Groep 3d

Ei(tje bakken)

Vandaag leerden we de EI en hoe kan je dat beter onthouden dan wanneer je een eitje bakt?! Daar waren de andere juffen en meesters ook erg blij mee want ook voor hen werd een eitje gebakken.

Propjes

https://vimeo.com/311182753

Nee, normaal mag je geen papier verfrommelen en al helemaal niet door de klas gooien maar vandaag lekker wel. Een leuke manier om lezen en schrijven te oefenen.

UU

De laatste letter die we voor de vakantie leerden was de uu. Eens even kijken hoeveel woorden we nog kennen met de uu. Natuurlijk kon, na deze vakantie, het woord vuurwerk niet ontbreken. Opdracht: schrijf in jouw eigen vak zoveel mogelijk woorden met de uu op. Daarna lezen we de woorden aan elkaar voor.

Pietengym

Vanmorgen hebben de kinderen gegymd als pieten. Zij moesten over van alles heen klimmen, springen, hockeyen, badmintonnen, slingeren etc. als echte pieten. De meeste zagen er ook als echte pieten uit. Het was een leuke ochtend!

Afscheid meester Peter

Vanmorgen ging meester Peter alle klassen af om afscheid te nemen. Elke klas deed wat speciaals voor meester Peter. Groep 3D deed een versje. Elk kind had een woord op een blaadje en zei dit woord hardop. Ze deden het hartstikke goed!

Kinderboekenweek

Vorige week was de Kinderboekenweek. Woensdag hebben wij daarom een Zweeds renspel gedaan. De kinderen moesten in teams op zoek naar duo’s en letters. Bijna alle groepjes was het gelukt om ze allemaal te vinden. In de klas hebben we met elkaar gepuzzeld met de letters om een zin te maken.

Bewegend leren

Gisteren was een echte herfstdag, met veel wind en regen. Gelukkig was er om 1 uur een momentje met zon en daar hebben wij goed gebruik van gemaakt. Buiten, al rennend en springen, zijn we de nieuwe woorden gaan oefenen. Een leuke manier om kern 1 af te sluiten!

 

Openingsviering

Vanmorgen vierden we in de kerk de opening van een nieuw schooljaar. Het thema was vissen. Vissen leven in een school en zijn lief voor elkaar, hier gaan wij ook voor dit jaar. De kinderen van groep 3D hadden een wens bedacht en die mochten Naud en Evita vertellen in de kerk. Daarnaast hebben alle kinderen naar een mooi verhaal van de priester geluisterd en liedjes gezongen.

Eerste dictee

Vandaag hebben we voor het eerst met de letterdozen gewerkt. Even wennen aan hoe dat allemaal moet, maar we hebben toch al mooi vier woorden gemaakt met de letters die we geleerd hebben. Morgen weer een nieuwe letter!

Groep 3d

Leerkrachten

juf Ilse Meijer

juf Kim Prummel

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.