Groep 6a

buiten tekenen

Op een zonnige vrijdagmiddag ging groep 6a buiten een boom tekenen met houtskool. De resultaten kunt u zien bij het lokaal. Op de foto’s ziet u alle kinderen hard werken. 

Naar de boerderij

We gingen op 22 mei naar de boerderij van de ouders van juf Lisa.

We gingen vertrekken om 8:45.

De moeders reden mee en dat waren: Zoey, Arie, Daan, Sophie vader en Finn’s moeders gingen mee.

We kwamen aan en we kregen een welkoms begroet.

Als eerst gingen we naar de kalfjes, toen gingen we een hooi quiz doen en daarna de poep quiz. Daarna gingen we naar de grote koeien toen mochten we aaien en hadden Zoey, Jolijn en Feline een vriendje. Hij heette Rager.

En Mila had een oude koe gezien.

We mochten kijken waar de koeien werden gemolken .

Daarna gingen we eten en drinken.

En toen gingen we kijken hoe kaas werd gemaakt en mochten we zelf gemaakte kaas proeven.

Toen deden we verstoppertje.

En helaas was de dag al weer om dus moesten we naar huis.

Gemaakt door Zoey, Mila

Op de boerderij

Plein schoonmaken

Eitje tik

Wij zijn er klaar voor!

Komen jullie ook kijken vanmiddag? Het belooft weer een mooi feestje te worden!

We hebben goed geoefend zoals op de foto’s te zien is:

Juffendag

We gingen naar school met cadeautjes.

Toen we op school kwamen gingen we een dobbelspel doen, als je zes gooit mocht je je cadeautje geven. Als je geen cadeautje had mocht je met iemand meedoen. Daarna gingen we een circuit doen. Nummer 1 was met de kapla, nummer 2 was kleren voor de juffen tekenen, nummer 3 was cake eten, nummer 4 was domino en nummer 5 was gezinspelletjes. Eten en drinken was gewoon. Toen gingen we naar buiten. Toen we binnen waren gingen we de periode afsluiting oefenen. En in de middag gingen we naar de skeelerbaan mocht je een uur spelen. En toen was de dag voor bij.

Zara en Chris

Verjaardag

Wat hebben we een gezellig dag gehad! Namens Monique en mij heel erg bedankt voor alles wat daartoe heeft bijgedragen: gezellige kinderen, mooie tekeningen, bloemen, de zon en allerlei cadeaus. Hier wat foto’s. Een verslag van de dag volgt nog. Die wordt weer geschreven door de kinderen.

Ingrid

Staken

We zaten met 51 kinderen in de klas. De hele klas zat vol, het was heel erg krap je kon bijna nergens meer lopen. Er waren voordelen en nadelen bijvoorbeeld…het was gezellig maar het was ook wel heel veel geluid. Er waren ook veel kinderen die we kenden. Een paar scholen moeten dit bijna elke dag, maar wij hebben grote school en daarom hadden wij dit maar èèn x om het zelf ook is een x mee te maken. Sommige staken voor dit. Onze juffen en meesters hebben zelf ook mee gedaan. Sommige scholen hebben te weinig klaslokalen daarom zitten ze altijd bij elkaar gepropt. Moet je je voorstellen dat je de hele tijd pratende kinderen naast je hebt zitten.

Gijs en Annabelle

Carnaval

Nog twee vergeten foto’s:

Groep 6a

Leerkrachten

juf Monique Frank

juf Ingrid van Rijn

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.