Spiegelen

Gisteren hebben wij in de kring gespiegeld. De kinderen mochten vijf vormen kiezen en met hun spiegel gaan spiegelen. Hierna gingen wij zelf nog op ontdekkingstocht met een spiegel. Wat kan je allemaal met een spiegel zien?

Deze diashow vereist JavaScript.

Kunst

Deze week zijn wij begonnen met het thema kunst. Groep twee stempelt deze week woorden die te maken hebben met het maken van kunst. Ook gaan zij kleuren mengen en maken zij een Piet Mondriaan schilderij. Groep 1 maakt kunst met kralen en maken beelden van klei. Ook gaat groep 1 deze week een werkje maken waarbij zij potloden van groot naar klein moeten leggen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Thema kunst en muziek

Deze week zijn wij gestart met een nieuw thema in de klas. Wij werken de aankomende vier weken over het thema kunst en muziek. De kinderen leren allerlei liedjes en zijn vooral bezig met het maken van tekeningen, schilderijen en beelden. Oftewel met het maken van kunst.

Wij eindigen dit thema met een bezoekje aan het concertgebouw in Amsterdam. Hierover krijgt u nog een mail.

Kerstdiner

De website had tijdelijk een storing, vandaar dat ik al een tijdje geen foto’s erop heb gezet. Hier nog eenĀ collage van het kerstdiner.

Deze diashow vereist JavaScript.

Kerstcircuit

Vanmorgen hebben wij drie knutselwerkjes gemaakt. Bijna alle knutselwerkjes zijn af! Ik wil de moeders en oma bedanken die vanmorgen geholpen hebben!

Spelletjeskaart

Vanmorgen hebben de kinderen uit groep 2 gewerkt aan hun spelletjeskaart.

Pepernoten bakken

Om het thema Sinterklaas af te sluiten, hebben wij gisteren pepernoten gebakken. Vandaag beginnen wij over het thema Kerst.

Rommelpiet

Jeetje wat heeft rommelpiet gisteren een rommel gemaakt in de klas. Gelukkig hebben wij veel opruimpietjes in de klas en die hebben de klas weer netjes opgeruimd.

Sinterklaasfeest

Sinterklaas op school

http://rkantonius.nl/groep1-2g/wp-content/uploads/sites/31/2017/12/medium-1.mov

Groep 1/2g

Leerkracht

juf Chantal Karemaker

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.