Groep 6c

Presenteren van het tijdschrift aan de klas

Elk groepje mocht zijn tijdschrift presenteren aan de rest van de klas. De meeste kinderen vonden dat heel leuk om te doen. Elk groepje had een heel goede presentatie. Knap hoor! We hebben gestemd welk tijdschrift het best was gemaakt.

Maak een tijdschrift uit de 18e eeuw

In het tijdschrift staan artikelen, interviews, strips, spotprenten… En dat allemaal net alsof het in de 18e eeuw is geschreven. Elk groepje uit de klas mocht zijn eigen tijdschrift maken.

Patriotten protesteren met pamfletten

Met geschiedenis leerden we dat er in de 18e eeuw veel kritiek kwam op het bestuur. De kinderen moesten zich inleven in de patriotten en maakten in een groepje een pamflet om te protesteren tegen Willem V. Eerst werd er in steekwoorden opgeschreven wat er volgens hun slecht was aan het bestuur en daarna werd er ook nog genoteerd hoe het beter moest. Vervolgens was het tijd om dit uit te werken op het pamflet.

De pamfletten werden net als in de 18e eeuw anoniem gemaakt. Op sommige pamfletten werden mooie spotprenten van Willem V gemaakt. Zie hieronder de resultaten. Ten slotte hebben we gestemd welk pamflet het beste was.

Groep 6c on ice!

Vandaag op de valreep toch nog geschaatst op de schaatsbaan van Schaatsvereniging STGVZOD! De hele nacht hebben de vrijwilligers hard gewerkt om de baan schaatsklaar te krijgen. Wat een topteam!

Ook de koek en zopie was verzorgd en iedereen kon zich warmen aan een bekertje warme chocomelk.

Na anderhalf uur gingen we moe en met rode blossen weer terug naar school.

Wat een leuk begin van de dag!

Hier het verslag van Kira en Ruby en een paar foto’s van een indruk van de dag.

Schaatsen met groep 6c

 

We kwamen binnen. Toen gingen we de afspraken doornemen. Toen gingen we de fietsen pakken en de rij maken. Daarna gingen we fietsen. Het was heel koud, de vingers vroren de af. En het was best wel glad. Het duurde niet zo lang en we waren bij de skeelerbaan van  RKDES. We gingen de fietsen parkeren en we moesten de sleutels aan de juf geven. We gingen zitten en de schaatsen aandoen. Hupppp!!! Het ijs op. Sommige hebben elkaar leren schaatsen met de stoelen. Hilarisch! Na een uurtje gingen we een groepsfoto maken en terug naar school. Daarna gingen we eten en drinken met de regels van Floor.

Het was mega super leuk!

 

Verslag is gemaakt door: Ruby en Kira.

Nieuwjaarsborrel

Vanmorgen stond er voor ieder kind een hapje en een drankje klaar. We hielden onze eigen nieuwjaarsborrel en kletsten gezellig bij over de vakantie. Een goed begin van het nieuwe jaar! 😉

Daarna was het tijd om nieuwe groepjes te maken. Even chaos, maar daarna weer lekker aan de slag in de klas!

Gelukkig nieuwjaar! Tot maandag….

Kerstdiner

Pietengym

Muziekles in het thema kerst

https://rkantonius.nl/groep6c/wp-content/uploads/sites/18/2018/12/img_3254.movhttps://rkantonius.nl/groep6c/wp-content/uploads/sites/18/2018/12/img_3255.mov

Elke ochtend kerstsfeer

De twee weken tot de kerstvakantie beginnen we elke dag even in kerstsfeer: stukje van het kerstverhaal voorlezen, een stukje van de kleurplaat van dit verhaal kleuren, kerstliedjes zingen, kaarsjes aan. Een gezellig begin van elke dag!

Groep 6c

Leerkrachten

juf Miriam Steur

Mirjam Snoek

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.