 jarige oorlog gewerkt, maar ook geoefend met samen werken. We hebben de volgende dag in de klas besproken wat er nodig is voor goed samen werken: overleggen, allemaal met hetzelfde bezig zijn, rustig werken, compromissen sluiten en luisteren naar elkaar.

Verslag uitbrengen aan de klas

Na het onderzoek over een getuige uit de 80 jarige oorlog, mochten 1 of 2 kinderen uit elk groepje verslag uitbrengen aan de rest van de klas. Leuk om te horen wat andere groepjes hadden ontdekt! En knap dat deze kinderen dit durfden:

Blink geschiedenis

Een nieuw vak in groep 6 is geschiedenis. We gebruiken hiervoor sinds dit jaar de methode Blink. De eerste les was vorige week en ging over Columbus. Deze week ging de les over Luther en de paus. De kinderen moesten in 2-tallen ontdekken wie volgens hun een bedrieger was door middel van het kijken van een filmpje en het raadplegen van een bronnenblad op de Ipad.

Groep 6c

Leerkrachten

juf Miriam Steur

Mirjam Snoek

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.