Groep 4d

Feest met Sint

Vandaag hebben we feest gevierd met Sint en Piet. De groepen 3,4 en 5 hadden een eigen feestje, waarbij elke groep apart heeft opgetreden voor de Sint. En de Pieten hebben een echte chocoladeletter klaargemaakt in een pan. Daar hoorde wel een aparte manier van tellen bij, terwijl we wachtten tot de chocoladeletter klaar was. Het was een geweldig leuk en gezellig feestje.

Aan het eind van het feest bracht een van de pieten een zak cadeautjes mee en deelde pepernoten en de cadeautjes uit. We kregen weer prachtige cadeaus en er zaten zelfs nog een paar Pietenplaatjes van Piet Snot in de zak. Wat zijn we blij met al dat leuks! Sint en Piet nogmaals dank voor alles!

Spelen op 5 december

Vandaag mochten de kinderen even heerlijk spelen in de klas, want daar komen we met al dat harde werken in groep 4 weinig aan toe. Een extra cadeautje volgens een aantal kinderen.

Aankomst Sint

Sint en Piet hebben vanmorgen een bezoek gebracht aan de Antoniusschool. 2 pieten kwamen met een bolderkar met stro en een koeienbel en Sint kwam later met nog meer pieten op een tractor aan. De pieten maken namelijk heel graag chocolademelk en chocoladeletters en daar heb je melk voor nodig. De pieten proberen met de koeienbel koeien te lokken, zodat ze nog meer melk hebben voor deze lekkernijen. Maar tot nu toe is dat niet gelukt. Wel hebben ze al enkele koeien bij Amerigo op de boerderij staan, dus vandaar dat we nu al melk hebben voor de chocoladeletters.

Rommelpieten bij schoenzetten

Donderdag mochten wij onze schoen zetten. Dat hebben we gedaan. Velen hebben er een mooie tekening voor de Sint ingestopt. Na meerdere prachtige liedjes was het een nachtje afwachten. En wat bleek…Er zijn weer eens rommelpieten in de klas geweest. Samen met juf Suzanne hebben de kinderen eerst een bende moeten opruimen en hebben zelfs moeten zoeken naar de cadeaus. Maar het ruimen en zoeken werden beloond, een geweldig moppenboek voor de jongens en een heerlijk reukkaarsje voor de meisjes. Wat zijn we verwend!

Brieven van Sint en Piet

Afgelopen maandag kregen we post in de klas. Het bleken brieven van Sinterklaas en zijn pieten te zijn. Wij hadden vragen gestuurd en hebben daar van een drukbezette Sinterklaas en zeer drukbezette Pieten toch post gekregen. We hebben niet durven dromen dat ze daar tijd voor hadden. Maar wat een prachtige antwoorden hebben wij gekregen. Bedankt Sint en Piet!

Pietengym

Strooipieten op bezoek!

Vandaag kregen we bezoek van heuse strooipieten. En gestrooid hebben ze…heerlijke pepernoten. We hebben met de pieten gedanst en we kregen te horen dat we morgen onze schoen mogen zetten! Wat zouden de pieten voor leuks bedacht hebben voor in onze schoen? En gaat het wel goed komen met al die cadeautjes en schoenen? We horen zulke rare verhalen op het Sinterklaasjournaal? Afwachten dus maar…

Feest! Hoera!

Feestje!

Hoera! Feest!

Groep 4d

Leerkrachten

juf Marilyn van den Heuvel

Juf Isabelle van Altena

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.