Groep 1/2c

Jaarfeest groep 2

Gisteren in de middag was het dan eindelijk zover, het jaarfeest van groep 2 ging beginnen! Wat hadden wij er een zin in! De kinderen kwamen binnen in de eetzaal, waar de dag geopend werd. Vervolgens hebben wij gezellige spelletjes gedaan, gegeten op school en als afsluiting opgetreden voor alle ouders. Een erg gezellige dag, hieronder de foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

Jaarfeest groep 1

Vanochtend zijn we begonnen met het jaarfeest met groep 1.
Wat was het een gezellige ochtend. De kinderen waren mooi verkleed en we hebben gezellige spelletjes gespeeld. Hieronder een kleine impressie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder nog een kleine extra aanvulling op de foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

Sportdag

Afgelopen vrijdag hebben wij een erg gezellige sportdag bij RKDES gehad. Hieronder een korte impressie van deze sportieve dag.

Deze diashow vereist JavaScript.

Pasen

Afgelopen week zijn wij met onze palmpaasstokken naar het wijkcentrum gegaan. Hier hebben wij paasliedjes gezongen en hebben wij onze stokken aan de oudere mensen gegeven.

Vandaag hebben wij eieren gezocht in de klas. Wij moesten op zoek naar de rode eieren. De kinderen hebben goed gezocht en we hebben alle eieren terug gevonden.
Daarna was het tijd voor eitje tik. In onze klas was Evi de eierprinses.
Op het grote plein mocht zij samen met de andere eierprins(es)sen uitmaken wie de eierkoning zou worden. Evi was het bijna geworden. Maar ondanks alle aanmoediging ging haar eitje in de finale stuk.

Hieronder foto’s van deze gezellige activiteiten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Juffendag

Vandaag hadden wij juffendag op school. Wat was het een gezellige en feestelijke dag met elkaar. We hebben liedjes gezongen, polonaise gelopen, bingo gespeeld, stoelendans gedaan. En we hebben in groepjes allerlei activiteiten gedaan: taart versieren met stroken, bouwen, cake versieren en op de iPad.

Hieronder de foto’s van deze gezellige ochtend.

Deze diashow vereist JavaScript.

Thema piraten

Afgelopen week hebben wij gewerkt rondom het thema piraten.
Kleine piraat was een schat kwijtgeraakt (de gouden parels van de ketting) en de kinderen hebben hem geholpen. Vandaag had hij een brief achtergelaten in de klas met een plattegrond. Hierin vertelde hij over de bijzondere ketting en had hij als verrassing iets voor ons verstopt. De kinderen kwamen d.m.v. de plattegrond erachter dat de verrassing in de zandtafel was verstopt.
Hieronder een kleine impressie van de afgelopen weken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voorstelling

Woensdag hebben wij een voorstelling kunnen bekijken in de speelzaal. Hieronder een kleine impressie.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Voorstelling: “Als ik .. “

Vandaag kwam cultuurpunt Aalsmeer bij ons op school.
Wij hebben samen met juf Jannie een voorstelling voorbereid over boompje. De kinderen waren verdeeld in groepjes: de vogels, de konijnen, de astronauten en de vissen. Aan het eind hebben wij de voorstelling opgevoerd aan de ouders. Wat was het leuk en wat hebben de kinderen goed hun best gedaan! Hieronder een kleine impressie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Carnaval

Afgelopen vrijdag hebben wij carnaval gevierd op school.

Het was een groot feest en alle kinderen waren mooi verkleed!
In de ochtend begonnen wij op het schoolplein. De carnavalsnaam werd bekend gemaakt, prins Carnaval kwam langs, alle juffen en meesters liepen over de rode loper en de jarigen werden in het zonnetje gezet.

Hierna kon het feest in de klassen beginnen. In alle klassen waren spelletjes en de kinderen konden zelf kiezen wat ze wilden doen. Het was een groot feest!

Hieronder de foto’s van deze gezellige feestochtend.

Deze diashow vereist JavaScript.

Pizzafeest

Vanmiddag hadden wij ter afsluiting van ons thema pizzeria, een pizzafeest!
In verschillende groepjes hebben wij activiteiten gedaan rondom de pizzeria.
Zo hebben wij een kleurplaat gemaakt van een pizza, gebouwd met marshmallows en spaghetti, spaghetti versierd met strijkkralen en natuurlijk hebben wij pizza’s gebakken!
Moeder van Lucy & Savi bedankt voor het helpen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder een kleine impressie.

Groep 1/2c

Leerkracht

juf Daphne Visser

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.