Groep 5d

Weer een update uit de groep…

Hallo allemaal,

Ik heb nog wat leuke foto’s die ik graag met jullie wil delen.

Het zijn de foto’s van de super leuke juffendag en de foto’s van het geschiedenis Ganzenbord spel. Bij dit spel moet je vooral oppassen voor het vakje van “de zwarte dood” waar je de pest oploopt en weer helemaal opnieuw moet beginnen. Weer zo’n leuke manier van onze nieuwe geschiedenis methode om de kinderen op een leuke manier te laten leren…

Groetjes, juf Nikita

Woordenschat & kunst

Bij de taallessen leren wij o.a. de woorden: collectie, schilderkunst en beeldende kunst. Dat is natuurlijk veel leuker om te leren door er mee aan de slag te gaan.

Zo mochten de kinderen iets meenemen uit hun eigen collecties (verzamelingen) van thuis. Dat leverde een hele mooie, gezellige en vooral vrolijke groep 5d collectie op. Ik ben zelf in de vakantie in Barcelona geweest. Beeldende kunst + Barcelona werd natuurlijk Gaudí. Met een prachtig, vrolijk, kleurig prikbord vol met mooie Gaudí schilderkunst als gevolg.

Voor wie onze kunst nog niet in het echt heeft kunnen bewonderen… bij deze een impressie.

Groetjes,

Juf Nikita

Vrolijk Pasen

Gastles & papier-maché

Gister hebben wij een gastles gehad van Patrick Meijn (de vader van Anne uit groep 5b). Tijdens deze leuke les hebben wij veel geleerd over o.a. verzekeringen. Deze les pastte heel mooi bij “De week van het geld”.

Verder zijn wij druk bezig met de paasknutsels van papier-maché. Altijd een leuk, maar chaotisch werkje. Op de foto’s zijn wij samen met groep 5b druk bezig met lijm en kranten. Het mooiste van allemaal… dankzij een paar behulpzame, lieve kinderen had ik, 20 minuten na deze foto, ook gewoon weer een schoon en netjes klaslokaal. Top!

Groetjes, Nikita

Wat een Feest!!!!

We hebben een fantastisch Carnavalsfeest gehad vandaag. De kinderen waren heel erg lief, gezellig en enthousiast! Ze hebben ook heel lief geholpen met opruimen.

Stefan Pickee heeft ook hele leuke groepsfoto’s gemaakt, die volgen later.

Fijn weekend en voor degene die gaan feesten, veel plezier!

Groetjes, juf Nikita

Stroomkringen

Met de lessen van Natuniek hebben wij het over alles rondom stroom en energie.

Vandaag hebben wij geoefend met stroomkringen maken. Wij hebben geleerd dat je de stroom van een stroombron (batterij) kan omzetten naar licht en beweging.

Het was een groot succes!

Fijne vakantie!

Groetjes, juf Nikita

Zweeds renspel

Rennen & rekenen, daar ging het om bij het Zweeds renspel wat wij op het plein hebben gespeeld.

Met heel veel lol hebben wij op die manier verhaaltjes sommen geoefend. Zelfs de miezer mocht de pret niet drukken…

Groetjes, Nikita

KNGF voorlichting

Donderdag 10 januari kregen wij bezoek van Susan Peters samen met haar geleidehond Zenga. Zij is vrijwilligster bij KNGF en zelf erg slechtziend. Zij kon ons op een hele leuke manier vertellen hoe het is om slechtziend te zijn en hoe fijn het is dat zij een geleidehond heeft. De kinderen vonden het heel interessant.

Ook trakteerde Nori beschuit met muisjes om de geboorte van haar broertje en zusje te vieren.

Groetjes, Nikita

Bezoek van Mavey en Ties & afscheid juf Tamara

We hebben deze week helaas afscheid genomen van juf Tamara. Zij vertrekt aanstaande zondag voor een stage in Suriname. Wij hebben een hele leuke tijd met de juf gehad en wij gaan haar missen!

Verder konden wij Mavey en Ties bewonderen. Ze kwamen even heel kort in de klas en hebben heerlijk overal doorheen geslapen. Grote trotse zus Nori moest natuurlijk ook even met haar broertje en zusje op de foto.

Groetjes, Nikita

Een geweldig kerstfeest

Gisteravond hebben wij, samen met juf Karin Veerhuis, een heel gezellig en lekker kerstdiner gehad. De kinderen zagen er prachtig uit en er waren heerlijke hapjes. Vandaag mochten wij kijken bij de kerstmusical van groep 8. Mooie momenten zo vlak voor de vakantie. Hele fijne feestdagen en wij gaan op naar een heel mooi 2019!

Groetjes, Nikita

Groep 5d

Leerkracht

juf Nikita van Ispelen

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.