Gelukkig 2018!

Wij wensen iedereen een erg gezellig, liefdevol en leerzaam 2018!

En om het nieuwe jaar in te luiden, hier nog een paar geniet-momentjes van vorig jaar:
– De rommelpieten zijn toch langs geweest! Even paniek omdat de schoenen en cadeautjes nergens te vinden waren, maar gelukkig kwam het allemaal goed.
– Groep 8 kwam leuke, spannende en zelfgeschreven sinterklaasverhalen voorlezen op 5 december.
– Tim was voor even meester Tim, hij nam het dictee af en we hebben erg gelachen met elkaar.
– Het kerstdiner was heerlijk en gezellig. Iedereen zag er prachtig uit en we hebben lekker kunnen eten, kletsen, zingen en dansen.

 

 

Kerstknutselen

Vanmorgen was het kerstknutselcircuit. De kinderen gingen in alle klassen van groep drie en op de gang knutselwerkjes maken; totaal wel 5! Ze hebben een kerstboom, ster, engel, glazenpotje en kribbe met Jezus gemaakt. Ze hebben flink hun best gedaan en de klas is dan ook versierd met hele mooie werkjes. Gelukkig hadden we hulp van allemaal ouders/oma’s.

Schoentje zetten

Pietengym

Vanmorgen hadden de kinderen pietengym. Zij gingen klimmen, klauteren, springen en alles wat een echte piet nog meer doet. Zij hebben hiermee allemaal hun pietendiploma gehaald!

Spelletjes van VLL

Vandaag hebben de kinderen, in groepjes, bordspelletjes van de methode veilig leren lezen gedaan. Op deze manier zijn de kinderen spelenderwijs bezig met het leren lezen. Ze waren allemaal erg enthousiast en sommige erg fanatiek!

Wat?!! Pakjes in de sloot?!!

Vrijdagochtend, tien over 9: We hebben net gelezen met papa’s en mama’s en willen gaan beginnen met het leren van de nieuwe letter als Juf Erica binnen komt lopen. Ze heeft pakjes gezien in de sloot! Dat zullen toch geen pakjes zijn van de pakjesboot?!!

Vorige week vrijdag

Vorige week vrijdag hebben we voor het eerst gelezen met papa’s en mama’s. Dat ging meteen al erg goed. De rest van de dag hebben we ook nog hard gewerkt! Voor Veilig Leren Lezen maakten we een dictee met de letterdozen. We hebben ons eerste klassikale leesboek uitgelezen en na de rekenles hadden we nog tijd voor een paar rekenspelletjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Renspel

Vandaag hebben we nog even gebruik gemaakt van het mooie weer. We zijn naar buiten gegaan voor een renspel. De kinderen kunnen inmiddels al heel wat woorden lezen en dat konden ze nu mooi laten zien!

Rekenen met de wisbordjes

Voor rekenen doen we naast de methode ook rekenspelletjes uit de methode ‘met sprongen vooruit’. Daar horen veel leuke materialen bij, waaronder deze wisbordjes. Kinderen schrijven hun antwoord op het bordje en houden het dan in de lucht. Zo kan iedereen meedoen! 

Schoolfoto

Groep 3a

Leerkrachten

juf Kim Prummel

juf Ilse Meijer

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.