Groep 3d

Juffendag

Bedankt voor de leuke juffenverjaardag. Wij hebben een ontzettend leuke ochtend gehad en nog een heel weekend na kunnen genieten. Stuk voor stuk toppers in deze klas!

 

Eieren zoeken en eitje tik

Donderdagochtend 18 april hebben wij eieren gezocht in en om de school. De juffen en meesters hadden de eieren goed verstopt, maar toch hebben we (bijna?) alle eieren weten te vinden.

’s Middags speelden we eitje tik. Eerst werd er gestreden om de titel ‘eierprins(es) van groep 3d’. Uiteindelijk werd Marly de eierprinses van onze klas en mocht zij het buiten tegen de andere eierprinsessen  van groep 3 opnemen. De finale was ontzettend spannend. Marly was de gelukkige en hield haar eitje tot het einde heel. Wij waren enorm trots op haar!

Time flies…

Het is alweer bijna vakantie en wat hebben we weer hard gewerkt en leuke dingen gedaan. Zo gingen we een paar weken geleden naar de Schouwburg in Amstelveen. Daar zagen we verschillende filmpjes. Ook was vorige week een mevrouw van de bibliotheek op bezoek. Zij leerde ons van alles over Poëzie. Zelf oefenen we nog veel met lezen en leren we elke week nieuwe dingen. Vorige week bijvoorbeeld woorden met aai, ooi en oei en deze week woorden die beginnen met be, ge of ver. Als de zon schijnt gaan we vaak naar buiten om daar te oefenen. Even lekker rennen ook! Met rekenen zijn we veel met sommetjes bezig, maar ook met klokkijken, geld en oppervlaktes. Als we wat tijd over hebben spelen we allerlei leuke rekenspelletjes! Daarnaast zijn we druk met gelukskoffers waarvan we elke week twee lessen hebben. We leren daar over dankbaarheid, eigen talenten, complimenten geven en nog veel meer!!

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Alaaaaaaf

Vrijdag vierden we carnaval op de Antonius, of eigenlijk moeten we zeggen: op de Feesttoeter want zo heette de school voor carnaval. Veel kinderen gingen door het enge spookhuis, we speelden spelletjes, dansten in de disco, klommen in de gymzaal en zagen er allemaal super uit!

Oefenen oefenen oefenen

Jaa jaa de vakantie is alweer voorbij. Voor de vakantie vierden we ons Letterfeest omdat we alle letters hadden geleerd. Gelukkig is er nog steeds een heleboel te leren zoals de ng, nk, sch, maar ook verwijswoorden en hoofdletters. Kern 7 is alweer bijna afgerond! Voor rekenen beginnen we ook te wennen aan ons nieuwe werkboek met twee kanten: eentje voor de les en eentje voor de weektaak. Ondertussen oefenen we op veel verschillende manieren met sommetjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Ei(tje bakken)

Vandaag leerden we de EI en hoe kan je dat beter onthouden dan wanneer je een eitje bakt?! Daar waren de andere juffen en meesters ook erg blij mee want ook voor hen werd een eitje gebakken.

Propjes

https://vimeo.com/311182753

Nee, normaal mag je geen papier verfrommelen en al helemaal niet door de klas gooien maar vandaag lekker wel. Een leuke manier om lezen en schrijven te oefenen.

UU

De laatste letter die we voor de vakantie leerden was de uu. Eens even kijken hoeveel woorden we nog kennen met de uu. Natuurlijk kon, na deze vakantie, het woord vuurwerk niet ontbreken. Opdracht: schrijf in jouw eigen vak zoveel mogelijk woorden met de uu op. Daarna lezen we de woorden aan elkaar voor.

Pietengym

Vanmorgen hebben de kinderen gegymd als pieten. Zij moesten over van alles heen klimmen, springen, hockeyen, badmintonnen, slingeren etc. als echte pieten. De meeste zagen er ook als echte pieten uit. Het was een leuke ochtend!

Afscheid meester Peter

Vanmorgen ging meester Peter alle klassen af om afscheid te nemen. Elke klas deed wat speciaals voor meester Peter. Groep 3D deed een versje. Elk kind had een woord op een blaadje en zei dit woord hardop. Ze deden het hartstikke goed!

Groep 3d

Leerkrachten

juf Ilse Meijer

juf Kim Prummel

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.