Groep 6b

Hoog bezoek

Geluksles zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is dat je gelooft in je zelf en dat je weet dat je het kunt. Je zelfvertrouwen wordt groter als je complimenten geeft, als je complimenten krijgt en als je weet waar je goed in bent. We hebben geleerd dat als je zelfvertrouwen heb dat je dan meer dingen durft. We hebben heel veel geleerd van deze les en je hebt zelfvertrouwen nodig. Als je geen zelfvertrouwen heb dan ben je vaak onzeker en denk je dat je veel dingen niet kunt.

We hebben een stukje voorgelezen uit het boek en we hebben een heel leuk toneelstukje gepresenteert. Na de presentatie maakten we de opdrachten, we moesten een eigen woordweb maken over zelfvertrouwen. En we hadden een opdracht en daar moesten we 10 positieve dingen over jezelf opschrijven.

Door: Britt, Jay, Mila en Diederick.

Skeelerbaan

Geluksles talent

We hadden eerst een powerpoit en dat ging best goed.

Daarna gingen we een toneelstuk maken.

We badachten ook een talenten bord waarop ze hun talent mochten schrijven.

En toen gingen we voor de klas staan en onze presentatie laten zien.

De kinderen vonden het leuk om hun talent op te schrijven.

En de kinderen vonden onze prestentatie heel leuk en intresant.

Want het ging over talent. We vroegen ook aan kinderen wat hun talent(en)zijn sommige kinderen uit de klas vonden het moelijk om een talent tevertelen maar toen gingen we ze helpen om hun talent te ontdekken.

En we vinden het heel leuk om zo’n presentatie te maken en het was ook heel gezellig en ook wel moeilijk.

Sem, Madelief, Pascal en Elise

Carnaval

Geluksles dankbaarheid

Wij hebben het met geluksles over dankbaarheid gehad.We hebben geleerd dat je als je dankbaar bent dat je dan minder negatief denk. Dat je andere meer helpt en andere jou meer helpen. Dat je zelf meer kunt genieten van alles wat je zelf mee maakt. Je krijgt meer zelfvertrouwen in jezelf. Zo word ook je vriendschap sterker. We hebben een mooie powerpoint gemaakt. En we hebben een toneelstukje bedacht. We moesten een verhaaltje voorlezen.Daarna gingen wij een toneelstukje doen. En het was heel erg leuk. We gingen roeien met de hele klas. Een paar kinderen uit de klas gaven ons (nep)geld want ze vonden het zo goed. En de les was super leuk. We zijn er erg dankbaar voor.

Denk aan de huiswerk opdracht! Schrijf elke dag vijf dingen op waar je dankbaar voor bent. Het boekje moet maandag weer mee naar school.

Van Jari, Finn K, Nena en Isa

Geluks koffer (positief denken)

Hallo wij hadden geluksles gehad over positief denken en de roze bril.

We hadden geleerd om niet negatief te denken maar juist positief.

Daarom hadden een paar kinderen (Norah, Yfke, Milan en Hidde) een Powerpoint en een toneelstuk gemaakt met de roze en zwarte bril. En we hadden geleerd dat we elkaar meer complimenten moeten geven.

Dus daarom hadden we voor elkaar een briefje met complimenten geschreven en daarna gegeven. En we moesten aan onze ouders vragen wat voor hun geluk was.

We hebben veel geleerd en we hebben een geluks voorwerp meegenomen.

Schaatsen

Kerst

Kerstcrea

Groep 6b

Leerkrachten

meester Alexander

meester Andre Maas

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.