Groep 3c

Kerst “gym

Tijdens de gymles bij juf Simone hadden we een Estafette. We moesten met de groep een Kerstboom maken en ook nog vuurwerk! Het was best moeilijk maar het lukten ons wel! Knap hoor.

 

Kerst in de klas.

Wat een gezellige tijd op school ! Onze klas is helemaal in Kerstsfeer en ’s morgens zitten we gezellig nog in het donker bij de boom. De kaarsjes mogen aan en we luisteren dan naar een nieuw Kerstverhaal . Bij elk stukje verhaal hoort een plaatje van onze kleurplaat . We hebben al heel veel zin in het Kerstdiner!

 

 

Kerstknutselcircuit

Vrijdagochtend 7 december hebben we in een ochtend onze klas omgetoverd in Kerstsfeer. Met behulp van heel veel lieve vaders, moeders en in onze klas zelfs de 2 oma’s van Falco hebben we 5 kerstwerkjes gemaakt ! Het ziet er weer heel gezellig uit! Bedankt voor jullie hulp!

 

 

 

Sinterklaasfeest op de Antoniusschool.

Woensdag 5 december bezocht Sinterklaas met zijn Pieten de Antoniusschool. Het is altijd weer een verrassing hoe hij komt. Dit jaar kwam hij op de tractor. We hebben voor hem gezongen en toen ging Sinterklaas als eerste naar groep 1/2. Na de pauze waren wij aan de beurt. Het was een heel leuk feest waar veel werd gedanst en gezongen! Bedankt voor ons cadeau Sinterklaas en natuurlijk weer tot volgend jaar!

 

 

 

Schoen zetten

De strooipieten waren langs geweest en vertelden dat de kinderen hun schoen mochten zetten. Dit hebben ze donderdag gedaan. Maar ah oh….wat een rommel was het vrijdag in de klas!! Terwijl we nog zo hadden gevraagd of rommelpiet dit jaar geen rommel zou willen maken….

Filmpje strooipieten

https://rkantonius.nl/groep3c/wp-content/uploads/sites/6/2018/12/IMG_5101.mov

pietengym!

Ja ja de kinderen hebben erg goed geoefend om echte pieten te kunnen worden! Samen met de andere kinderen van groep 3 is er geklommen op de daken, pakjes gegooid door de schoorsteen en gewerkt aan een goede conditie. Het was erg leuk! Bedankt meester Menno!

Lezen op vrijdag

Op vrijdagochtend lezen we altijd aan het begin van de ochtend in kleine groepjes. Gelukkig zijn er elke week weer enthousiaste ouders die ons willen helpen! Daar zijn we blij mee!

Sinterklaas in groep 3c

We zijn al een tijdje aan het werk rondom het thema Sinterklaas….

De kinderen hebben een poppenkast gemaakt en hebben daar ook mee mogen spelen. Ook hebben zij een piet geknutseld en een Sint of piet getekend met krijt. De sfeer in de groep is gezellig! We dansen regelmatig, lezen verhalen en sparen natuurlijk mee met de pietenplaatjes. Vandaag kregen de kinderen van meester Eric (via de post) een leesplankje. Sommige kinderen hebben bijna alle plaatjes al gespaard!

Muziekles van een jarige juf Maartje!

Vandaag hadden we een speciale muziekles want we hadden een jarige  juf Maartje !

Natuurlijk hebben we voor haar gezongen . Ze kreeg een taart met wel 30 kaarsjes!

We hadden  een hele leuke muziekles met Sinterklaasliedjes!  Met “ boom-hackers “ mochten we Sinterklaasliedjes meespelen.

Omdat we zo goed meededen konden we er heel veel spelen met elkaar! Bedankt juf Maartje; was weer een leuke les.

Groep 3c

Leerkrachten

juf Jolanda Eveleens

juf Tanja Rutten

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.