Groep 6a

De pruikentijd

Tijdens de geschiedenislessen werken we nu over het tijdperk van de pruiken en revoluties. We hebbenin de eerste les prachtige pruiken gemaakt!

Kerstdiner

Het Kerstdiner was super leuk. We hadden super lekker eten: bijvoorbeeld soep poffertjes, kippenpootjes, loempia’s, wafels. En we hadden optredens. Dat was ook super leuk. En één soort optreden was een rap dans. En er was nog veel meer. In ieder geval was het een super kerstdiner.

Iedereen zag er super mooi uit. De jongens hadden bloesjes en stropdassen en strikken aan. En de meiden hadden mooien jurken aan en hun haar mooi gekruld.

Van Lynn en Benthe

Eindresultaat Kerstcrea

Kerstcrea

7&14 December had groep 6 creamiddag. Er was koken/bakken,borduren,brooddeeg engelen, pompon figuurtjes, kerstkrans van stofjes,stalletje maken, sterren van wc rollen, plankje schilderen, toneelspelen met juf Ellen, sterren van papier en vormpjes gutsen. Heel veel kinderen hadden plezier. Iedereen had 1 ding die hij/zij mocht doen. Het bakken ging soms fout,want het leek op pudding. Bij het verven was het een kliederboel. Bij sterren van wc rollen, lag de klas onder glitter. Met het gutsen ging soms fout met stempelen. Met juf Ellen toneelspelen was in de kleuter gymzaal. Bij pompon figuurtjes had bijna iedereen één bolletje want we kwamen tijd tekort. Als je na 1 middag klaar was er een plekje waar je kleine knutsels kon maken o.a. Sterren van papier. Bij het bakken zat iedereen meel naar elkaar aan het gooien. Kinderen prikte bij het borduren hun zelf in de vingers. Bij het pompon figuurtjes deden ze heel harde muziek aan.

(Red. Kortom: dolle boel!)

Het verhaal is geschreven door Jiska en Annabelle

Surprises

Het was woensdagochtend 5 december

Iedereen kwam met een mooie surprises in de klas. Er waren er heel veel. Een flamingo en Donald duck en en nog veel meer. Toen iedereen er was gingen we in de kring zitten. En daarna ging juf Monique de spelregels uitleggen van het spel. Nadat de juf het spel had uitgelegd gingen we naar buiten om sinterklaas te verwelkomen. Daarna gingen we het spel spelen. Als je 1of 4 gooide dan mocht je een surprise pakken. Dan moest je kijken voor wie die was. Diegene mocht het gedicht voorlezen en daarna mocht hij\zij de surprise openmaken en het cadeau laten zien. En dan mocht de volgende dobbelen enzovoort&enzovoort …..

En op het laatst gingen we zeggen voor wie je de surprise had gemaakt.

We vonden het heel leuk.

Julija&Daan

Sinterklaasfeest 2018

Sinterklaasfeest 2018

Pietengym

We gingen op de fiets naar de sporthal.

Toen omkleden en naar de zaal.

Daarna gingen we op de tribune wachten.

Er was een springkussen, voetbal, hockey, springtouwen, touwklimmenen het voetballen was leuk en het touw zwaaien alles was super leuk.

Bij de voetbal waren er twee grote goals.

En we deden zelfs verstoppertje.

Meester Menno zat te kijken naar de spelletjes.

En hij vond het super leuk omdat alles sportief was en er was geen ruzie .

Iedereen was aardig voor elkaar .

Het was de beste Pieten gym ooit alles was echt te gek

Jeavon Dominique

Periode afsluiting 2018 meester Peter

Op 18 oktober was de periode afsluiting. We gingen met de hele school naar de sporthal en daar gingen we optreden voor meester Peter. Alle klassen gingen optreden. Groep 8 begon, en tussen de wissel van groep 3 en 4 ging de hele school een lied zingen speciaal voor meester Peter. Wij gingen het liedje Mama Mia dansen. Abba is daarvan de zanger. Een keer gingen de juffen en meesters naar Zweedde, en daar komt Abba ook vandaan. Daarom deden we dit liedje. Daarna ging groep 6 nog een liedje er achteraan zingen.

Van Duuk en Feline

Groep 6a

Leerkrachten

juf Monique Frank

juf Ingrid van Rijn

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.