Groep 5c

Rekenen

Op woensdag hebben wij met rekenen altijd een projecties. Gisteren stond de projectles in het teken van bouwen. De kinderen hebben kennisgemaakt met hoogtegetallen.

Vikingen

Tijdens de geschiedenisles gingen de kinderen een reisgids maken voor Vikingen. De informatie, opdrachten en plaatjes plakten zij op een poster. Dit deden zij in drie- of tweetallen.

Bibliotheek op bezoek

Vanmorgen kwam er iemand van de bibliotheek langs in de klas. Zij heeft verschillende poƫzieverhalen voorlezen. De kinderen gaven hun mening over het verhaal en ze leerden een poƫzieverhaal voor te dragen. Als afsluiting van de les gingen zij een rap voordragen.

Grej of the day

Iedere donderdagmiddag krijgen de kinderen het raadsel van de grej of the day te zien. Gisteren kregen de kinderen per ongeluk het antwoord al te zien en was de verrassing eraf. Om toch meer over het onderwerp te leren, mochten de kinderen zelf informatie opzoeken over het Colosseum. Deze informatie gingen we daarna met de grej of the day presentatie vergelijken: wat hebben we al gelezen en wat wisten we nog niet?

Carnaval

Afgelopen vrijdag hebben wij carnaval gevierd. De kinderen hebben aan allerlei activiteiten deel kunnen nemen. Zo konden zij een tattoo laten zetten, hun nagels laten lakken, spelletjes doen, sjoelen, een quiz maken en hun toekomst laten voorspellen door een waarzegster. Ook mochten de kinderen een kijkje nemen in het spookhuis.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Geschiedenis

Met geschiedenis hebben wij het nu over het tijdperk van de monniken en de ridders. Tijdens de knutselles gingen de kinderen een eigen schild ontwerpen.

Stroomkring

Tijdens de natuur en techniek les hebben wij stroomkringen gemaakt.

KNGF

Vorige week kwam mevrouw Peters in de klas om over haar geleidehond Zenga te praten. Ze heeft veel informatie over de geleidehond gegeven en ze heeft een filmpje laten. Aan het einde van het bezoek, mochten de kinderen Zenga aaien. De kinderen kunnen tot morgen de doppen nog inleveren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Kerstdiner en de laatste schooldag van 2018

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Kerstknutselcircuit

Vrijdag hebben wij voor kerst geknutseld. De kinderen hebben drie dingen gemaakt. De kerststukjes mochten meteen mee naar huis. De kerstboom lampjes bewaren we voor het Kerstdiner. De gevouwen kerstbomen hangen in de klas en de glas in loodwerkjes komen in de gang te hangen.

Alle hulpouders, bedankt voor jullie hulp!

Groep 5c

Leerkracht

juf Chantal Karemaker

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.